Çalık Denim'in Yepyeni ve Eşsiz İnovasyonu

Moda ve denim dünyasında yaşanan değişimin öncü markası Çalık Denim, doğada 210 günde çözünen denim kumaşı ile küreselde adını altın harflerle yazdıracak bir ilke daha imza attı.

  06 Aralık 2022 08:32 Salı
Çalık Denim'in Yepyeni ve Eşsiz İnovasyonu

Çalık Denim’in ürettiği yeni denimi B210, doğada 210 günde çözünerek yok olabilen ilk ve tek denim olma özelliğini taşırken, sektör atıklarının azaltılmasına da katkı sağlayacak. Çalık Denim, Kingpins Show Amsterdam fuarında gerçekleştirdiği sektör lansmanı ile B210’u global moda ve denim dünyasının devleriyle tanıştırdı.

Dünyanın önde gelen sorumlu premium denim üreticilerinden Çalık Denim, güçlü Ar-Ge ve ÜR-Ge ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalarla doğada 210 günde yok olan yepyeni ve eşsiz bir ürün geliştirdi. Çalık Denim’in, “Future to Nature” mottosu ve 210 günde doğada çözünmesinden ilham alarak B210 olarak adlandırdığı yeni denim, sektörün atıklarla mücadelesine yeni bir soluk getirecek. Çalık Denim’in doğaya eşsiz bir dokunuş bırakmak için tasarladığı Blue Coalasence Spring Summer 2024 koleksiyonunda da ilk kez tanıttığı B210, küresel iklim krizi ile mücadele ve döngüsel ekonomiye katkı sağlamada kilit rol oynayacak. Çalık Denim, son kullanıcıları döngüsel sistemin merkezine alan B210’u, 19-20 Ekim 2022 tarihinde Amsterdam’da gerçekleştirilen sektörün öncü organizasyonlarından Kingpins Show Amsterdam’da ilk kez görücüye çıkardı.

“B210, Moda ve Denim Dünyası için Dönüm Noktası Olacak”

Çalık Denim’in B210 ile sektördeki öncü ve lider kimliğini tüm dünyaya bir kez daha kanıtladığını belirten Çalık Denim Genel Müdürü Serhat Karaduman; “Tekstil atıkları, dünyadaki mikro plastik atıkların yüzde 35'inin kaynağı. 2022 yılında 0,7 milyon ton olan tekstil atığı miktarının 2030 yılında 2,2 milyon tona ulaşacağı tahmin ediliyor. Çalık Denim olarak sektörel atıkların çevreye etkilerini azaltmak ve döngüsel ekonomiye katkıda bulunmak adına güçlü Ar-ge ve ÜR-Ge ekiplerimizin yoğun çalışmalarıyla B210 adını verdiğimiz denim’imizi geliştirdik. Doğada yüzde 99 çözünebilen ilk ve tek denim B210 ile sektör atıklarının azaltılmasına destek olacağız. Yanı sıra Paris Anlaşması’nın, iklim krizinin önüne geçmek için küresel ortalama yüzey sıcaklığındaki artışı 1,5 derecenin altında tutma mücadelesine destek olacağız. Yeni teknolojimizle üretilecek denimlerle gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya miras bırakacağız. Çalık Denim olarak sürdürülebilirlik stratejimiz ‘Passion for Denim Passion for Life’ ve 2025 hedeflerimizin odak noktasına konumlandırdığımız bu öncü teknoloji, ürün gamımızda yer alan rigid’ten superstrech’e kadar tüm elastikiyetteki her türlü içeriğe sahip kumaşımıza uygulanabilirliğiyle ön plana çıkıyor. Sentetik elyafların doğada biyolojik olarak çözünmesi için milyonlarca yıla ihtiyacı vardır. Çalık Denim olarak B210 teknolojimiz sayesinde sentetik elyaf bile içeren ürünlerin doğada çözünme süresini 210 güne indirdik. Üstelik yıkanmış giysi formundaki denim çok daha kısa sürede biyolojik olarak çözünme özelliğine sahip… Dahası, çözünme sürecinde çevreye zarar verecek kimyasal vb. hiçbir toksik maddenin açığa çıkmasına da neden olmuyor...  Sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomide çığır açacak B210, moda ve denim dünyası için dönüm noktası olacak” diye konuştu.

Çalık Denim, Denim Tarihine Geçecek Teknolojiyi Dünyada Üreten İlk Marka Oldu

Yeni teknolojileriyle ilgili döngüsel ekonomi kapsamında hedeflerinin büyük olduğunu sözlerine ekleyen Karaduman; “B210 sektör lansmanını ilk olarak en önemli global sektör fuarlarından biri olan Kingpins Show Amsterdam fuarında gerçekleştirdik. Doğada 210 günde çözünebilen dünyanın ilk ve tek denimini küresel sektör profesyonelleri ve moda devleri ile buluşturduk. B210 ile fuarda büyük bir ses getirdik. Fuar sonrasında ürünümüzün geleceğe, insanlara ve çevreye katkılarını tüm dünyaya anlatacağız ve moda devlerinin rotasını Türkiye’ye çevireceğiz. Yeni ürünümüzle hem yurt içinde hem de yurt dışında oldukça önemli başarılara imza atacağız. Ürünümüzle ayrıca son kullanıcıları döngüsellik ve iklim bilinci süreçlerine de dâhil edeceğiz. B210 ile denim sektörü ve son kullanıcılarda küresel iklim krizi anlamında kullanım alışkanlıkları ve düşünce yapılarında yeni bir pozitif dönüşüm başlatacağız. Çalık Denim’in adını iklim krizi ile mücadele, sektörel atıkların azaltılması ve sürdürülebilirlik alanlarında daha fazla duyuracağız. B210’un bizim için bir diğer önemi ise denim tarihine geçecek böylesine önemli bir teknolojiyi dünyada üreten ilk ve tek marka olarak anılmak. Bu ve daha birçok yeni ürün ve teknolojiyle sektörün pozitif dönüşümüne öncülük etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çalık Denim Hakkında:

Çalık Grubu’nun ilk şirketi olan Çalık Denim; dünyanın önde gelen premium denim üreticileri arasında yer almaktadır. Güçlü AR-GE merkezinde geliştirdiği inovatif yaklaşımlarla özgün denim koleksiyonları tasarlayan şirket; Diesel, Replay, G-Star, Tommy Hilfiger, Pepe Jeans, Topshop, River Island, Marks & Spencer, Citizen of Humanity, Guess, Joe’s Jeans, Good American, Frame, Banana Republic, H&M, GAP, Zara, Mavi gibi dünya markaları için sorumlu üretim gerçekleştirmektedir. Çalık Denim’in 2020 yılı itibarıyla 55 milyon metre üretim kapasitesi mevcuttur.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.