ESC ile Enerji Maliyetleri Düşüyor

Santex, enerji tasarrufu sağlayan yeni ESC Ünitesini tanıttı.

  03 Eylül 2014 09:28 Çarşamba
ESC ile Enerji Maliyetleri Düşüyor

Örme kumaş terbiyesi ve open-end örme kumaşların ön işlemleri için tekstil dünyasına yenilikçi çözümler sunan Santex, yeni ürünü ESC Enerji Tasarruf Ünitesini tanıttı. İsviçre menşeli Santex, geliştirdiği hava sirkülasyonu sistemi sayesinde, enerjinin verimli olarak kullanılmasını sağlıyor.

Enerji tasarrufu alanında daha önce Enairsave ısı kazanım sistemini geliştiren Santex, ESC ile standart enerji tasarrufu cihazlarından farklı olarak, giriş yapan temiz havaya ön ısıtma uygulamak için harici ısı dönüştürücüler aracılığıyla sıcak atık hava kullanmak yerine giriş yapan ıslak kumaşa ön ısıtma uygulamak için, sıcak atık havayı doğrudan kumaşa uyguluyor. ESC ünitesi içerisinde hava sirkülasyonu sayesinde, atık hava sıcaklıklarına bağlı olarak verimlilikte ve enerji tasarrufunda  yüzde 15 - 20 arası oranlarda artışa ulaşılabiliyor.

Santex ESC ünitesinde, opsiyonel olarak manuel filtreli mevcut kurutucu üzerinde bağımsız olarak çalışan otomatik tiftik kayışı temizleme sistemiyle birlikte de sunuluyor. Benzer biçimde, makine seçiminde yalnızca kurulu güç veya ısı dönüştürücü kapasitesi değil, aynı zamanda kilo kumaş başına düşen verimlilik ve enerji maliyetlerinin düzeyleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Makine maliyeti, özellikle güç ve yakıt masraflarının gelecekte artacağı düşünüldüğünde, makine alımının toplam maliyetinin küçük bir kısmını oluşturmaktadır. Ayrıca, Santashrink’in yüksek dağılım etkisi gibi özellikler, gerekli kumaş tutumuna ulaşmak için daha az yumuşatıcı gerektirmektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.