“Yerel Kaynaklara Yönelim Artacak”

Bordo Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahri Şahin yeni normal döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  01 Kasım 2020 07:55 Pazar
“Yerel Kaynaklara Yönelim Artacak”

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19, hazır giyim sektöründe de etkisini devam ettiriyor. Sektörün geleceği hakkında belirsizlik sürerken, sektörde söz sahibi markalar bazı çıkarımlar ve öngörülerle yeni bir yol haritası çizmeye çalışıyor.

“Eski Alışkanlıklarımıza Geri Döneceğiz”

Bordo Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahri Şahin, “yeni normal” dönemde hazır giyim sektöründe ortaya çıkacak değişikliklere dair değerlendirmelerde bulundu. Yeni normal dönemin hazır giyimde tüketim alışkanlıklarını değiştireceğinin vurgusunu yapan Şahin, “Artık sezonluk değil daha uzun süreli giyinecekler. Bu da kültürümüzdeki eski alışkanlıklarımıza geri döneceğimiz anlamına geliyor.” dedi.

“Hızlı Tüketimin Sonuna Gelindi”

Şahin açıklamasında, “Artık hızlı moda ve hızlı tüketimin sonunun geldiği görülüyor. Çevreye duyarlı, insan odaklı ve doğayı düşünen üretim süreçlerine daha fazla tanık olacağız.” İfadelerini kullanarak sektördeki paradigma değişikliğinin kendisini pandemi öncesi göstermeye başladığını, pandeminin ise süreci hızlandırdığının vurgusunu yaptı.

“Yerel Tercih Edilecek”

Fahri Şahin, virüsten sonra dünyada tedarik zincirindeki yeni açılımın, düşük maliyet odaklı olmak yerine riski yönetmek olduğunu belirterek, “Yerel kaynaklara yönelim biraz daha fazla olacaktır. Mesela sadece Çin'den elyaf almak yerine Türkiye'deki yerel elyaflar tercih edilecek, yerel işçiler istihdam edilecek, yerel dikim olanakları değerlendirilecek. Yani sektördeki birçok marka yerel kaynaklara yönelecek ve yerel şartlarla üretim yapacaklardır. Bu durum iki şeyi beraberinde getirecektir. Birincisi kaliteyi ve ikincisi de doğal olarak maliyetleri yükseltecektir. Böylece insanların hızlı tüketim alışkanlıkları azaltacaktır. Yani artık sezonluk değil daha uzun süreli giyineceklerdir. Bu da yine kültürümüzdeki eski alışkan-lıklarımıza geri döneceğimiz anlamına geliyor.” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.