Ayaydın-Miroglio Grup’tan Yeni Bir Uygulama

Ayaydın-Miroglio Grubu, şirket bünyesinde yeni bir yönetim ve yöneticilik anlayışı sunan mentorluk uygulamasını hayata geçiriyor

  17 Mart 2016 07:49 Perşembe
Ayaydın-Miroglio Grup’tan Yeni Bir Uygulama

Perakende sektörünün öncülerinden, bünyesinde Ipekyol, Twist ve Machka markalarını barındıran Ayaydın-Miroglio Grubu, dünyadaki hızlı değişime uyum sağlamak adına yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Mentorluk Programı adı verilen bu uygulama, deneyimli ve konusunda uzman bir Mentor’un sahip olduğu bilgi ve deneyimi, kendisinden daha az tecrübe sahibi olan Menti’ye aktardığı, karşılıklı olarak hem mesleki hem de kişisel gelişim fırsatı sunan, profesyonel bir ilişkiye dayanıyor.

Yönetici-çalışan iletişimine katkıda bulunması planlanan bu yeni uygulama ile mentor’lerin (yönetici) var olan yönetim becerilerini geliştirerek, insan kaynağı yönetimi konusunda farkındalık kazanmaları ve geleceğin yöneticilerini yetiştirmeleri; menti’lerin (çalışan) ise kişisel gelişim süreçlerine katkı sağlayarak, kariyer hedeflerinde farklı yetkinliklerini geliştirmeleri hedefleniyor.

Program Mağazalarda da Uygulanacak

Ayaydın-Miroglio Grubu İnsan Kaynakları Direktörü Yasemin Avcı, konuyla ilgili değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi; “2016 yılı itibariyle devreye aldığımız Mentorluk Uygulaması kapsamında yıl boyunca, yaklaşık 400 çalışanımız ile genel müdür ve yönetim ekibinin de dahil olduğu bir eğitim planımız var. Ipekyol Kariyer Akademisi E-öğrenme platformu ile de desteklenecek olan bu programı, hem mağazalarımızda hem de merkez ofisimizde çapraz mentorluk uygulamasıyla da entegre ederek sürdürmeyi hedefliyoruz.”

Mentorluk uygulaması ile bilgi, beceri ve deneyimlerin aktarılması amaçlanırken; kişisel yetkinliklerin geliştirilmesi ile birlikte, çalışan memnuniyeti ve bağlılığının da artırılması planlanıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.