Hazır Giyimin Yeni Hedefi; İnovasyon

TGSD Başkanı Şeref Fayat, sektörün dünyadaki rekabetçi konumunu güçlendirmek için tasarım, markalaşma ve inovasyon odaklı bir eylem planı ile çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

  26 Aralık 2016 10:00 Pazartesi
Hazır Giyimin Yeni Hedefi; İnovasyon

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, 2016 yılına ilişkin değerlendirmelerini ve hazır giyim sektörünün 2017 yılına yönelik hedeflerini yayın grubumuzla paylaştı.

“Küresel çaptaki rekabetçi konumumuzu bugünden daha ileriye taşıyabilmemiz için hazır giyim üretiminden moda endüstrisine geçmemiz gerekiyor” diyen Şeref Fayat, hedefe daha hızlı ulaşabilmek adına tasarım, markalaşma ve inovasyon odaklı bir eylem planı hazırladıklarını, bu yıl da aynı hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Hazır giyim sektörünün 2016 yılını 17,0 milyar dolar ihracat oranı ile kapatacağını belirten Fayat, 2017 yılına ilişkin öngörülerini ise şu sözlerle paylaştı; “2016 yılında iç pazarda ise yüzde 8 büyüme ile 60 milyar TL üzerinde bir hazır giyim harcaması yapılmış olacak.  2017 yılında ise içeride ve dışarıda yine önemli riskler görünüyor. İçeride siyasi beklentiler çerçevesinde iç pazar yüzde 8-10 arasında büyüyecek, dışarıda ise AB, ABD ve yakın-komşu ülkelerdeki gelişmeler etkili olacak.”

“Sektör Olarak Çok İddialı Hedeflerimiz Var”

2017 yılında Euro-dolar paritesinin ihracatı olumsuz etkileyecek etkilerin başında geleceğini kaydeden Fayat, “2017 yılında muhtemelen daha yüksek döviz kurları olacak. Ancak sektör olarak çok iddialı hedeflerimiz var. Örneğin, 2023 için ihracat çıtamızı 60 milyar dolara koyduk. Yine o tarihe kadar sadece üretimde 1 milyon kişiye yeni istihdam yaratmayı öngörüyoruz.”  sözlerine yer verdi.

“Bulunduğumuz coğrafya ateş çemberi. İster istemez gelişmeler sektörümüzü de olumsuz etkiliyor.” diyen TGSD Başkanı Şeref Fayat, bu etkiler altında 2023 hedeflerinin güncellenebileceğini duyurdu.

Tüm olumsuz etkilere rağmen sektörün küresel çaptaki rekabetçi konumunu devam ettirmesi gerektiğiniz belirten Fayat, “Küresel çaptaki rekabetçi konumumuzu bugünden daha ileriye taşıyabilmemiz için hazır giyim üretiminden moda endüstrisine geçmemiz gerekiyor. Hedefe daha hızlı ulaşabilme adına tasarım, markalaşma ve inovasyon odaklı bir eylem planı hazırladık.  Bu yıl da aynı hedefler doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz. Ar-Ge çalışmalarındaki artışa paralel olarak inovatif üretimimiz ve akıllı ürün yelpazemiz hızla genişleyecek.  Markalaşma ve inovatif üretimde ne kadar hızlı ilerleyebilirsek ihracatta kilogram başına 50 dolar gelir hedefini de o kadar hızlı yakalayabileceğiz.” açıklamalarına yer verdi.

Küresel pazarlarda rekabetçi kalabilmemiz için özel sektör devlet işbirliğinin artarak sürmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Fayat, TGSD’nin taleplerinden biri olan Nitelikli Üretici Sertifika Programı’nın uygulamaya geçirilmesine olan inancının sürdüğünü belirtti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.