Hazır Giyimciler Mühendis Arıyor

Türkiye hazır giyim sektörü, gerçekleştirdiği ihracatlar ile ekonomiye yaptığı katkıların yanı sıra, istihdam konusunda da çalışmalarına hız verdi.

  21 Haziran 2016 09:00 Salı
Hazır Giyimciler Mühendis Arıyor

Hazır giyimcilerin 2023’de 60 milyar dolar ihracat hedefi, istihdam potansiyelini de üst düzeye çıkardı. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ile İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Tekstil Mühendisliği Öğrencileri Kariyer Günleri’ yeni mezun mühendisler ve şirket yöneticilerini buluşturarak, iş imkanları konusunda gençlere yeni fırsatlar sundu. Organizasyonun açılışında konuşan TGSD Başkanı Şeref Fayat, sektörün 2023’e kadar 1 milyonu üretimde olmak üzere 3 milyon kişiye yeni istihdam imkânı yaratacağını vurgularak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu iddialı hedefe ulaşma sürecinde bir milyon yeni istihdama liderlik edecek iyi yetişmiş tekstil mühendislerine ihtiyacımız var. En donanımlı tekstil mühendisleri ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan İTÜ’de yetişiyor. TGSD üyesi firmalarımız bu vizyon sahibi genç mühendislerimizi bünyelerine katabilmek için 10’ar dakikalık sunumlarla öğrencilere kendilerini anlatacaklar, görüşmeler yapacaklar. Görüşmelerin ardından öğrencilerimiz kariyerlerindeki ilk firmayı seçecekler.”

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevin Çiğdem Gürsoy ise mezunlarının gerek ulusal gerekse uluslararası arenada kendi marka ve ürünlerini üretebilecek yetkinlikte olduğunu belirterek, “Sektörümüzün desteğiyle genç mühendis, tasarımcı ve pazarlamacılar yetiştirmeye devam edeceğiz.” sözlerine yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.