Bebek Ve Çocuk Giyim İhracatında Hedef Dünyada İlk Beşe Girmek

Yaklaşık 600 milyon dolarlık iş hacmine sahip bebek ve çocuk giyim sektöründe hedef, 2023’te ihracatta Avrupa’da lider, Dünya’da ilk beş içerisinde yer almak.

  23 Aralık 2019 09:34 Pazartesi
Bebek Ve Çocuk Giyim İhracatında Hedef Dünyada İlk Beşe Girmek

Avrupa'nın ikinci, dünyanın yedinci büyük giyim tedarikçisi olan Türkiye, 2023 hedeflerini de belirledi.  Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2023 yılı hazır giyiminde 52 milyar dolar olarak hedeflediği ihracat hacminde rekor büyüme bebek ve çocuk giyim sektöründen geldi. Yetişkin hazır giyime oranla bebek ve çocuk giyim sektörü yüzde 50 daha fazla büyüme kat etti. 2010 yılında 118 milyon dolar olan bebek giyim ihracatı, 2018 yılında 249 milyon dolara yükseldi. Ülkemiz, bebek ve çocuk giyim sektöründe hem ihracat hem de ithalat payı olarak, yaklaşık 600 milyon dolarlık iş hacmiyle de önemli bir konumda yer alıyor. Bebek ve çocuk giyim sektöründe yeni hedef ise ihracat rakamlarında Avrupa’da lider, Dünya’da ilk beş içerisinde yer almak.

İş Hacmi 4 Yılda Yüzde 20 Arttı

Özellikle ihracata yönelik olan bebek ve çocuk ürünleri özelindeki fuarlar pazara büyük bir dinamizm getirirken sektörün ekonomik olarak büyümesine ve yeni pazarlara açılmasına da hizmet ediyor. Dünya’da 2020 yılının ilk bebek ve çocuk ürünleri fuarı olacak 38. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı Direktörü Hatice Dİnçer, ‘’ Son on yıl için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiki verilere bakıldığında, Türkiye’nin dış ticaret ve cari dengesinde önemli rol oynayan sektörlerden birisi olan bebek ve çocuk giyim sektöründe son 4 yılda iş hacmini 20 kat büyüten işletmeler bulunuyor. 2019 yılı ilk yarısına baktığımızda bebek-çocuk sektöründe yüzde 25'in üzerinde ihracat artışı yaşandı. Hazır giyim sektöründe 2019 yıl sonunda 19 milyar doların üzerinde ihracat rakamlarına çıkmayı beklerken, bebek giyim ihracatımızda ise 250 milyon dolar bandında olacağımızı öngörüyoruz '' dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.