Kalite Eşittir DESA

Deri ve mağazacılık söz konusu olduğunda sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada akla ilk gelen firmaların başında yer alan DESA’nın Genel Müdür Yardımcısı İlker Sürek, yayın grubumuzun sorularını yanıtladı

  31 Ekim 2018 01:00 Çarşamba
Kalite Eşittir DESA

Sektöre, 70’lerin başında bayan çanta üretimi ile başlayan, lüks mağazacılık ve deri mamulleri dendiğinde akla ilk gelen firmalardan olan DESA’nın Genel Müdür Yardımcısı İlker Sürek, yatırım planlarından mağazacılık alanındaki yeniliklere kadar birçok konu hakkında yayın grubumuza açıklamalarda bulundu. 2018’in DESA adına oldukça olumlu ve verimli geçtiğini ifade eden İlker Sürek, “Gerek satışlar, gerek yeni mağaza yatırımları ve yurt dışında satış kanalı olarak yeni anlaşmalara imza attığımız birbirinden önemli noktalarla DESA’nın satış sahasını genişleterek, alanında öncü olan dünyamızı ve yüksek standarttaki tasarımlarımızı daha çok insana ulaştırmaya devam ediyoruz. DESA’nın kuruluşundan bu yana hiç değişmeyen misyonlarından biri olan kaliteli işçilik ve üretimle buluşan vizyoner tasarım anlayışını nesilden nesile herkese ulaştırmak yolunda oluşturduğumuz stratejiler oldukça incelikli hazırlanıyor. Perakende de aynı şekilde değişen ve gelişen dünyaya paralel, kendi alanında yeniliklerin öncüsü olacak şekilde sürdürdüğümüz bir bakış açısıyla yönetiliyor. Doğru noktada, en doğru şekilde, doğru insana ulaşıyor olmak bizler için önemli… Özetle 2018 daha önceki senelerden de ön gördüğümüz şekilde DESA olarak bizim adımıza verimli geçiyor” diye konuştu.

‘Vitrin Tasarımı Bizim İçin Çok Mühim’

DESA olarak her zaman kendilerini yenilediklerini belirten Sürek açıklamalarına şöyle devam etti: “Gelişen dünyaya paralel kendi dünyamızı da geliştirmeye, alanımızda bir sonraki trendlerin öncüsü, ilham kaynağı olmaya önem veriyoruz. Bu yaklaşımımız elbette ki koleksiyonlarımıza ve tasarımlarımızla beraber dünyamızı sergilediğimiz mağazalarımıza da yansıyor. Dünden bugüne var olduğumuz her döneme uygun mağazacılık kültürünü benimseyen bir kurum olarak şu an mağazalarımız dinamizmin her detayda hissedildiği, hem zamansız, hem de çağdaş bir konsepte sahip. Vitrin tasarımı bizim için çok mühim; çünkü ilk temas noktası vitrin… Markanın dünyasını, felsefesini, yeni koleksiyonunuzun mesajını vitrininiz ile sergiler, mağazada keşif edecekleri hakkında güzel ipuçları verirsiniz. Bu konuda çok özel bir ekibimiz bulunuyor ve sadece yeni koleksiyon zamanı değil, dönemsel olarak özenle hazırlanan temalar üzerine tüm mağazalarımızın vitrinleri birbirine paralel, aynı zaman diliminde yenileniyor. Bunlarla beraber ilk mağazamızdan bu yana hiç değişmeyen ancak her zaman daha da geliştirdiğimiz kişiye özel servis anlayışımızdan bahsetmek isterim. Mağazamıza gelen her kişiyle haute couture bir butikteymiş gibi birebir ve özel olarak ilgileniyoruz. Butik, kişiye özel servis anlayışı DESA mağazalarının olmazsa olmazı; bizler için ağırladığımız her kişi, mağazamızdan içeriye adım atan herkes çok özel… Biz de bu düşüncemizi onlara hissettirmek, içeride geçirdikleri her an keyifli olmaları için maksimumda özen gösteriyoruz. DESA bildiğiniz üzere sadece perakendeci değil, aynı zamanda üretici kimliği ile sektörde 46 senedir önemli bir yere sahip bir kuruluş... Kendi ürettiğimiz birçok ürünü mağazalarımızda sergiliyoruz. 9 kişilik bir tasarım ekibi ile hazırlanan deri konfeksiyon ürünleri, ceket, yelek, kaban, palto, elbise, etek ve pantolon gurupları ile karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra etkili bir ayakkabı, bot, çizme koleksiyonu ile yeni sezona damga vurmaya hazırlanıyoruz.  Özel tasarım ürünler, çanta çeşitleri, cüzdan, kemer ve çeşitli aksesuarlar ile, özetle giyim anlamında stilini yenilemek isteyen moda severlerin, life style bir yaşam tarzını benimseyen kişilerin, kendi ve sevdikleri için geniş bir koleksiyon sunuyoruz. Gelenlerin, yorgunlarsa dinlenerek, kahve, su ikramlarımız eşliğinde keyifle ve konforlu seçim yapmaları, mağazamızda geçirdiği zamanı bir yaşam alanındaymış gibi hissetmelerine de değer veriyoruz.”

