ARTA Tekstil Non Denim Üretiminde Dünyada ilk 5’i Hedefliyor

Sürdürülebilir üretim anlayışıyla lider hazır giyim üreticilerine yüksek kalitede mamul dokuma ve örme kumaşlar sunan ARTA Tekstil; dünyanın ilk 5 non denim kumaş üreticisinden birisi olma hedefinde.

  22 Mayıs 2023 09:08 Pazartesi
ARTA Tekstil Non Denim Üretiminde Dünyada ilk 5’i Hedefliyor

35 yıldır kaliteden ödün vermeden üretimini devam ettiren ARTA Tekstil geniş makine parkuru ve yaptığı yatırımlarla geleceğe emin adımlarla ilerliyor.

Sosyal ve çevresel sorumluluk bilinciyle kurulduğu günden bu yana sistemlerini iyileştiren ARTA Tekstil; yenilenebilir biyokütle, kostik geri kazanım sistemi, RAM makinaları baca gazı ısı kazanım sistemi ve atık su ısı geri kazanım sistemlerinin yanı sıra Güneş Enerji Santrali (GES) ve Arıtma Tesisi ile sürdürülebilirlik yatırımlarını sürdürüyor. Türkiye ve Avrupa'daki önemli moda markaları ve zincir mağazalara hızlı, kaliteli, özgün tasarımlarla yüksek kalitede mamul dokuma ve örme kumaşlar sunan ARTA Tekstil; sektörün ihtiyaçları dahilinde müşterilerine fason boya, baskı ve apre hizmetlerini de sunuyor. Enerji krizi ve resesyon endişesine rağmen yatırımları sürdürdüklerini belirten ARTA Tekstil kurucu ortağı Tamer Nalbant, “Bugüne kadar yaptığımız yatırımlarımızın sağladığı verimlilikle istikrarlı büyümemizi sürdürdük. Dünyayı riske atmayan ve çevreyi koruyan yapımızı daha da sürdürülebilir hale getirip 2023 yılında da üretim hacmimizi geliştirerek hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Üretimin Odak Noktası Sürdürülebilirlik

ARTA Tekstil, temiz ve sağlıklı bir çevrenin gelecek nesillere aktarılabilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için tüm üretim süreçlerinde kapsamlı bir çevre yönetimi uyguluyor. Ulusal ve uluslararası mevzuatlara, standartlara uyum sağlayarak üretimlerini gerçekleştiren firma kullandığı termal enerjinin yüzde 40’den fazlasını da biyokütleden elde ediyor. Kostik geri kazanım sistemi ile kullanılan kostiğin yüzde 80’ini geri kazanan ve minimum seviyede kostik atığı oluşturan ARTA Tekstil; RAM makinaları baca ısı geri kazanım sistemi ile de kazanlardan çıkan gazların ısısını geri kazanarak yüzde 30-35’lik bir enerji tasarrufu elde ediyor. 2023 yılı ağustos ayında tamamlanması planlanan Güneş Enerji Santrali (GES) ile de hem kendi elektriğini üreten hem de enerji güvenliği sağlayan bir tesis olması amaçlanan ARTA Tekstil’in sürdürülebilirlik çalışmaları üzerine Tamer Nalbant, “ARTA Tekstil ailesi olarak sürdürülebilirliği ve dünyamızın geleceğini önemsiyoruz. AB Yeşil Mutabakat Eylem Planı kapsamında dünyaya ait kaynakların ölçülü bir şekilde kullanılması ve iklim krizine neden olan salınımların minimuma indirilmesi için hem suyun korunması hem de enerji güvenliğinin sağlanması amacıyla yatırımlarımızı düzenli olarak artırarak sürdürüyoruz. Şu an mevcutta aktif olarak kullandığımız kostik geri kazanım sistemimiz, yenilenebilir biyokütle enerjimiz, RAM makinaları baca gazı ısı geri kazanım sistemimiz, atık su geri kazanım sistemimiz ve kondens geri dönüşüm gibi daha pek çok sistemimiz bulunuyor. Devam eden arıtma tesisi yatırımımızın tamamlanmasının ardından da su tüketimimizi ciddi bir oranda düşürmeyi amaçlıyoruz. Bununla birlikte yakın zamanda yatırımını gerçekleştirdiğimiz Güneş Enerji Santrali (GES) Ağustos ayında tamamlanacak. Bu yatırımla elektriğimizin yüzde 100’ünü GES’ten karşılayacağız. ARTA Tekstil olarak Birleşmiş Milletler (BM) tarafından belirlenen 17 küresel hedefi destekliyoruz ve bu hedefler doğrultusunda çalışmalar yapacağımızı da taahhüt ediyoruz” dedi.

Dünya Markalarının Tercihi

Türkiye’deki hazır giyim markalarına yaptığı üretimlerin yanı sıra 2016 yılından bu yana ihracatta da adından söz ettiren ARTA Tekstil; İspanya, Tunus, Hollanda, Belçika, Almanya, İtalya gibi önemli pazarlara ürünlerini ulaştırırken, dünyanın en büyük hazır giyim üreticilerinin de tercih ettiği kumaşları tedarik ediyor. Yakaladığı ihracat başarısıyla 2016’dan bu yana her yıl İhracatın Yıldızları Altın Ödülü’nü düzenli olarak kazanan ARTA Tekstil, yurt dışında gerçekleştirdiği pazarlama faaliyetleri ile de ihracatta istikrarını sürdürüyor. Firma 2023 yılı içerisinde Amerika pazarına giriş yaparak gelecek yıllarda pazarda etkinliğini artırmayı hedeflerken, Balkan ve Batı Afrika ülkelerinin pazarlarına da gelecek yıllarda girmeyi amaçlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.