Fashion Week İstanbul ‘da Dijital Defile

Meltem Özbek Sonbahar / Kış 2021 koleksiyonu 13-16 Nisan tarihleri arasında Fashion Week Istanbul kapsamında fashionweek.istanbul'da dijital platformlarda yer aldı.

  16 Nisan 2021 09:00 Cuma
Fashion Week İstanbul ‘da Dijital Defile

Koleksiyon ilhamını sözlük anlamı bedensel veya ruhsal bir iyileşme, kurtulma, onma,  anlamına gelen “şifa” kavramından alıyor. Meltem Özbek ve ekibi bu sezon, tematik koleksiyon yerine, hisler ve davranışlar üzerine konsept oluşturarak iç benliğimizi aramaya odaklanıyor. Bu arayış, Sonbahar/Kış 2021 koleksiyonunda esin kaynağını geleneksel makro ve mikro çevresiyle zorlu bir kavgaya giren bizlerin, pandemi sürecinde kendimize yabancılaşmamıza engel olma arzumuzda buluyor.

Yaşamın Canlı Çizgileri, Revival

İçinde yaşadığımız süreçte özlediğimiz “şifa, özgürlük, hava” odağında şekillenen Revival, yaşamın pozitif ve negatif dengesi arasında oluşan ikili karşıtlığı, her türlü farklılığı bir araya getirme içgüdüsü ile birleştirerek gelecek için “etki ve sürdürülebilirlik” yaratmak istiyor.

Özgür ve yalın bir stil arayan ve şifalanmak isteyen tüm kadınlara hitap eden koleksiyona; gece siyahı, toprak kahvesi, gökyüzü mavisi, krem ve beyaz tonları hâkim. 30 parça, 18 look’tan oluşan Revival’da saten, gabardin, deri, poplin kumaş seçimleri, tasarımcının imzası haline gelen asimetrik detaylar ve net çizgilerle buluşuyor. Gündüzden geceye rahatlıkla taşınabilecek koleksiyonda ceket-pantolon takımları, gömlek ve elbiseler öne çıkıyor. Bu sezon cüzdan ve airpods’lar için dikkat çekici çanta tasarımları da farklı üçgen boyutları ile koleksiyonda yer alıyor.

Dijital Defile

Meltem Özbek Sonbahar/Kış 2021 defile videosunda dünyaca ünlü uluslararası yayınlarla çalışan fotoğrafçı ve yönetmen Osman Özer’in imzası dikkat çekiyor, fotoğraflar Zeynep Özkanca’ya ve styling ise Mert Yemencioğlu’na emanet edilmiş. Dijital defile, şifayı temsil eden bir kürenin etrafında şekilleniyor, modeller şifadan yola çıkıp yine şifaya dönerken döngüyü iyileşerek tamamlamayı sembolize ediyor.

Meltem Özbek’in koleksiyonlarına shop.meltemozbek.com adresinin yanı sıra, Gizia Gate mağazasından da ulaşabilirsiniz.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen FWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nezdinde kurulmuş olan Türkiye Tanıtım Grubu (TTG), Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) tarafından desteklenmektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.