H&M Grup Sürdürülebilirlik Raporunu Açıkladı

H&M Grup sürdürülebilirlik stratejileri kapsamında, şirket olarak sürdürülebilir ve yenilenebilir değişimler sergilemek için önemli adımlar atıyor.

  02 Mayıs 2018 01:00 Çarşamba
H&M Grup Sürdürülebilirlik Raporunu Açıkladı

Moda endüstrisinde eşitlikçi ve adil bir şirket olarak sürdürülebilir ve yenilenebilir değişimler sergilemeyi hedefleyen H&M Grup, 2017 yılına ilişkin Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı.

H&M Grup sürdürülebilir politikalarla, materyallerin maksimize ve atığın minimize edildiği döngüsel modanın gelişimine odaklanıyor. Şirket, ayrıca tedarik zincirindeki herkesin adil işe sahip olması konusundaki önemli çalışmalarına devam ediyor. H&M Grubun sürdürülebilirlik stratejilerinde bir diğer önemli adımı ise sürdürülebilir inovasyonların belirlenmesi, yatırım yapılması ve duyurulması oluşturuyor.

2017 Sürdürülebilirlik Raporu’nda Öne Çıkanlar

H&M Grup tarafından açıklanan 2017 Sürdürülebilirlik Raporu’nda öne çıkan veriler şu şekilde:

  • Geri dönüştürülmüş ya da sürdürülebilir kaynaklardan elde elde edilen materyallerden yüzde 35’i (geçen sene yüzde 26) H&M Grup’un toplam materyal kullanımını oluşturuyor. Hedef 2030 yılında sadece bu tip materyal kullanımı.

  • H&M Grup, kullanılmış pamuk ve diğer selülozik kumaşların yeni tekstil kumaşlarına dönüşümü için inovatif şirket olan re:newcell ile partner oldu.

  • H&M Grup tarafından, kullanılan pamuğunun yüzde 59'u (geçen sene yüzde 43) sürdürülebilir kaynaklardan geliyor. Amaç 2020'de sadece bu tür pamuk kullanmak.

  • H&M grubu 100 milyon PET şişeye eş değer geri dönüştürülmüş polyester kullandı.

  • H&M, yılda bir kez hazırlanan H&M Conscious Exclusive koleksiyonunda Bionic® ile birlikte, geri dönüştürülmüş kıyı şeridi atıklarından yapılan ilk giysilerini piyasaya sundu.

  • H&M Grubu, giysi toplama girişimi ile yaklaşık 18.000 ton tekstil ürünü topladı. Bu 89 milyon tişörte eş değer. 2013 yılından beri 61.000 ton tekstil ürünü toplandı.

  • H&M Grubunun elektriğinin yüzde 96'sı yenilenebilir kaynaklardan geldi. Amaç, 2040 yılına kadar tüm tedarik zincirinde iklim-dostu olmaktır.

  • 2018 hedefinin bir parçası olarak, Bangladeş'teki tedarikçi firmaların yüzde 100'ü işçi temsilcilerinin seçimini demokratik yollarla yaptı. Toplamda 2,882 kişi seçildi ve bunların yüzde 40'ı kadınlardan oluştu.

  • 375.000'den fazla çalışanı kapsayan 227 tedarikçi firma, gelişmiş ücret yönetim sistemleri uyguladı.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.