Ege’de İhracat Lideri Farbe Tekstil

İzmir merkezli Farbe Tekstil, 2012 yılına 3 ödül alarak girdi.

  15 Şubat 2012 17:45 Çarşamba
Ege’de İhracat Lideri Farbe Tekstil

Türkiye'nin ihracat ve istihdamda lokomotif sektörlerinin başında gelen hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün başarılı temsilcilerinden Farbe Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2012 yılına üç ödülle birden girdi. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği “2011 Yılı Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları Ödül Töreni’nde, ‘Altın Ödülü’ kazanan Farbe Tekstil, bir gün sonra Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın düzenlediği, “2010 Yılı Geleneksel Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni’nde, “En Yüksek İhracat Ödülü” kategorisinde 15 milyon 834 bin dolarlık ihracatla Ege Bölgesi Sanayi Odası üyeleri arasında KOBİ İhracat Şampiyonu oldu. “En Yüksek Üretim Ödülü” dalında ise, KOBİ'ler arasında ikinci oldu.

En Yüksek İhracat Ödülü kategorisinde KOBİ ihracat şampiyonu olan firmanın ödülünü Farbe Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki’den aldı.

‘KOBİ’lere Örnek Olmak İstiyoruz’

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın düzenlediği ödül töreninin ardından bir değerlendirmede bulunan, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Farbe Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, KOBİ dalında hem en yüksek ihracat, hem de en yüksek üretim ödülü almalarının gurur verici olduğunu söyledi. Kazanılan başarılarda sonra hedeflerinin sürekliliği yakalayarak çıtayı yukarı taşımak olacağını ifade eden Kızılgüneşler;  “Türkiye'de işletmelerin çoğunluğunu KOBİ’ler oluşturuyor, biz de kazandığımız bu ödüllerle, diğer KOBİ'lere örnek teşkil etmek istiyoruz” dedi. Farbe Tekstil’in 2010 yılında istihdamını yüzde 10 arttırdığını söyleyen Kızılgüneşler; “İhracatımız ise, yüzde 20 artışla 18 milyon 922 bin dolara çıktı. 2 günde aldığımız 3 ödül doğru yolda olduğumuzun en güzel göstergesi. 2012 yılında ihracatımızı yüzde 10 arttırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin 2011 yılında 2 milyar Dolar ve üzerinde iharcat yapan ve 2011 yılında Türkiye’ye 1 milyar Dolarlık döviz girdisi sağlan 83 üyesini ödüllendirdiği törende de bir konuşma yapan Emre Kızılgüneşler, hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün gerek ülke ihracatından aldığı pay, gerekse sağladığı istihdam ve katma değer açısından Türkiye ekonomisi için vazgeçilmez olduğunu kaydetti. Yapılan ihracatın büyüklüğüne vurgu yapan Kızılgüneşler, ihracatçıları ödüllendirerek, 2012 yılında daha da çetinleşecek olan rekabetin üstesinden gelebilmeleri için motive etmeyi, sektöre inançlarını pekiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yüzde 100 İhracat Odaklı Üretim

1996 yılında faaliyete başlayan Farbe Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. tamamı ihracata yönelik üretim yapıyor. Farbe, aylık 400.000 adet üretim kapasitesi ile özellikle örme kumaş t-shirt, sweat shirt, erkek, kadın ve çocuklar için çeşitli, bir ürün yelpazesine sahip bulunuyor. Erkek ve bayan penye üretimi de yapan firma, özellikle kısa sürelerde hızlı üretim üzerine odaklanmış bir yapıda faaliyetini sürdürüyor.

Başlıca ihracat pazarları Danimarka, İspanya ve İngiltere olan Farbe Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2011 yılını 18 milyon 922 bin dolarlık ihracat ile kapadı. Firma, 2012 yılında yüzde 10 ihracat artışı hedefliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.