Çalık Denim’den “Denim Loves Art” Sergisi

Premium denim kumaş üretiminin önde gelen üreticilerinden Çalık Denim, otuzuncu yılını 30 uluslararası genç tasarımcı tarafından hazırlanan “Denim Loves Art” sergisiyle kutluyor.

  29 Kasım 2017 01:00 Çarşamba
Çalık Denim’den “Denim Loves Art” Sergisi

Premium denim kumaş üretiminde dünyada ilk 10 firma içinde yer alan Çalık Denim, bu yıl kuruluşunun 30’uncu yılını kutluyor. Çalık Denim, bu kutlamalar çerçevesinde, dünyanın önde gelen moda ve tasarım okullarında eğitim alan genç tasarımcıların denimi farklı disiplinlerde kullanılabilmesinden ilham alarak “Denim Loves Art” sergisini oluşturdu. İstanbul Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen özel bir davette sergilenen tasarımlar, ardından 25-26 Ekim tarihlerinde Amsterdam’da sergilendi. Tasarımlar Aralık ayında ise Los Angeles’ta sergilenecek.

“Denim Loves Art” sergisinde çalışmaları sergilenen genç tasarımcılar, dünyanın en prestijli okulları arasında olan Parsons, Amsterdam of Fashion Institute, Central St. Martin, Edinburgh University, Citadella Artistic School ve İstanbul Moda Akademisi, Mimar Sinan Üniversitesi gibi okulların tasarım ve iç mimarlık bölümlerinde eğitim gören öğrenciler arasından seçildi. Bu okullarda yapılan çağrının ardından başvurular uluslararası bir jüri tarafından değerlendirildi ve seçilen tasarımcılar, denimin hayatın her alanında olduğunu vurgulamak amacıyla, sadece kıyafet değil, mobilya, aksesuar, ayakkabı, çanta ve kilim gibi birçok ürün tasarladı. Çalık Denim’in özgün çalışmalar sonucu ortaya çıkardığı koleksiyonlar, dünyanın önde gelen markaları tarafından kullanılmaya devam ediyor.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.