Geleneksel El Sanatları Modaya Dönüştü

İstanbul Moda Akademisi ve Dice Kayek işbirliği ile Türkiye’nin farklı el sanatlarının günümüze taşındığı “Koleksiyon Projesi” gerçekleştirildi.

  12 Mayıs 2016 09:00 Perşembe
Geleneksel El Sanatları Modaya Dönüştü

Geleneksel Türk el sanatlarını yeniden canlandırmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında

İstanbul Moda Akademisi(İMA) öğrencileri , Dice Kayek markasının yaratıcısı Ece Ege danışmanlığında koleksiyon hazırladılar. İMA öğrencileri ile Türk modasını tüm dünyada gururla ve başarıyla temsil eden Ece Ege danışmanlığında yürütülen projede Türkiye’nin farklı yörelerinin el sanatları günümüze taşınarak sergilendi.

“Koleksiyon Projesi” Sergisi için İMA Moda Tasarımı Lisans Programı ve Moda Tasarımı Yönetimi Lisans Programı’ndan toplam 5 öğrenci seçildi. Proje,  5 Ocak- 31 Mart 2016 tarihleri arasında çalışıldı. Anadolu el sanatlarını araştıran öğrenciler, iğne oyası, tel sarma, tel kırma, sedef kakma ve Ödemiş İpeği kullanarak 15 sunum hazırladı. Her bir öğrenci 3 sunumdan oluşturduğu tasarımlarında, tüm süreci couture tekniği ve el dikişi ile hazırladı. Osmanlı’nın unutulmaya yüz tutmuş kültürünün ve geleneksel el sanatlarının çağdaş bir formatla sunulduğu sergi, yöre insanına yeni iş olanakları sağlaması, kültürel değerlerimizin korunması ve kayıt altına alınması yönüyle de sosyo ekonomik açıdan büyük önem taşıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.