Uzun Vadeli Yerelleştirme Löffler ve Svegea İçin Geri Kazanımlı

TMAS'ın bir üyesi olan İsveçli Svegea, Löffler fabrikasında kısa süre önce tubular giysi bileşenlerinin yüksek hızda üretimi için bir EC300-S yaka kesici ve bir FA350 otomatik sarılı dilme makinesi kurdu.

  23 Mart 2023 08:53 Perşembe
Uzun Vadeli Yerelleştirme Löffler ve Svegea İçin Geri Kazanımlı

Yıldönümü

Spor ve örgü giyim uzmanı Löffler, 2023'te 50. yıldönümünü kutluyor ve Ried'deki fabrikasında hem çalışanlarına hem de en son gelişmiş teknolojilere yatırım yaparak Avusturya'daki üretimi sürdürmeye yönelik uzun kökleri olan inancı şimdi karşılığını veriyor.

Yılda yaklaşık 905.000 metrekare kumaş çıktısına sahip 25 yuvarlak örgü makinesi ve üç dikişsiz örgü makinesine ev sahipliği yapan fabrika, ürün geliştirmenin yanı sıra, tasarım, kesim ve bazı dikişlerin hepsini kendi tesisinde gerçekleştiriliyor.

Löffler Fabrika Müdürü Arnold Bowier, "Löffler, aile şirketi Fischer Holding'in bir parçasıdır ve Ried, burada üretimi sürdürmeye kendini adamış olan sahibi Josef Fischer'in memleketidir" dedi ve ekledi, “Son yıllarda birçok rakip üretimlerini Uzak Doğu’ya doğru kaydırırken, biz farklı bir yol seçtik. Satışları artırmanın yanı sıra, bu strateji çalışanlarımızın birlikteliği ve ayrıca temel ortaklı işbirlikleriyle olan ilişkilerimizi güçlendirdi. Sürekli artan satışlar nedeniyle Avrupa'da yerel ortaklı iştirakler bulmaya zorlandık, ancak ana faaliyetlerimiz ve üretilen tüm kumaşların %70'i Ried fabrikasından geliyor. Şimdi birçok rakip şirketin ana üretim faaliyetlerini nerede kuracaklarını yeniden değerlendirdiğini görüyoruz.”

Her Elyafta İşlev

Löffler, hidrofobik polipropilen ile pamuk, Modal, Tensel veya merinos yünü gibi diğer elyafları birleştiren iki katmanlı yapılar ilkesine yön veren transteks iç çamaşırlarıyla tanınmaktadır.

Transtex'ten önce, uzun maraton koşucuları genellikle derilerinin içine zamanla ıslanan ve vücut sıcaklığını düşüren saf pamuklu iç çamaşırı giyerlerdi. Löffler'in iki-katmanlı kumaşı bunu önledi çünkü polipropilen nemi emmez ve bunun yerine cildi kuru tutmak için buharlaşabileceği ortamda dışa doğru atar.

İnovasyon en başından beri devam ediyor ve Aralık ayında Löffler, tekstil atıklarından geri dönüştürülmüş polipropilen ve yine geri dönüştürülmüş ve GOTS sertifikalı organik pamuğun bir kombinasyonundan üretilen en son işlevsel iç çamaşırı olan transtex Retr'x için ISPO Ödülü 2022’ye layık görüldü. Transtex Retr'x boyalı veya kasarlı değildir ve ayrıca Standard 100 by Oeko-Tex ve Made In Green by Oeko-Tex onaylıdır.

Tesis, kendi markalı ürünlerine ek olarak, yine Ried'de bulunan kardeş şirket Fischer için spor giysiler üretiyor ve aynı zamanda Avusturya Kızılhaçı ve ayrıca  Alman ve Avusturya polis güçleri  için polo gömlek tedariki de dahil olmak üzere çok önemli devlet ihale projelerinde yer alıyor. Löffler ve Fischer birlikte, Yukarı Avusturya bölgesinde yaklaşık 700 kişiyi istihdam etmektedir.

Artan Verimlilik için Gelişmiş Otomasyon

Bowier ve ekibi, yeni makinelerin kurulumu ve devreye alınması sırasında Svegea'nın teknisyenleriyle güçlü bir ilişki kurdu.

Bowier, "Makineler doğrudan İsveç'ten teslim edildi ve yine mükemmel bir şekilde hazırlandı ve ayarlandı" dedi. "Sarılı dilme makinesinin devreye alma aşamasında Kovid-19 kısıtlamaları hâlâ yürürlükte olduğu için, kurulum eğitimi uzaktan gerçekleştirildi; Svegea'nın Teknik Mühendisi Erik Bernhardsson’un süreç boyunca sabır ve güler yüzlü rehberliğiyle ve makinelerin idaresi için birçok ipucu ve püf noktası sağlamasıyla.’’

Svegea'nın EC 300-S yaka kesicisi, bilgisayar kontrollü True-Drive II ve yüksek ön-besleme cihazı ile ekipmanlandırılmıştır ve dünyanın dört bir yanındaki giysi üreticileri tarafından manşet ve boyun çekme bandı ve diğer dikiş takviyeleri gibi tubular giysi bileşenlerinin üretimi için kullanılmaktadır. Saatte 20.000 metreye varan hızlarda çalışır. Entegre, tam otomatik FA350 sarılı dilme makinesi FA500 sarılı dilimleme makinesi, aynı kesme döngüsünde üç farklı bant genişliğinin kesilmesini sağlayan, ayrı ayrı ayarlanabilen üç ayarla ekipmanlandırılmıştır. Dikilen masuralar için müşteri tercihine bağlı olarak isteğe bağlı olarak sarılı veya düz katlanmış formlarda otomatik masura dikme üniteleri sağlanmaktadır.

Svegea Genel Müdürü Håkan Steene, "Otomasyondaki gelişmeler, mühendisliğini yaptığımız özel, ısmarlama makineleri daha verimli hale getirmeye devam ediyor" dedi. "Yaka kesicilerimizin ürettiği giysi bileşenleri, bunların bir şirketin dikim işlemlerine entegre edilmesini mantıklı kılıyor ve şu anda müşterilerimiz tarafından son aşama üretimi hedef Avrupa veya ABD pazarlarına yaklaştırmak için operasyonların yeniden içe dönük inşasına yönelik büyük ilgi görüyoruz. Ancak Löffler, uzun yıllardır trende karşı çıktı ve üretimini Avusturya'da sürdürdü.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.