Galliano’dan Romantik Feminenlik

John Galliano, kendi adını taşıyan markasını asistanı Bill Gaytten’in ellerine emanet etti ve karşımıza 2012 ilkbahar yaz sezonu için hem nostaljik hem de feminen bir koleksiyon çıktı.

  15 Şubat 2012 18:45 Çarşamba
Galliano’dan Romantik Feminenlik

Son dönemde tasarımlarından çok açıklamalarıyla gündeme oturan ve Christian Dior’daki görevine son verilen tasarımcı John Galliano kendi ismini taşıyan 2012 ilkbahar yaz koleksiyonu ile modanın önemli isimlerinden birini olduğunu bir kez daha gösterdi. Çılgın tarzıyla, giyilmenin ötesinde kıyafetler hazırlayan Galliano, 2012 baharında kadınların kesinlikle giymek isteyecekleri ve giyebilecekleri çizgiler yansıtıyor. Sessiz sinema döneminden sesli sinemaya geçiş döneminin tarzını yansıtan koleksiyonu Galliano’nun  20 yıldan uzun süredir asistanlığını yürüten Bill Gaytten hazırladı. Gaytten, 2011 Haziran’ında resmi olarak markanın kreatif direktörü konumuna yükselmişti.

Moda evinin genel çizgilerinden vazgeçmeyen koleksiyonda romantik bir feminenlik, eksantrik referanslar, modernite ile birleştirilmiş arıtılmış bir nostalji ve davetkar ve erişilebilir/ giyilebilir kesimler öne çıkıyor. Bele oturan, hiper kadınsı silüet yaratan çember etekler, baskılı bluzlar ve çeşitli mont ve blazer ceketler, uzun tüllü ve hacimli etekler koleksiyondaki önemli parçalar arasında.Siyah, beyaz ve lila renklerin baskın olduğu koleksiyonda ayrıca çikolata ve pastel tonları, mavi ve fildişi de yer aldı.

Diz boyu veya yere kadar uzanan kesimlere sahip olan tasarımlarda ipek, şifon, organze, tül ve keten Galliano’nun tercihleri arasında yerini almış. Baharın canlandırıcı havasını yansıtan rahat ve püfür püfür elbise ve etekler, şort ve pantolonlar kadınlara şıklığı sunuyor. Ayrıca şeffaf bluzlar da koleksiyonun gözdeleri arasında bulunuyor. Nostaljik ruhunu her detayda koruyan koleksiyonda yuvarlak yaka elbiseler, şifon tulum ve elbiseler, diz boyu trençkotlar kadınsı duruşu vurguluyor.

Bileklere kadar uzanan çoraplar, erkek giyiminden alınan fötr şapkalar, çanta ve kemerler ile yüksek topuklu ayakkabılar Galliano’nun 2012 ilkbahar yaz kadın koleksiyonun önemli aksesuarları arasında sayılabilir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.