İngiltere’ye Türk Kumaşı

Avrupa’nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi Yünsa, hazır giyim sektöründe de iddialı. Ürettiği ürünlerin yüzde 66’sını İngiltere’ye ihraç ederken,moda devlerinin koleksiyonlarını hazırlıyor.

  28 Ocak 2021 10:00 Perşembe
İngiltere’ye Türk Kumaşı

Üst kalite ve sürdürülebilir ürünleriyle yünlü kumaş sektörünün önde gelen oyuncularından Yünsa, dünyaca ünlü markalara yünlü kumaş tedarik etmenin yanı sıra hazır giyim üretimiyle de uluslararası arenada adından söz ettiriyor. Bugüne kadar 500 bin parçadan fazla hazır giyim üretimi yapan Yünsa, bu giysilerin yüzde 66’sını ise İngiltere’ye gönderdi.

Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, “İpliği ve kumaşı ile ünlü İngiltere’ye kalite ve tasarım ihraç ediyoruz.  Yünlü kumaşlarımızın yanı sıra bu kumaşlarımızla tasarladığımız hazır giyim ürünlerimizden oluşan koleksiyonlarla da İngiltere’de Türk kumaşını tanıtıyoruz” dedi.

Hazır giyim üretimlerinin özellikle Avrupa merkezli moda markaları tarafından tercih edildiğini ifade eden Yünsa Genel Müdürü Sürmegöz, “İngiltere’den sonra en büyük pazarlarımız ise Fransa, Almanya ve Kuzey Avrupa ülkeleri. Hazır giyim üretimimizdeki yüzde 19’luk kısmı ise Türkiye için gerçekleştiriyoruz. Bu üretimden yılda 17 milyon dolar ciro elde ediyoruz” dedi.

Cilde bakım yapan kumaş

Sağlıklı beslenme trendinin simgesi haline gelen avokado artık kumaşın da içinde. Avrupa’nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi Yünsa, tekstile inovasyon katan ürünlerine bir yenisini daha ekledi ve Türkiye’nin ilk avokado yağı katkılı yünlü kumaşını üretti.

Mustafa Sürmegöz, teknolojiyi yakından izlediklerini ve sektördeki değişime öncülük ettiklerini söyledi. Sürmegöz, AvoCare ismi verdikleri kumaşın bu yaklaşımla ortaya çıktığını, teknolojiyi üretime yansıttıklarını kaydetti ve şöyle konuştu: “Yünsa’da Ar-Ge ve Ür-Ge ekiplerimizin çalışması sonucu ortaya çıkan AvoCare apre projesini başarıyla uyguladık. Üretim hattındaki teknolojik altyapımız sayesinde yünlü kumaşa avokado yağını nüfuz ettiriyoruz. Yünsa’nın 2020-2021 koleksiyonuna giren AvoCare kumaşlarla sektöre avokado içerikli doğal yumuşaklık sağlayan ürünler kazandırdık.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.