Gerçekçi bir 3D Simülasyon için Dijital Materyal Parametreleri

Hohenstein, giyim kumaşının tekstil değerlerini dijitale aktarıyor.

  18 Mayıs 2021 09:30 Salı
Gerçekçi bir 3D Simülasyon için Dijital Materyal Parametreleri

Hazır giyim endüstrisinde 3D teknolojilerinin başarılı kullanımının temeli, hassas dijital materyal parametrelerdir. Hohenstein, markalar, giyim üreticileri ve tedarikçileri için tekstil kumaşlarının değerlerini dijitale aktarıyor. Hohenstein verileri genel yazılım sistemleriyle uyumludur ve gerekli tüm dosya formatlarında mevcuttur. Şirketler böylelikle gerçekçi 3D simülasyonlar gerçekleştirebilir ve tasarım, ürün geliştirme ve ürün iletişiminde süreçlerini optimize edebilirler. Bu kaynak tasarrufu sağlar ve koleksiyonların piyasaya sürülmesine kadar geçen süreyi kısaltır.

Hohenstein uzmanları, 3D simülasyon için özel olarak uyarlanmış laboratuvar prosedürlerinde, malzemenin ağırlık, kalınlık, sertlik ve esneme gibi fiziksel özelliklerini belirlemek için kumaş numunelerini kullanır. Bunu, bir drapemetre kullanılarak kat hacmi ve şeklinin test edilmesi takip eder. Sonuçlar, 3D simülasyon sistemlerinin çeşitli dosya formatlarına dönüştürülür, böylece dijital malzeme parametreleri her müşteri için uygun dosya formatında kullanılabilir. Hohenstein, talep üzerine, müşteri için test edilen malzemenin spesifik sarım prensibini görselleştirmek için ilgili satım görsellerini 3D formatında simülasyonlandırır. Bu şekilde, daha sonra onay süreçlerini hızlandıran ve üretim için gerçek prototipler üzerinde çalışırken önemli ölçüde daha az malzeme gerektiren dijital prototipler oluşturulabilir.

Hohenstein, tekstil ürünlerinin kapsamlı kalite testi için akredite bir laboratuvar olarak, geleneksel hazır giyim ebatı çalışmalarında uzun yıllara dayanan uzmanlığını dijital teknolojilerle birleştiriyor. Buna ek olarak, Hohenstein Akademisi, desen geliştirme ve 3D ebatlandırma hakkında çok sayıda atölye çalışması sunmaktadır.

Hohenstein Hakkında

Merkezi Almanya'nın Bönnigheim kentinde bulunan ve dünya çapındaki şubelerinde ve laboratuvarlarında 1.000 çalışanı bulunan Hohenstein, 75 yılı aşkın süredir tekstil ürünlerinin test edilmesi, sertifikalandırılması, araştırılması ve geliştirilmesi ve eğitim gibi akredite ve bağımsız hizmetler sunmaktadır. Hohenstein Kalite Etiketi veya UV STANDARD 801 gibi ürün etiketleri, pazarlama faaliyetlerinde üreticileri ve perakendecileri destekler. Kurucu üye olarak Hohenstein, OEKO-TEX® etiketleri çerçevesinde test etmek için en önemli laboratuvarlardan biridir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.