Kipaş’tan Yeni Yatırım Hamlesi

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz ‘’Şu anda hem kapasitemizi arttırıyoruz hem makinelerimizi modernize ediyoruz.’’

  17 Ağustos 2021 09:50 Salı
Kipaş’tan Yeni Yatırım Hamlesi

Tekstil başta olmak üzere, Kağıt, Çimento, Enerji ve Nişasta gibi birçok sektörde yatırımlarına devam eden Kipaş Holding, Kahramanmaraş’ın en fazla ihracat gerçekleştiren şirketler grubu konumunda.

Türkiye’nin en önemli şirketlerinden Kipaş Holding, 30 yılı aşan deneyimi ile üretimde kaliteyi, verimliliği; ileri teknolojiye ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemle her zaman bir adım önde duruyor. İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasına ilk kez 1991 yılında giren Kipaş Holding şirketleri, holdingleşmeden sonra da bu geleneğini sürdürmeye devam ediyor. 1984 yılında kurulan Grup, günümüzde fabrika sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük grupları arasında yer alan Kipaş Holding, ulaştığı ihracat performansı ile Kahramanmaraş’ın en fazla ihracat gerçekleştiren şirketler grubu.

Türkiye’nin yıllık iplik üretiminin de yüzde 10’luk kısmını tek başına gerçekleştiren Kipaş, kumaş üretim tesisleri, başta pamuklu olmak üzere, tüm elyaf gruplarından üretilen kumaşları içeren zengin bir üretim portföyüne sahip bulunuyor.

Yeni yatırımları hakkında bilgi veren Hanefi Öksüz, ‘ Şu anda üç sahada yeni yatırımlarımız var. Bir tanesi nişasta tesisi kuruyoruz. Mısır nişastası tesisi çünkü biz bunları yüksek oranda kâğıt sanayisinde kullanıyoruz. Bölgemiz de mısır üretimine çok müsait. İkincisi tekstilde yeni iplik yatırımlarımız var bunlar da olmak zorunda zaten iplik bakımından Türkiye’nin en büyük tesisiyiz şu anda hem kapasitemizi arttırıyoruz hem makinelerimizi modernize ediyoruz. Kağıt yatırımlarımız da devam ediyor özel bir kâğıt türü var onunla ilgili bir yatırıma giriyoruz. Bir de söke de bir kâğıt yatırımı var onunla ilgili üretime geçmek üzereyiz şu an. Onun için ikinci bir makine daha getiriyoruz’’ dedi

“Yeni yatırımlara ek olarak kapasitemizi de arttırıyoruz”

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, tekstil sektöründe 30 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Sürekli tasarruf sağlayan ve çevreye duyarlı teknolojileri işletmelerinde kullanıldıklarını dile getiren Öksüz, sürekli olarak modernizasyon çalışmaları yaptıklarını ve bu sayede kapasitelerini artırarak, piyasadaki gelişmelere duyarsız kalmadıklarına dikkat çekti.

Öksüz; “Bu yıl Open end ve Vortex yatırımı var, biz de tekstil yatırımı bitmez yani her on yılda bir tekstil makinelerini değiştirmek istesek en az her sene 50 bin iğneyi kurmamız lazım. Bunun dışında Türkiye’nin ciddi oranda açığı bulunan modern elyaflarla birlikte teknik tekstile ağırlık veriyoruz. Yatırımlarımızı orta ve kısa vadeli olarak planladığımız için, Türkiye’nin ihtiyacı olan teknik tekstiller alanında kaliteli ve faydalı ürünlere yöneldik” dedi.

Bu yıl nişasta sektörüne de yatırım var

Tekstil dışı yatırımlara da ağırlık verdiklerini ifade eden Öksüz, enerji, kağıt ve çimento sektörlerine yöneldiklerini söyleyerek, Kipaş Holding’in %40’ını tekstil sektörünün oluşturduğunu bu yıl nişasta sektörüne  yatırımlarının olduğunu dile getirdi.

Kahramanmaraş’ta kazandığımız Kahramanmaraş’a’

Yatırımlarını doğdukları topraklara yani Kahramanmaraş’a yaptıklarını söyledi. Holding olarak sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini söyleyen Hanefi Öksüz; “Kahramanmaraş’ta ana sınıfından başlayıp, ilköğretim ve lise seviyesinde devam eden eğitim kurumlarımız var. Buradaki başarılı öğrencilerin hepsine burs vermeye devam ediyoruz ve öğrencilerimizin yüzde 70’i burslu olarak okuyor. İyi eğitim almak isteyen başarılı herkese de kapımız açık. Ayrıca sosyal sorumluluk gereği 12 okul, 2 hastane, ibadethaneler, taziye evleri, gençlik ve spor destekleri ve verdiğimiz burslarla Kahramanmaraş’tan kazandığımızı Kahramanmaraş’a veriyoruz.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.