Glengo Teknoloji Gücünü Lectra Türkiye İle Birleştiriyor

Lectra, Türkiye’deki tek Gerber çözüm ortağı Glengo Teknoloji (Glengo) ile güçlerini birleştireceğini duyurdu.

  07 Ekim 2022 08:50 Cuma
Glengo Teknoloji Gücünü Lectra Türkiye İle Birleştiriyor

Lectra Türkiye ve Glengo’nun bir araya gelmesi her iki organizasyona Türkiye,Orta Asya ve Orta Doğu pazarlarında gelişme ve müşterilere daha iyi hizmet verme olanağı sağlamaktadır. Lectra Türkiye, Glengo Lectra Teknoloji olacak ve Lectra grup ürün portföyünün tümünün satışından sorumlu olacaktır. Bu birleşme, Lectra’nın Haziran 2021’de Gerber Technology’i (''Gerber'') almasından sonraki mantıklı adımdır.

Glengo 1986 yılında kuruldu. İstanbul merkezli şirket kuruluşundan bu yana Gerber çözümleriyle ilgili satış, kurulum, eğitim ve satış sonrası faaliyetlerini yürütmekteydi. Glengo Kurucusu ve şimdi Glengo Lectra Teknoloji Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Aykut Vural, “Üst düzey ürünler, teknik servis ve destek sunarak 36 yıllık tecrübemizin avantajıyla çok müşterimiz olmasının gururunu yaşıyoruz. Lectra organizasyonunun bir parçası olmak bize operasyonlarındaki dijital dönüşümü hızlandırmak üzere müşterilerimize yardımcı olma ve Lectra’nın Endüstri 4.0 tabanlı son teknoloji ürünlerini sunma olanağı sağlayacak” ifadesini kullandı.

Türkiye Avrupa İçin Önemli Bir Üretim Merkezi

Türkiye, dünyadaki en büyük altıncı giyim tedarikçisi olarak bilinmektedir. Gelişmekte olan yerel endüstriye ek olarak, bir çok uluslararası marka üretim ekosistemlerini Türkiye’ye taşımayı düşünmektedir. Tedarik problemleri moda endüstrisini olumsuz etkilemeye devam ettikçe, yükleme maliyetleri en büyük maliyet kalemi olmaktadır. Bu nedenle, uzmanlara gore moda ve giyim sektörünün %71’i, 2025 itibariyle yakın coğrafya üretimlerini arttırmayı planlıyor. Türkiye, özellikle Avrupa ülkeleri için yakın coğrafya üretimde en umut verici üç yerleşimden biri olarak gözükmektedir.

Lectra Başkan Yardımcısı Jerome Viala, “Glengo ile güçlerimizi birleştirmek, Lectra’ya işimizin geliştiği bir ülkede pozisyonumuzu kuvvetlendirmek ve Glengo ekiplerinden yararlanma olanağı sağlayacaktır” dedi.

Lectra Türkiye’nin işlemi Glengo varlıklarının 4 milyon Euro bedelle alımını ve Glengo Lectra Teknoloji’de %25’lik bir pay vermeyi içermektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.