“Fosil Yakıt Değil Yün Giyin”

Woolmark, “Fosil Yakıt Değil Yün Giyin” sloganıyla tüketicileri sentetik kumaş hakkında bilinçlendirilirken doğal ve yün kumaşlı ürünleri satın almaya teşvik ediyor.

  01 Kasım 2022 08:38 Salı
“Fosil Yakıt Değil Yün Giyin”

Dünyanın en tanınmış yün markası Woolmark, yeni bir farkındalık kampanyası başlattı. “Fosil Yakıt Değil Yün Giyin” sloganıyla startı verilen kampanya ile Woolmark, tüketicileri sentetik kumaşların fosil yakıtlardan yapıldığı konusunda eğitmeyi ve satın alma kararı verirken doğal kumaşları, özellikle de yünlü kumaşları seçmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. Çünkü dünyada her 25 dakikada, bir olimpik havuz büyüklüğünde fosil yakıt, sentetik kumaş üretimi için kullanılıyor.

Tüketiciler Sentetik Liflerin Kökenini Bilmiyorlar

Woolmark’ın bu yeni kampanya stratejisinin merkezinde, lifler ve etki arasındaki bağlantı konusunda belirgin bir farkındalık eksikliği olduğunu gösteren araştırmaları yer alıyor. Araştırmalar, her 10 tüketiciden 8'inin sentetik liflerin kökenini bilmediğini ortaya koydu. Bu neden önemli? Çünkü gerçekler olmadan tüketiciler bilinçli kararlar alamazlar. Yün, gümüş kurşun değildir, ancak çözümün bir parçasıdır: doğal, yenilenebilir, biyolojik olarak parçalanabilir, dayanıklı ve geri dönüştürülebilir.

Woolmark’ın kampanya öncesi, ABD ve Birleşik Krallık'ta bir dizi odak grupla yaptığı araştırma, küresel tüketicilerin üçte birinden fazlasının sürdürülebilirlik için daha fazla ödemeye istekli olduklarını söylese de satın alma yolculuğunda elyafı dikkate almadığını gösterdi.

Ekolojik Elyaf: Yün

Görüşmecilerin üçte birinin, alışveriş tutumu olarak, sürdürülebilirlik için daha fazla ödeme yapmaya istekli olduğu ancak sentetik giysilerin fosil yakıtlardan üretildiğinin bilmediğine de dikkat çeken araştırma sonuçları, kampanyanın ana hedefi olan tekstil sektöründe çevresel bilinç kazandırma yönündeki hedefine de ışık tutarak oldukça değerli bilgiler içeriyor. Bu kampanyayla birlikte Merinos yününün doğada kendi kendine çözülebilir oluşu ve mikro plastik atık oluşturmaması özelliğiyle biyolojik döngüye olan katkısının daha fazla kişiye ulaşması ve Woolmark’ın belirlediği kalite standartlarında, çiftliklerden nihai tüketiciyle buluştuğu tekstil yolculuğunda, yün elyafının ekolojik ve insan sağlığı açısından kullanımının öneminin anlaşılması amaçlanıyor. Özellikle yün elyafının sadece kışlık olarak algılanmasının önüne geçerek, aynı zamanda nem tutucu özelliğinden faydalanarak mayolarda bile kullanılabilir oluşu üzerine de markanın çalışmaları devam ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.