Diamond Fabrics Denim Hattına, BMSvision MES Çözümü

Pakistan entegre tekstil tesisi Sapphire Group'a bağlı Diamond Fabrics, MES projesi için Belçika merkezli BMSvision'la ortaklık kurdu.

  19 Nisan 2021 09:01 Pazartesi
Diamond Fabrics Denim Hattına, BMSvision MES Çözümü

Diamond Fabrics yöneticisi Tayyab Abdullah yaptığı açıklamada “Geleneksel üretim ve makine izlemenin çok ötesine geçen bir çözüm arıyorduk. I 4.0 uyumlu bir üretim operasyonuna hazırlanmak için, iplikten bitmiş kumaşa kadar tüm üretim akışını yönetebilen ve takip edebilen bir Üretim Uygulama Sistemine (MES) ihtiyacımız var. Ayrıca, sistemin yerinde SAP ERP sistemi ile sorunsuz bir şekilde entegre olması gerekir. Kapsamlı bir pazar araştırmasından ve çeşitli demolardan ve şirket içi seminerlerden sonra sektördeki engin deneyimleri ve donanım, yazılım ve hizmetleri içeren anahtar teslimi proje yaklaşımı nedeniyle ortağımız olarak BMSvision'u seçtik. ” dedi.

Proje Tüm Terbiye Departmanını Kapsıyor

Projenin ilk aşamasında, bilyeli çözgü, haşıllama ve yeniden bükme dahil çözgü hazırlama departmanı ve tüm denim terbiye departmanı kapsanmıştır. Bunlar, bir denim fabrikasındaki en zorlu işlemlerdir. İkinci aşamada, tüm dokuma tezgahları bağlanacaktır. Hazırlama ve terbiye departmanındaki her makine, kablosuz barkod tarayıcıya sahip son teknoloji ürünü dokunmatik ekran tabanlı DU11 veri toplama terminali ile donatılmıştır. Üretim siparişleri SAP sistemi tarafından paylaşıldıktan sonra, planlama departmanı siparişleri ayrı makinelere atamak için BMSvision planlama yazılımını (PlanBoard) kullanır. Her üretim adımından sonra, MES sistemleri barkodlu bir bilet yazdırır ve ilgili tüm üretim verileri SAP sistemine aktarılır. Diamond’ın tüm üretim zinciri boyunca mal akışını izleme ve belgeleme, kullanılan tüm materyale ait bilgileri edinebilme ve Süreçte Olan İşler’e ilişkin olası veriler her zaman ulaşılabilir. BMSvision’un erişilebilirlik modülü tarafından yerine getirilir.

Sapphire Textile Group Hakkında

Sapphire Textile Group, Pakistan'ın en büyük tekstil üreticileri ve ihracatçılarından biridir. İplikten bitmiş kumaşa üretim, gelişmiş makine ve ekipman kullanılarak çeşitli tesislerde yapılmaktadır. Müşteri tabanı, endüstrinin Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki en büyük isimlerini içerir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.