 

DESA 17 Ülkede 180 Ayrı Noktada

 

“DESA’nın yurt içinde farklı illerde 68 adet mağazası bulunuyor. Bununla birlikte DESA NINETEENSEVENTY markamız ile 17 ülkede, 180 farklı lokasyonda, gerek butik mağazalarda, gerekse katlı lüks mağazalarda ürünlerimiz satışa sunuluyor. Amerika, Kanada, İspanya, Fransa, Almanya, Portekiz, İsviçre, İtalya, Çin, Rusya, Avusturya, Yunanistan, Katar, Japonya, Kore, Avusturalya, Hollanda bu ülkeler arasında yer alıyor. Az önce de bahsettiğim gibi yurt dışında yaygın olarak dünyanın önde gelen satış noktalarında yer alıyoruz. Bununla beraber şu an yeni açtığımız ve dünyanın göz bebeği olan rotalardan, lüks alışverişin yeni kalp noktalarından, İtalya, Sardunya Adaları’nda Port Cervo’da aldığımız yoğun talep ve bununla beraber oldukça incelikli çalışmalar sonucunda açtığımız DESA NINETEENSEVENTYTWO mağazamız gündemimizde… Açtığımız günden bu yana Porto Cervo’daki mağazamız yoğun ilgi görüyor. Dünya çapında ağırladığımız müşteriler, başta kullandığımız malzemelerin kalitesi, üretim ve tasarım anlayışındaki yüksek standart ve vizyoner yaklaşımımız konusunda çok olumlu yorumlarda bulunuyorlar. Dünyanın önde gelen, ünlü satış noktalarıyla satış ağımızı daha da genişletmek hedefindeyiz… DESA’nın uluslararası arenada büyümesini arzu ediyor, bu konuda en doğru noktalarda olmaya önem veriyoruz.”

 

2018-19 Kış Koleksiyonu Stilin Yeni Boyutu

 

“Koleksiyonlarımız her sezon büyük beğeniyle karşılanıyor; hatta şunu da söylemeliyim ki birkaç sezon sonrasının trendlerini önceden duyuran bir anlayışı sergilememiz ve bu duruşumuzu korumamız müşterilerimizde koleksiyonu beklerken büyük bir heyecan yaratıyor. Sonbahar – Kış 2018 / 2019 koleksiyonunda, dünya çapında başarılı işlere imza atmış olan baş tasarımcımız Yossi Kohen yine oldukça çarpıcı,  zamansız ve dinamik parçalara hayat verdi. Hem rock star etkisi yaratan, hem de geçmişin en stil sahibi dönemlerini resmeden parçalar öne çıkıyor. Volümlü, hacimli ve yoğunluk hissi özellikle de giyim tarafında kendini belirgin bir şekilde hissettiriyor. Lüksle bütünleşen bir sokak tarzı, konforlu, şık ama bir o kadar da çağdaş görünümler sergiliyoruz. Bu koleksiyonda çantalar oldukça çarpıcı; küçük ya da çok büyük boylarda formlar bu sezon öne çıkıyor. Şehrin koşuşturmasına uygun, ama her ortamda da stiliyle fark yaratan, düz ve günlük ayakkabılar da koleksiyonda büyük bir yer kaplıyor. Farklı materyallerin bir arada, kusursuz bir uyum sergilediği kullanımları çok sık giyimde, çantalarda ve ayakkabılarda görmek mümkün. Özetle, DESA’nın yeni Sonbahar – Kış 2018 / 2019 koleksiyonu “New Way of the Dress” yani stilin yeni boyutunu sergiliyor.”

 

Uluslararası Tanınırlılık Vurgusu…

 

Turizmdeki olumlu havanın, Türkiye’deki mağazacılık sektörüne katkı sağladığı yönündeki görüşler hakkında da açıklamalarda bulunan İlker Sürek, sözlerini şöyle tamamladı: “Elbette turizmin mağazacılık ve perakende ile beraber piyasalara olumlu katkıları oluyor. Çünkü gelen turist başta İstanbul olmak üzere, Türkiye’de seyahate geldiği noktalarda, tatille beraber alışveriş de yapıyor. Bunun nedenlerinin başında, iyi kalitede ve oldukça trend parçaları, yaşadıkları ülkelere göre uygun fiyata bulabilmeleri… Eskiden turistlerde bu algı çok yaygın değildi; denk geldikleri zaman alışveriş yapıyorlardı. Şu an Türk markalarının kalite anlayışı dünya çapında tanındığından gelen turistler bu anlamda da çok bilinçliler ve yeni sezon alışverişleri dahil oldukça yoğun alışveriş yapıyorlar. Bu perakende tarafında bizim adımıza DESA’nın uluslararası tanınırlığı ve ürün deneyiminin yaygınlaşması açısından çok önemli… Çok fazla yabancı müşterimiz, daha önce bizden alışveriş yapmış tanıdığından duyarak, görerek Türkiye’de tatile geldiğinde mağazalarımızdan alışveriş yapmaya geliyor. Bununla beraber özellikle turistlerin yoğun olarak gezdiği bölgelerdeki mağazalarımızın cirosu da elbette olumlu yönde etkileniyor.“

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.