Ak-Pa Ödüle Doymuyor

Ak-Pa, İTHİB ve İKMİB’den aldığı ödüllerin ardından son olarak TİM 23. Olağan Genel Kurulu’nda Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Birinciliği Ödülü’ne layık görüldü.

  15 Haziran 2016 09:00 Çarşamba
Ak-Pa Ödüle Doymuyor

Akkök Grubu şirketlerinin yurt dışı pazarlama ve ihracat faaliyetlerini yürütmek üzere 1976 yılında kurulan ve günümüzde Türkiye’nin tekstil alanındaki güçlü ihracat şirketlerinden biri haline gelen Ak-Pa,1 ay içinde 3 ödül birden kazandı. Daha önce İTHİB ve İKMİB’den ödül alan şirket son olarak, 2015 ihracat verilerine göre ulaşmış olduğu ihracat hacmiyle TİM 23. Olağan Genel Kurulu’nda Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Birinciliği Ödülü’nü aldı. TİM olağan Genel Kurulu’nda 2015 ihracat verilerine göre Türkiye geneli ve sektörel bazda en fazla ihracat yapan toplam 35 firma ödül alırken, Ak-Pa birinci sırada yer aldı. Ak-Pa Genel Müdürü Suat Aydın konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Türkiye’nin ihracatına yapmış olduğumuz katkıdan büyük mutluluk duyuyoruz. İnanıyorum ki gelecekte ihracatımız daha da artacak ve Türkiye’nin büyümesine sunduğumuz katkı sizlerin de desteğiyle devam edecek. Bu ödülde emeği olan herkese teşekkür ederim.” sözlerine yer verdi.

Geçtiğimiz ay İTHİB İhracatın Liderleri Ödül Töreni’nde platin plaket alan Ak-Pa, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenlenen ‘2015 Kimyanın Yıldızları’ ödül töreninde ‘Tekstil Pazar Sayısı Artış’ kategorisinde ikincilik ve ‘Organik Kimyasallar İhracat’ kategorisinde beşincilik ödüllerinin sahibi olmuştu. Beş kıtada 80’i aşkın ülkeye ihracat yapan Ak-Pa, 2015 yılında 364 Milyon USD ihracat seviyesine ulaşarak Türkiye’nin ihracat yıldızlarından biri olduğunu belgeledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.