"Okyanusları Koruyun": Sürdürülebilir Giysiler

RadiciGroup ve CSP International arasındaki bir işbirliği, geri dönüştürülmüş plastik şişelerden İtalya'da üretilen ilk Oroblù markalı taytların ortaya çıkmasıyla sonuçlandı.

  30 Haziran 2021 09:08 Çarşamba
'Okyanusları Koruyun': Sürdürülebilir Giysiler

Çevre üzerindeki sınırlı etkisi nedeniyle aynı zamanda sürdürülebilir olan yüksek kaliteli, modaya uygun bir tekstil ürünü yaratmak. Bu, Bergamo merkezli İtalyan çok uluslu RadiciGroup başta tekstil / moda sektörü olmak üzere çeşitli endüstrilerde uygulamaları olan dünya lideri bir poliamid, sentetik elyaf ve mühendislik polimeri üreticisi ve CSP International markası yüksek kaliteli çorap markası Oroblù İtalya'nın Mantua eyaletinde bulunan, çorap, erkek ve kadın iç giyim ve mayo üretimi ve satışı yapan bir grup olan CSP International'a aittir. Amaç, İtalya'da geri dönüştürülmüş PET şişelerden yapılan ipliği kullanarak tayt üreten ilk şirket olmaktı.

Her ikisi de inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı olan ve İtalyan ekolünün sembolleri olarak tanınan iki şirket, yüksek performanslı, şık ve çevre dostu bir ürün yaratmak için bilgi birikimlerini birleştirmeye karar verdi.

"Oroblù Okyanusları Koruyun"

"Oroblù Okyanusları Koruyun" temasının yaratımı bu fikirle zihinlerde yer almıştır: Tüketim sonrası geri dönüştürülmüş PET şişelerden türetilen yeni bir RadiciGroup polyester iplik olan Repetable'dan yapılan siyah, 50 denye taytlar. Bu süreç CO2 emisyonlarının yanı sıra su ve enerji tüketimini de azaltır.

Materyal üzerinde dikkatli bir çalışma ve değerlendirmeden sonra, Oroblù, Okyanusları Koruyun projesi gereksinimlerini tam olarak karşılayan benzersiz özellikleri ve yüksek teknik performans özellikleri nedeniyle RadiciGroup Repetable ipliği seçti. Repetable iplik, işlenmemiş ham malzeme kullanmaz ve üretim sırasında su ve elektrik tasarrufu sağlayan bir yöntem olan çözelti boyama ile renklendirilir.

RadiciGroup başkanı Angelo Radici, “Ürün stratejimiz”, “müşterilerimize önerdiğimiz ürünlerin performansından ödün vermeden geri kazanılan hammaddelerin kullanımını artırmaya giderek daha fazla odaklanıyor” dedi. En çevre bilincine sahip müşterilerin bile ihtiyaç ve taleplerini karşılayabilen bir ürün olan güzel, yüksek kaliteli ve çevre dostu taytları pazara sunmak için Oroblù ile omuz omuza çalıştık. Ve bölgemizde mükemmel bir şirket ile çalışmaktan çok gurur duyuyoruz."

Projemiz, genellikle sadece rahat ve kadınsı değil, aynı zamanda çevre dostu giysiler arayan yeni nesil tüketiciler için arzu edilen bir nesne haline getirerek, genellikle önseziyle satın alınan bir tekstil ürününün değerini artıracaktır. Günümüzde, bir zamanlar kadınların özgürleşmesinin simgesi olan modaya uygun bir giysi olan bu taytlar, genç nesil kadınların şık ve sürdürülebilir kıyafet taleplerini de karşılamalıdır.

