Groz-Beckert, Farklı Ürün Gruplarındaki Yeniliklerini Tanıttı

Groz-Beckert, Frankfurt’ta düzenlenen Techtextil ve Texprocess 2017 fuarında yeniliklere imza attı.

  09 Haziran 2017 01:00 Cuma
Groz-Beckert, Farklı Ürün Gruplarındaki Yeniliklerini Tanıttı

Nonwoven ve teknik tekstiller alanında nemli bir buluşma ortamı sunan Techtextil ve hazır giyim üretimi& prosesleri alanında önemli fuarlardan biri olan Texprocess, 9-12 Mayıs tarihleri arasında Frankfurt’ta düzenlendi. Techtextil’de yer alan katılımcılar “Connecting the future” (Geleceğe bağlan) sloganıyla yeniliklerini sundular.

 

Fuarda farklı ürün grupları ile yer alan Groz-Beckert, örme ürün grubunda; yuvarlak örme, çözgülü örme, düz örme ve müşteriye özel çözümler konusundaki yeniliklerini sundu. Şirket; tek bir kaynaktan sistem çözümleri alınabilmesi ile aşınma dayanıklılığı, temel örücü elemanların sağlamlığı ve farklı malzemelerin problemsiz olarak işlenebilmesini sağlıyor. Çözgülü örme yönteminin daha fazla tercih edilmesi, metal ve cam elyaf gibi elyafların düz örme alanında kullanılması, müşteriye özel çözümleri zorunlu kılıyor.

 

Dokuma ürün grubu ise, dokuma hazırlık ve diğer dokuma parçaları alanındaki yeniliklerini Techtextil fuarında sundu. PosiLeno® leno sistemi ile verimlilik yüzde 100’e kadar artabiliyor. Akrilikten tasarlanmış dokuma makinesi ile gücülerin, gücü çerçevelerinin, çözgü durdurma tertibatının ve lamellerin uyumlu çalışması gözlemlenebiliyor. Jakar gücü telleri de bu konseptte sunuldu. Tek bir telden üretilen jakar gücü telleri ile sadece yoğun ve sık üretimler değil aynı zamanda da çok hassas üretimler yapılabiliyor.

 

Nonwoven Ürün Grubundaki Yenilikler

 

Groz-Beckert, nonwoven iğneleri alanındaki en son yeniliği olan Groz-Beckert® dur teknolojisinin tanıtımını yaptı. Patentli üretim prosesi ile özel geliştirilmiş hammadde sayesinde, paslanmaya karşı daha dayanıklı ve yüzde 30 daha uzun ömürlü olma özellikleri kazandırıldı. Ayrıca, Groz-Beckert’in teknoloji merkezinde Mart ayında açılışı yapılan, kesik elyaf iğneleme hattı da sunuldu.

 

Spunlace üreticileri için yeni HyTec® P jet strip tipi tanıtıldı. HyTec® P daha çok sertleştirilmiş, daha kolay kullanım imkanı sağlayan, çizilmelere karşı daha dayanıklı, daha esnek olma özelliklerine sahip.

 

Tarak telleri ürün grubu da iyileştirilmiş performans ve ham madde tasarrufu konusunda yenilikleri sundu. Yüksek performanslı ana silindir teli ve tarak teli SiroLock® ve EvoStep®. EvoStep® tarak teli eğimli basamaklı kesim özelliğine sahip. Hammadde tüketimini azaltmayı amaçlayan EvoStep®‘in yanında SiroLock® ise tarak makinesinin performansını artırmaya yöneliktir.

 

Dikiş ürün grubu, Quality Management INH-Ideal Needle Handling adıyla yeniliklerini sundu. Patentli bu proses tüm dikiş işlemleri sırasında optimizasyon ile birlikte kırılan iğnelerin dijital ortamda kayıt altına alınmasını sağlıyor.

 

Groz-Beckert’in 10 Mayıs akşamı Frankfurt-Commerzbank Arena futbol stadyumunda düzenlediği davet ise sektörel bir buluşmaya imza attı. Davette Türkiye’den Hassan Tekstil’den Bozkurt Barlas, Engin Mete, Serden Müjdeci ve Pelzer Pimsa’dan ise Serdar Serzer ve Ali Şafak yer aldı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.