Altınyıldız Perakende Devi Oluyor

Boyner mağazacılığa bağlı olan Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon; Türkiye'nin en büyük gıda dışı perakende grubunu oluşturma yolunda bir adım attığını açıkladı.

  15 Şubat 2012 17:12 Çarşamba
Altınyıldız Perakende Devi Oluyor

Giyim markası Altınyıldız, perakende alanında önemli atımlar atıyor. Yabancı yatırımlara uygun bir yapı oluşturmak isteyen Altınyıldız, Beymen ve Boyner hisselerini satın alarak perakende ağırlıklı bir şirkete dönüşecek. Altınyıldız Mensucat, grup şirketlerinden Boyner Büyük mağazacılığın sermayesinin yüzde 21.83'üne karşılık gelen hisselerini, toplam 65.49 milyon TL'den, Beymen mağazacılığın sermayesinin yüzde 49.99'unu da toplam 215 milyon TL'den devralarak perakende sektörünün en büyüğü olmaya hazırlanıyor.

Konuya ilişkin Boyner'den, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada,  Altınyıldız'ın iştiraki "Ay Marka Mağazacılık" kanalı ile 8 marka altında 206 mağazası ve yıllık yaklaşık 350 milyon TL cirosu ile Türkiye'nin önde gelen giyim perakende şirketlerinden biri konumuna geldiği belirtilerek, "Starcity AVM" ve "İstwest" konut inşaatı projelerinde faaliyet gösterdiği belirtildi.

Açıklamada şu bilgiler yer aldı; “Satıştan sonra Altınyıldız, yüzde 100 iştiraki Ay Marka'nın yanı sıra, Beymen'in yüzde 50'sine, Boyner Mağazacılık'ın yüzde 30'una sahip olup tüm bu şirketlerin yönetiminde müşterek kontrol sahibi olacaktır. Bu satın almalar sonucu Altınyıldız, 2 milyar TL'ye yaklaşan cirosu ile sanayiden ziyade perakende ağırlıklı bir şirkete dönüşecek hem yerli, hem de yabancı yatırımcılar için hızlı büyüyen Türkiye perakende sektöründe parlayan bir çekim noktası olacaktır.”

280.5 milyon TL tutarındaki satın almanın büyük bir bölümü Altınyıldız'ın, Boyner Holding'den olan alacaklarına karşılık olarak verileceği belirtildi. Bu sayede Altınyıldız, hem Boyner Holding'den alacağını kapayıp bilançosunu iyileştirecek, hem de ciddi nakit akımları yaratan perakende işlerine iştirak etmiş olacak. Açıklama şöyle devam ediyor; “Boyner Holding olarak, Boyner Mağazacılık ve Beymen hisselerinin satışında, küçük bir miktarda hisseyi değil, bahse konu şirketleri kontrol eden hisseleri halka kapalı bir şirketten, halka açık Altınyıldız'a devrettik, değerlendirmeyi yapan uzman kuruluşun önerilerine uyarak, satışa esas alınan sermaye değerlerini, önerilen bandın en altında kabul etmiş bulunduğumuzu kamuoyuna ifade etmek arzusundayız.”

2012 yılında kuruluşunun 60 yılını kutlayacak olan Altınyıldız yünlü kumaş ve konfeksiyon alanında önemli üreticiler arasında kabul ediliyor. 1977 yılından bu yana İstanbul Yenibosna’da üretim gerçekleştiren firma, 2011 Mayıs ayında fabrikasını Çerkezköy’de inşa ettiği modern tesislerine taşıdı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.