Tekstil ve Hazır Giyim Girişimcileri Yarıştı

UTİB ve UHKİB tarafından BTSO desteğiyle bu yıl dördüncü kez düzenlenen TechXtile Start-Up Challenge’da 74 girişimcinin başvurduğu programda ilk üçe girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

  17 Şubat 2023 08:52 Cuma
Tekstil ve Hazır Giyim Girişimcileri Yarıştı

Tekstil sektörünün merkezi Bursa’da girişimcilik rüzgârı esti. T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin bu yıl dördüncü kez düzenlediği girişimcilik programı TechXtile Start-Up Challenge’da final heyecanı yaşanırken dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Level Up Kategorisinde birinci Eylül Er olurken, Scale Up kategorisini ise Yusuf Furkan Ergür kazandı. En Sürdürülebilir Proje Ödülünü Polyteks Tekstil’in kazandığı İnovasyon Ligi’nin şampiyonu ise Kipaş Mensucat oldu.

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir’in ev sahibi olduğu ödül töreni, BUSİAD, DOSAB ve TETSİAD’ın etkinlik sponsorluğu desteğiyle gerçekleştirildi. Törene, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, BTSO YK Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye genelindeki Tekstil ve Hazır Giyim İhracatçı Birliklerinin başkanları, UTİB ve UHKİB Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Taşdelen Engin: “Çok Yetenekli Girişimcilerle Tanıştık”

Gecenin açılış konuşmasını yapan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, 14 yıl önce Ar-Ge Proje Pazarı olarak başlattıkları etkinliği, 2019 yılında çağın gerekliliğine uyum sağlayarak TechXtile Start-Up Challenge adıyla bir girişimcilik programına dönüştürdüklerini hatırlattı. Türkiye’nin tekstil ve hazır giyim ülkesi olduğuna vurgu yapan Engin, “Sektörümüzün küresel rekabet ortamında öne çıkabilmesi için; Ar-Ge, tasarım, inovasyon, markalaşma, ekolojik ve çevre dostu üretim konularındaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmeliyiz. Sektörün üretecek ve geliştirecek genç adaylara ihtiyacı var. TechXtile Start-Up Challenge’ta geride kalan 4 yılda çok yetenekli girişimcilerle tanıştık. 4 yıl boyunca birçok girişimci ile bir araya gelerek büyük heyecana ve mutluluğa sahip olduk.  Buluştuğumuz, konuştuğumuz, fikrini dinlediğimiz, heyecanını gözlemlediğimiz her bir girişimciyle birlikte, sektörümüzün aydınlık geleceğine dair umudumuz ve motivasyonumuz arttı” diye konuştu. UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, “Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz yarışmamıza katılım her sene artarak devam ediyor. Girişimcilik ekosistemine katkımız oluyorsa ne mutlu bize” dedi.

Gültepe: “UHKİB ve UTİB’in Çalışmalarını Takdirle İzliyorum”

TİM Başkanı Mustafa Gültepe de, “Kadim şehrimiz Bursa, aynı zamanda üretim üssü özelliğiyle de ülke ekonomimize değer katıyor. Otomotivden, hazır giyime, tekstilden, makineye birçok sektör burada üretiyor, katma değer yaratıyor, 200’e yakın ülke ve bölgeye ihraç ediyor. Bursa 16 milyar dolarla en çok ihracat yapan illerimiz arasında da ilk üçte yer alıyor. Geçen yıl Bursa üç milyar doların üzerinde tekstil ve hazır giyim ihracatına imza attı. Başarıda elbette UHKİB ve UTİB’in katkısı çok büyük. Ben Nüvit ve Pınar Başkan’ın şahsında tüm ihracatçılarımıza şükranlarımı sunuyorum. UHKİB ile UTİB’in yeni girişimcileri sektöre kazandırmak, tasarım kapasitesini geliştirmek, inovasyonun gücünden yararlanmak için yaptıkları çalışmaları da büyük takdirle izliyorum. Çünkü günümüz dünyasında tasarım, inovasyon ve değişimin kodlarını iyi okuyan girişimler büyük fark yaratıyor” dedi.

İnovasyon Ligi’nde Şampiyon Kipaş Mensucat

Gecenin ilk etabında, firmaların inovatif çalışmalarıyla katıldığı ve bu yıl dokuzuncusu düzenlenen TechXtile İnovasyon Ligi’nde birinciliği Darbe Aldığında Geri Bildirim Yapan Balistik Yelek Kumaşı projesiyle Kipaş Mensucat kazandı. Gecenin ikinci büyük ödülü olan En Sürdürülebilir Proje Ödülünü ise Polyester İplikte Yeşil Çözümler isimli projesiyle, Polyteks aldı.

Ayrıca, ilk 10 içinde yer alan Aster, Bossa, Elyaf, Kipaş Mensucat, İskur, Küçükçalık, Polyteks, Spinteks, Tepar ve Yünsa’ya ödülleri verildi. (Firmalar Alfabetik sıraya göredir) Akbaşlar, Almaxtex (Yeşim Grup), Barutçu, Fetih, Işıksoy, Ozateks’e ise Mansiyon Ödülü verildi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.