Taypa’dan Balkanların Tekstil Merkezine Yatırım

Taypa, Sırbistan’ın Kraljevo şehrinde kurulması planlanan hazır giyim ve konfeksiyon fabrikası için önümüzdeki 5 yılda toplam 35 milyon Euro’luk yatırım yapacak.

  13 Kasım 2017 01:00 Pazartesi
Taypa’dan Balkanların Tekstil Merkezine Yatırım

Tekstil ve hazır giyimde dünyanın en büyük 5 üreticisi arasına girme hedefiyle çalışmalarına hız veren Taypa, küresel büyüme vizyonu çerçevesinde yurt içinde devam eden yatırımların yanında yurt dışında da yatırımlarını sürdürüyor.

Mısır’da yaklaşık 2 bin 500 kişiyle üretim yapan, Cezayir’de ise Tayal SPA isimli firmayla gelecek yıl içinde üretime geçmeye hazırlanan Tay Group şirketlerinden Taypa, Sırbistan’da yapmayı planladığı yeni tekstil yatırımı için imzaları attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sırbistan ziyareti kapsamında, Sırbistan Ekonomi Bakanı Goran Knezevic ve Tay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak arsında imzalanan İyi Niyet Anlaşması’na (Memorandum of Understanding)  göre Taypa, Sırbistan’ın Kraljevo şehrinde kuracağı hazır giyim ve konfeksiyon fabrikasına 5 yılda 35 milyon Euro’luk yatırım yapacak. Tesiste yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam imkânı sağlanacak.

Taypa’nın yeni yatırımının adresi olacak Kraljevo, Belgrad’ın yaklaşık 160 kilometre güneyinde yer alırken, uluslararası ulaşım ağlarına olan yakınlığıyla öne çıkıyor.

Cezayir’e Avrupa ve Doğu Akdeniz’in En Büyük Tekstil Üretim Tesisi

Tekstil sanayiciliğinde 40 yılı geride bırakan Tay Group ve Cezayir devletinin ortaklığı ile kurulan Tayal SPA ise Cezayir’in Relizane Vilayeti Sdi Khettap endüstri bölgesinde hayata geçireceği Organize Tekstil Sanayi Bölgesi ile Avrupa ve Doğu Akdeniz havzasının en büyük tekstil üretim tesisine imza atmaya hazırlanıyor.

Kurulan tesis ile tekstil ihtiyacının yüzde 90’ını ithal eden Cezayir ekonomisine büyük katkı sağlanması ve Cezayir’i tekstil alanında uluslararası bir marka haline gelmesi hedefleniyor. Tayal SPA tarafından toplamda 250 hektar arazi üzerine kurulacak olan Organize Tekstil Sanayi Bölgesi’nin ilk etabı 8 üniteden oluşacak.

2018 sonunda tamamlanacak olan ilk etapta 10 bin kişiye; 10 sene içerisinde kademeli olarak toplamda 25 bin kişiye istihdam yaratılması hedefleniyor. Tekstil kampüsünün ilk etabı tamamlandığında yılda 30 milyon metre denim kumaş, 15 milyon metre gabardin ve gömleklik kumaş, 5 bin ton örme kumaş ve 30 milyon adet giysi üretimi gerçekleştirmeyi hedefleyen Tayal SPA, bu sayede Cezayir ekonomisine yıllık 300 milyon dolarlık bir katkı sağlamayı planlıyor. Cezayir ekonomisine ilk etapta sağlanacak 300 milyon dolarlık katkının, on yıllık proje tamamlandığında 1 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Üretiminin yüzde 40’ı ile Cezayir pazarının talebini karşılayacak, geri kalanı ise ihraç edilecek.

Dünya Devlerine Üretim Yapıyor

Bugün yurt içinde 4 ayrı lokasyonda, toplam 70 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapan Taypa, 3 bin kişiye istihdam sağlarken 50 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 2016 yılını 95 milyon Euro’luk ciro ve 81 milyon Euro’luk ihracat ile kapatan şirket, Levi’s, Tommy Hilfiger, Uniqlo, Calvin Klein, Inditex, Massimo Dutti ve Dockers gibi dünyaca ünlü markalara da ürün ihraç ediyor.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.