Döngüsel Denim Sistemi Oluşturuldu

Genesis denimlerine entegre QR kodu, ürün malzeme tanımlama ve doğrulama sağlayarak üretim süreçlerini takip eder ve bir yaşam döngüsünden diğerine geri dönüşüm sağlar.

  11 Şubat 2021 08:55 Perşembe
Döngüsel Denim Sistemi Oluşturuldu

EON Nesnelerin İnterneti Platformu tarafından desteklenen, unspun yeni Genesis denim pantolon, denim gerçekliği için döngüsel bir sistem oluşturur. NEW YORK - TIME dergisinin "2019'un En İyi Buluşları" ndan birini ve Popular Science dergisinin "Best of What’s New 2020" adlı 3D vücut tarama denim şirketi unspun, şimdiye kadarki en sürdürülebilir denim pantolonu Genesis'i piyasaya sürdü.

Tüm Üretim Süreci Takip Edilebiliyor

Bugün tek bir denim pantolon üretmek, muazzam miktarda su ve enerji gerektirir ve çevre kirliliğine önemli oranda katkıda bulunur. Ellen MacArthur Vakfı'nın Denim Yeniden Tasarım programının bir parçası olarak geliştirilen denimlar, unspun firmasının envantersiz üretim sistemlerini Resortecs® akıllı dikiş iplikleri gibi dünya çapında mevcut, sınıfının en iyisi öncü malzemelerle birleştirerek bu zorlukları çözer (geri dönüşümü daha uygun hale getirmek için ısıtılabilir ve çözülebilir) ve müşterilere döngüsel bakım talimatları sağlamak ve önemli döngüsellik verilerini satıcılar ve geri dönüştürücülerle paylaşmak için taranabilir bir QR Kodu içerir.

Bağlı ürünler için Eon'un Nesnelerin İnternet platformu tarafından desteklenen, her bir Genesis denim çiftine entegre edilmiş taranabilir bir QR kodu, ürünün ve malzemelerinin yeniden satış için tanımlanmasını ve doğrulanmasını sağlayarak giysinin üretim süreçlerini takip eder ve kullanım süresini kayıt altına alır ve bir yaşam döngüsünden diğerine geri dönüşüm sağlar. QR kodu ayrıca ürün bakımı, yeniden satış ve geri dönüşüm hakkında bilgi sağlayarak müşterilerle etkileşim kurma ve onları destekleme fırsatı yaratır. Her ürün, Eon’un CircularID ™ Protokolü ile uyumlu olarak dijitalleştirilerek ürünün yeniden satış (yani ürün adı, orijinal fiyat vb.) ve geri dönüşüm (yani malzeme içeriği, kimyasallar vb.) hakkında bilgi vermek için gerekli tüm bilgileri taşımasını sağlar.

Enerji ve Kirli Atıklarda Azalma Sağlanacak

Denim için geniş ölçekte geri dönüşüm kapasitesi, geniş ölçekte denim için yeni bir döngüsel modele geçiş için kritik önem taşıdığından, unspun'un yeni Genesis denim pantolonu, yenilikçi sistem tasarımının, öncü malzemelerin ve gelişmekte olan teknolojinin kapasitesinin nasıl kullanılabileceğinin güçlü bir kanıtıdır. yalnızca su, enerji kirliliği ve atıklarda azalma avantajı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda giysi materyalinin döngüsel tedarik zincirinde sürekli bir üretim döngüsü içinde izlenmesini, tanımlanmasını ve kanalize edilmesini sağlayan giysiler yaratmaktadır.

Eon'un kurucusu ve CEO’s Natasha Franck, "Her bir giysiyi müşterilere, satıcılara ve geri dönüşüm hattına bağlamak için Eon'un Nesnelerin İnterneti teknolojisini kullanarak her Genesis denim çiftini dijitalleştiren unspun, döngüsel denim materyali bir teori ve bir konseptten tamamen etkin bir sisteme taşıyor," dedi ve ekledi, "Aynı şekilde, envanter içermeyen bir üretim sistemini gerçeğe dönüştürmek için unspun, öncü 3D vücut tarama teknolojisi, Eon'un bağlı ürünler platformundan yararlanarak, hazır giyim ürünlerini bir yaşam döngüsünden diğerine, küresel olarak ölçeklenebilir bir sunu ve heyecan verici bir gerçeklik halinde taşıyor."

Müşteriye Özel Denim Pantalonlar

Make Fashion Circular Program Yöneticisi Laura Balmond, "Unspun'un denimlerin dayanıklı, geri dönüştürülebilir, güvenli kodlar içermesi ve kolayca izlenebilir olmasını sağlamak için denim Yeniden Tasarım Yönergelerini karşılayan yenilikçi çözümleri, moda endüstrisindeki işbirliğinin gücünü gösteriyor," dedi Ellen MacArthur Vakfı ve ekledi, "Bu, moda için döngüsel tasarıma doğru atılan heyecan verici bir adım."

"Unspun şirketinde teknoloji, DNA'mızın bir parçasıdır. Her müşteriye özel özel denim pantolonlar üretmemizi sağlayan cep telefonu tarama teknolojisinden, yeni Genesis denimlarımızın döngüsel kapasitesini kolaylaştıran yüksek teknolojili Resortecs akıllı dikiş ipliklerine kadar, denimlarımızın üretim aşamasında kullandığımız malzemeleri ve sistemleri bilinçli olarak tasarlıyoruz, daha uygun, daha iyi görünümlü ve sürdürülebilir konsepte uygun oldukları için daha iyi bir seçenek. Eon bağlantılı ürünler platformu tarafından desteklenen taranabilir CircularID ™ verilerini içeren Genesis jean'lerimizin piyasaya sürülmesiyle, döngüsel denim için yeni bir model oluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Genesis, tedarik zincirindeki tüm oyuncuların pazara daha sürdürülebilir ürünler getirmek için nasıl birlikte çalışabileceklerini ve moda endüstrisini gezegenimizle uyum içinde çalışan tamamen döngüsel bir model hedefine doğru bizi ilerletebileceklerini umuyoruz, "dedi Annika Visser, Unspun Operasyon Lideri.

Resortecs akıllı dikiş iplikleri, giysi sökme işlemini daha hızlı ve daha kolay hale getirerek denim geri dönüşümünü kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. İplikler ısıtılabilir ve çözülebilir, bu da denimtan düğmelere ve fermuarlara kadar bir dizi tekstili ve cilayı ayırmayı ve ayrıştırmayı kolaylaştırır.

Eon tarafından önde gelen küresel moda markaları ve endüstri ile ortaklaşa geliştirilen CircularID ™ Protokolü, bağlı ürünler için küresel dildir. Eon’un platformu, CircularID protokolünü kullanarak markalar ve döngüsel iş ortakları arasındaki iletişimi ve veri alışverişini destekler.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.