‘Deri’n Fikirler’ İle Gerçek Deri Propagandası

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen “Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”, gerçek deri propagandası yapacak.

  31 Temmuz 2017 01:00 Pazartesi
‘Deri’n Fikirler’  İle Gerçek Deri Propagandası

Türk deri sektöründe tasarım ve üretim kalitesini arttırmak ve katma değerli ürün ihracatını sağlamak amacıyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması” bu yıl 7. kez düzenleniyor. Bu yılki ana tema gerçek deriyi öne çıkarmak adına “Propaganda” olarak belirlendi.

Deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirleri geliştirmek, genç yeteneklere destek vererek uzun vadede ülkemizdeki deri sektörünün katma değerli üretim ve ihracat yapması için katkıda bulunmalarını sağlamak istediklerini belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, Tekstil-moda tasarım bölümlerinde okuyan üniversite öğrencileri ya da mezunlarıyla, deri mühendisliği eğitimi alan üniversite öğrencilerinden ya da mezunlarından oluşan takımların yarışacağı Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nın modeli itibariyle dünya genelinde bir ilk olduğunu kaydetti.

Tasarımcıların son dönemde sentetik ve doğal liflere yöneldiğine dikkati çeken Galiko şöyle devam etti: “Derinin bir propagandaya ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. O nedenle bu sene temamızı Propaganda olarak belirledik. Sentetik ve doğal lifler yerine gerçek derinin tercih edilmesi sağlık açısından da önemli. Tasarımcıların deriyle buluşmasını arzuluyoruz.”

‘VII. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’na başvuruların tamamlanmasının ardından eleme jürisi tasarımları değerlendirmeye alacak. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nın final defilesinin, Ekim ayı içinde yapılması planlanıyor.

Yarışmada birinci olacak takım 10 bin TL, ikinci takım 6 bin TL, üçüncülüğü kazanacak takım ise; 4 bin TL para ödülünün sahibi olacak. Yarışmada birinci olan tasarımcı yurtdışında eğitim hakkına sahip olurken, dereceye giren deri mühendisleri Hollanda’da staj olanağına sahip olacak.

Bunka Üniversitesi Moda Haftası’nda Türk Derisine Büyük İlgi

‘Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’na geçtiğimiz yıl Japonya’da moda eğitiminin öncüsü Bunka Üniversitesi destek vermişti. Bunka Üniversitesi’nden yetkililer, yarışma jürisinde yer alırken, tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilen önemli tasarımcılar yetiştiren Bunka Üniversitesi’nin Şubat ayında düzenlediği ‘Bunka Üniversitesi Moda Haftası’nda; Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin organizasyonuyla, Deri Tanıtım Grubu’nun sponsorluğunda Japonya’ya gönderilen Türk derilerinden tasarlanan kıyafetler sergilen ve ödüllere adeta ambargo koymuştu. İlk 10 ödülün 9’unda Türk derisi kullanılmıştı.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.