CSP International Fashion Group'un yönetici direktörü Carlo Bertoni, "Şirketimiz her zaman, eko-inovasyon için sürekli çalışan tasarım ve ürün geliştirme uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından oluşturulan kaliteli ürün koleksiyonlarını ortaya koymuştur" dedi. “Geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir hammaddelerin seçimi ve tüm üretim zinciri boyunca tam denetlenebilirlik temini yoluyla sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerimize entegre eden bir yaklaşımla uygulamalarımızı gerçekleştirdik. İkinci süreç, neredeyse tüm üretim döngüsünün İtalya'nın Mantua Eyaleti'nde gerçekleştirilmesi gerçeğiyle kolaylaştırılmıştır. RadiciGroup ile yıllardır iş birliği yaptık ve son zamanlarda kadınların bacaklarını süsleyecek ve aynı zamanda çevreye fayda sağlayacak tayt üretimi için önemli “Okyanusları Koruyun” projesini birlikte geliştirdik. "

Hem güçlü yerel köklere hem de etkileyici bir uluslararası erişime sahip iki aile şirketi arasındaki bu ortaklık, Bergamo ve Mantua İllerinde yer alan tamamen şeffaf, denetlenebilir ve zerokilometre İtalyan üretim zincirini doğurmuştur.

"Oroblù Okyanusları Koruyun" taytları, Sonbahar / Kış 2021 koleksiyonunun satış noktalarına teslim edildiği Ağustos 2021'den itibaren seçkin premium iç giyim butikleri ve büyük mağazalardan satın alınabilecek.

____________________________________________________

RADICIGROUP - Yaklaşık 3.100 çalışanı, 2019'da 1.092 milyon Euro satış geliri ve Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Asya'da bulunan üretim ve satış tesisleri ağıyla RadiciGroup, çok çeşitli kimyasal ara ürünlerin dünyanın önde gelen üreticilerinden biridir. , poliamid polimerler, yüksek performanslı mühendislik polimerleri ve naylon iplik, polyester iplik, geri kazanılan ve biyo-kaynaklı malzemelerden yapılan iplikler, dokunmamışlar ve sağlık sektörü için kişisel koruyucu ekipman dahil olmak üzere gelişmiş tekstil çözümleri. Bu ürünler, Grubun üstün kimyasal uzmanlığının ve dikey olarak entegre poliamid üretim zincirinin bir sonucudur ve otomotiv - elektrik ve elektronik - tüketim malları - giyim - mobilya - inşaat - ev aletleri gibi çeşitli endüstriyel sektörlerde kullanılmak üzere geliştirilmiştir. - Spor Dalları. Grubun stratejisinin temeli, yenilik, kalite, müşteri memnuniyeti ve sosyal ve çevresel sürdürülebilirliğe güçlü bir şekilde odaklanmaktır. RadiciGroup, iş alanları - Özel Kimyasallar, Yüksek Performanslı Polimerler ve Gelişmiş Tekstil Çözümleri - ile tekstil makineleri (ITEMA), enerji (GEOGREEN) ve otel (SAN MARCO) işlerini de içeren daha büyük bir endüstriyel grubun parçasıdır.

***

CSP International Fashion Group S.p.A., 1973 yılında Mantuan çorap bölgesinde bulunan Ceresara'da genel merkezini kurdu. 1997'den beri MTA piyasasında İtalyan Borsası'nda işlem görüyor. 2017 yılında Perofil Fashion S.r.l.'yi satın aldı. CSP International Fashion Group, Fransa (Paris), ABD ve Almanya'da şubeleri bulunan çok uluslu bir şirkettir. Şirketin ana işi, Oroblù, Luna di Seta, Perofil, Lepel, Sanpellegrino, Cagi, Well ve Le Bourget markaları altında satılan çorap, korse, plaj kıyafeti ve iç giyim tasarımı ve üretimidir. 2019'da CSP'nin satış geliri 108,6 milyon Euro oldu ve ihracatın% 70,2'sini oluşturdu (toplam satışların% 56,5'ini oluşturan Fransa, Grubun önde gelen ihracat pazarıdır). CSP International Fashion Group, moda dünyasında araştırmaya, yeniliğe dayalı ve yenilikçi ve eko-sürdürülebilir ürünlere giderek daha fazla odaklanan tüm paydaşlar ve tüketiciler için uzun vadeli değer arayan etik ve sorumlu davranışa katkıda bulunur.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.