Alberta Ferretti’den Gece Tasarımları

Dünyaca ünlü tasarımcı Alberta Ferretti, 2012 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu’nu moda severlerin beğenisine sundu.

  15 Şubat 2012 18:15 Çarşamba
Alberta Ferretti’den Gece Tasarımları

Geçtiğimiz bahar sezonunda ünlü sinema oyuncusu Emma Watson ile de organik pamuktan üretilen kumaşları kullanarak koleksiyon hazırlayan tasarımcı Alberta Ferretti, yeni tasarımlarını Milanda Ferretti markası altında tanıttı. Feminen ve romantik bir kadın silüeti yaratan tasarımcı, 2012 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu’yla büyük beğeni topladı. Hacimli ve bol dökümlü tasarımlarla koleksiyonunu renklendiren Ferretti, tunik elbiselerle beğeniyle karşılandı. Dokuma kumaşlara uygulanan transparan çizgiler koleksiyona sıradışı bir görünüş vermiş.

İtalyan tasarımcı gündüz ve gece elbiseleri için transparan, ince ketenden yapılan tasarımlar ile romantik bir kadın perspektifi çizmiş. Parlak renk düzeni, payetler, ipek ve boncuk işlemelerin bolca yer aldığı koleksiyonda kum işlemeli siyah ve okra motiflerin işlendiği elbiseler oldukça ilgi çekici parçalar olarak göze çarpıyor. Dizboyu ve midi boyda elbiselerin yer aldığı koleksiyonda transparan kumaşlar ve seksi kesimler, kadınları özel gece etkinliklerinde bir adım önde olmaya davet ediyor.

Oldukça beğeni toplayan koleksiyonda, 1940’larda Afrika’da yaşayan, Kenyalı bir yabancının hayat tarzından, giyinişinden ilham alan parçalar yer alıyor. Şifon, pamuk, keten, tığ, Jarse, orman baskıların kullanıldığı tasarımlarda renk olarak; beyaz, krem​​, mercan, zümrüt, yeşil, kırmızı, karbon mavi, fuşya, kum, askeri yeşil, turkuaz seçilmiş. Tasarımlar da hacimli ve bol dökümlü parçalar öne çıkarken, bunun yanında tunikler, genellikle omuzları açık elbiseler, üzeri pul nakışlı uzun beyaz kombinezonlar görmek mümkün.

Gece elbiselerinin, tuniklerin dikkat çektiği koleksiyonda günlük kıyafetler de gözden kaçmıyor. Seyahat ederken kullanılabilecek yazlık elbiseler de tasarımların önemli bir bölümünü oluşturuyor. Çeşitli renklerin yanında el ile uygulanan sayısız minik boncuk işlemelerinin öne çıktığı parçalarda, Ferretti aksesuar olarak; askılı satenlerle süslenen ince topuklu sandaletler, deri küçük çantalar, dekor aplik deri işlemeli ve ipek işlemeli akşam kullanılabilecek çantalara yer vermiş.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.