Tekstil 2030 Yol Haritası

Textiles 2030, Birleşik Krallık(BK)'ın giyim ve tekstil ürünlerinin tedariği, kullanımı ve atıklarının geri dönüşümünde çağ açacak.

  16 Eylül 2021 13:07 Perşembe
Tekstil 2030 Yol Haritası

Bu çığır açan girişim, iklim hamlesinde hızlı, bilime dayalı ilerleme deneyimlemek ve daha döngüsel bir eko-sisteme transformasyon için giyim ve tekstil sektör kuruluşlarını biraraya getiriyor.

Birleşik Krallık'taki giyim ve tekstil’deki satış rakamlarının yarısından fazlasını 17 iştirak, karbon ayak izi etkisini %50 ve su kullanımını %30 azaltma taahhüdü ile hareket ederek Textiles 2030 için şimdiden başvurusunu tamamladı; döngüselliğe yönelik yeni bakış açıları getirmek için birlikte hareket etmenin yanında…

Bu Yol Haritası, paydaşlara bu iddialı hedeflere ulaşma doğrultusunda neler ortaya koyabilecekleri doğrultusunda rehberlik eder ve 2022, 2025 ve 2030 için ana kilometer taşlarını planlar.

Hedeflere ulaşmak zorlu bir süreç ve sadece marka ve perakendecilerinin değil aynı zamanda tekstil koleksiyoncuları ve geri dönüşüm inisiyatiflerinin ve re-use organizayonların, teknoloji yenilikçilerinin, sektör kuruluşlarının, akademi çevrelerinin ve hükümetlerin de olmak üzere tekstil değer zincirindeki aktörlerin radikal bir değişimi izlemelerine bağlıdır.

Yol Haritası, Tekstil 2030 hedeflerine ulaşmak için tekstil işletmelerine birlikte çalışma konusunda ilham vermeyi amaçlıyor. Yaklaşımlarımızı birlikte test edecek, öğrenme ve uygulama için biraraya gelerek yol haritamızı da buna göre şekillendireceğiz. Bizim için neyin önemli olduğunu keşfettikçe ve en büyük etki yaratımı için atılacak doğru hamleler üzerinde ortak hareket ettikçe geleceğe yönelik çalışmalarımızda gelişme gösterebileceğiz.

Döngüsellik Yol Haritası

Yol Haritasının bir parçası olarak Döngüsellik Eksenli Hat, özellikle lider olarak hareket etmek isteyen iştirakler için  döngüsel uygulamaları geliştirmek ve uygulamak için nasıl çalışılacağı konusunda daha fazla ayrıntı sağlarken aynı zamanda karbon ayak izi etkilerini azaltmak için ortak girişimcilerin igili temel iş uygulamaları hususunda inovasyon ve adaptasyon çabalarını ortaya koyar;

• daha uzun süre iyi görünümlü ve geri dönüştürülebilir ürünler tasarlamak

• yeniden ticaret, kiralama ve abonelikler gibi yeniden kullanım iş modellerinin denenmesi

• yeni ürünlerde geri dönüştürülmüş elyaf tedarik etmek ve kullanmak için ortaklıklar kurmak

Pathway, Textiles 2030 hedeflerine ulaşmak için gereken faaliyetler ve kilometre taşları hakkında bir bakış açısı sağlar ve yeni gerçekler ve ilerlemeler ışığında güncellenecektir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.