Moda Markaları İçin Günümüzde Daha Sürdürülebilir Olmanın Üç Yolu

Sürdürülebilirlik ve Mevzuata Uygunluk, Uzayan Ürün Kullanımı ve Veri Analizi üç altın kural.

  03 Ocak 2023 08:30 Salı
Moda Markaları İçin Günümüzde Daha Sürdürülebilir Olmanın Üç Yolu

Moda endüstrisi, bugüne dek çevreye olan etkileri hakkında çok fazla sorgulandı. Moda şirketleri üzerinde genişletilmiş tedarik zincirine dair şeffaflığın sağlanmasına dair baskı giderek artıyor. Birçok şirket artık faaliyetlerinde sürdürülebilir ve etik olduğunu kanıtlamak zorunda. Sizin için modada sürdürülebilirliğin üç kuralını bir araya getirdik. Modanın çevre üzerindeki etkisi ve artan dış baskılar göz önüne alındığında, perakendeciler ve üreticiler sürdürülebilir geleceği bugünden desteklemek için etkili ve doğrulanabilir yollar geliştirmeli.

1) Sürdürülebilir ve Mevzuatlara Uyumlu Ürünler Tasarlamak

Gerçek anlamda sürdürülebilirlik, herhangi bir tasarıma başlamadan önce kaynaklara erişimle başlar ve tüm aşamalar boyunca devam eder. Modern ürün yaşam döngüsü yönetimi (PLM) araçları, moda markalarının kullandığı iplik ve elyaf seviyesine kadar inebilen malzemeleri istenen standartlar eşliğinde yönetmelerine yardımcı olabilir. Böylece ürünler daha dayanıklı olur, nesiller boyu kullanım potansiyeline kavuşur.

2) Tasarımda Demontajı da göz önünde bulundurarak Ürünün Kullanım Ömrünü Uzatmak

Birçok ürün kullanım ömrünün sonunda çöpe gidiyor. Bu nedenle moda markaları ürün yaşam döngüsünü uzatmanın yollarını düşünmeli ve onarım, kiralama, yeniden satış ve geri dönüşüm hizmetleri gibi hizmetler sunmalıdır. Bu noktada modern, bulut tabanlı bir kurumsal uygulama platformu, döngüsel ekonomiyi desteklemeye yardımcı olabilir.

Geleneksel iş modellerinden döngüsel modaya geçiş operasyonel bir dönüşüm gerektirse de, bu yaklaşım ekonomik ve çevresel büyümeye dair yeni potansiyelleri beraberinde getiriyor. Bu nedenle moda markalarının sürdürülebilir uygulamaları benimsemesi gerekiyor. McKinsey araştırmasına göre tüketicilerin çevreye dair duyarlılığı artıyor, yüzde 67’si sürdürülebilir malzemelerin kullanımını önemli bir satın alma faktörü olarak görüyor. Bu, moda markalarının sürdürülebilir olmanın yollarını bulmasını ve sonuçları verilerle kanıtlamasını gerektiriyor.

3) Sürdürülebilirliğe Dair Verileri Birleştirmek ve Yayınlamak

Çevreye daha az etkisi olan ürün ve süreçleri ortaya koymanın yanı sıra, moda markalarının paydaşlara, tüketicilere ve denetleyici makamlara sürdürülebilirlik programları hakkında görünürlük ve şeffaflık sunması gerekiyor. Bu, üretimin başlangıcından itibaren tedarik zincirinin tüm seviyeleri için veri toplanmasını ve görünürlüğü gerektiriyor. Bunun yolu su kullanımı, karbon ayak izi, enerji kullanımı ve ürün bileşimi gibi sürdürülebilirlikle ilgili verilerin toplanıp yönetilmesinden ve bir iş zekası platformuyla değerlendirilmesinden geçiyor.

Sürdürülebilirliği benimsemek, daha iyi bir dünyaya doğru atılması gereken önemli bir adım. Bu yolculuğu başlatmak için markaların sürdürülebilirliği gündemine alması şart.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.