EvoSteam Süreci, Daha Sürdürülebilir Kesikli Elyaf Üretiminin Yolunu Açıyor

Yılda 10 milyon litreye varan su tasarrufu ve karbon ayak izinin %20'ye kadar azaltılmasıyla, bu Oerlikon sistemi, elyaf üreticilerinin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyor.

  18 Ağustos 2023 08:28 Cuma
EvoSteam Süreci, Daha Sürdürülebilir Kesikli Elyaf Üretiminin Yolunu Açıyor

Milano'daki uluslararası Itma ticaret fuarı’nda dünya prömiyeri: Oerlikon, PET kesikli elyaf üretimi için yenilikçi yeni gelişimi EvoSteam'i ilk kez sundu. Oerlikon ticaret fuarı standını ziyaret edenler yeni, yenilikçi teknolojiye çok ilgi gösterdiğini, yeni geliştirmenin potansiyel müşterilerin ihtiyaçlarını karşıladığını çok net bir şekilde ortaya koyan iş oturumlarıyla, ortaya koydular. EvoSteam süreci hem enerji, su ve ham madde tasarrufu açısından hem de işletme giderlerini ve karbon ayak izini azaltma açısından ikna edicidir- aynı anda mükemmel elyaf kaliteleri ile.

Ticaret fuarının ziyaretçileri, daha sürdürülebilir kesikli elyaf üretimi için bir öncüden bahsetti. Oerlikon Neumag Satış Başkanı Martin Rademacher, Milano'daki sınırları aşan olumlu ticari fuar geri bildirimlerinden heyecan duyarak, "Bu, müşterilerimizin EvoSteam sürecinin muazzam bir potansiyele sahip olduğunu ve ileriye doğru büyük bir adımı temsil ettiğini anladığını gösteriyor" dedi.

Rakamlarla Performans

Mühendislerimiz EvoSteam sürecini geliştirirken hem elyaf kalitesine hem de özellikle sürdürülebilirlik, enerji verimliliği ve kaynak tüketimini azaltmaya da odaklandılar. Konvansiyonel kesikli elyaf sistemlerine kıyasla %12'ye varan verimlilik artışı, %8'e varan enerji tasarrufuyla üretim firelerinde %50'ye varan azalma çok açık bir şekilde durumu ortaya koyuyor. Yılda 10 milyon litreye varan su tasarrufu ve karbon ayak izinin %20'ye kadar azaltılmasıyla, bu Oerlikon sistemi, elyaf üreticilerinin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyor.

EvoSteam Süreci, Sıvı Banyolarından Ayrılır

10 milyon litre daha az su: Daldırma banyosunun işlevi, godeler ve darbeli püskürtme nozülleri’nden oluşan dikkatle koordine edilmiş bir kurulum tarafından üstlenilir. Sonuç olarak, nem hassas bir şekilde ölçülür ve sürece gerektiği gibi eklenir. Sıvı banyolarından tamamen ayrılma, su, enerji ve eğirme apresi açısından belirgin tasarruf sağlarken, aynı zamanda üretim hattında iş güvenliği ve temizliğini de artırır. "Geleneksel çekme işlemlerinde, ısı seviyesini kontrol etmek ve elyaf demetinde gerekli nemi sağlamak için büyük hacimlerde su kullanılır. Sürecin sonunda bu su, çok kaynaklı ve enerji yoğunluklu bir süreç olan demetten tekrar ayrılmalıdır” dedi, Martin Rademacher ve ekledi, "Suyun tasarruflu kullanımı, gerekli kurutma enerjisinde belirgin bir azalma sağlıyor ve bu da müşterilerimiz için muazzam bir maliyet avantajı olarak ifade ediliyor."

Optimize Edilmiş Çekme Noktası Serbest Bırakma ve İyileştirilmiş Tahrik Konsepti

%12'ye varan üstün verimlilik: Yeni, optimize edilmiş çekme noktası serbest bırakma, daha yüksek üretim hızlarına ve dolayısıyla artan üretim hacimlerine izin verir. Elyaf çekme noktası, tam olarak odaklanmış bir buhar perdesi tarafından serbest bırakılır, artık daha eşit bir şekilde gerçekleştirilir ve demetteki lifler arasındaki sürtünmeyi çok önemli bir ölçüde en aza indirir. Ayrıca, yenilikçi bir tahrik konsepti godelerdeki iplik kaymasını azaltır, süreç stabilitesini iyileştirir ve dolayısıyla sistem kullanılabilirliğini artırır. Her iki teknolojik yenilik de alt süreçlerin talep ettiği ve üreticilerin marjları için belirleyici bir rol oynayan iplik kalitesini iyileştirmektedir.

Atığın Azaltılması Konusuna Bakış

Geliştirme, yalnızca kaynakları verimli kullanan elyaf üretimine ve elyaf kalitelerinin iyileştirilmesine odaklanmakla kalmamış, aynı zamanda bu sistem konseptiyle üretim yapılırken oluşan atığı dramatik bir biçimde azaltmak üzere tasarlanmıştır. Martin Rademacher bu konuda şu yorumu yapıyor: "Tüm optimizasyonlarla, üretim atıklarında %50 azalma vadediyoruz."

Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Bölümü Hakkında

Oerlikon, kapsamlı polimer işleme tesisi çözümleri ve yüksek hassasiyetli akış kontrolü bileşen ekipmanlarının lider tedarikçisidir. Bölüm, polikondenzasyon ve ekstrüzyon hatları, sentetik elyaf filament eğirme çözümleri, tekstüre makineleri, BCF ve kesikli elyaf hatlarının yanı sıra nonwoven kumaşlar üretim sistemleri sağlıyor. Ayrıca enjeksiyon kalıplama endüstrisi için gelişmiş ve yenilikçi sıcak yolluk sistemleri ve çok boşluklu çözümler geliştirir ve üretir. Sıcak yolluk çözümleri, otomotiv, lojistik, çevresel, endüstriyel uygulamalar, tüketim malları, güzellik ve kişisel bakım ve tıp dahil olmak üzere iş sektörlerine hizmet vermektedir. Ayrıca Oerlikon, tekstil, otomotiv, kimya, boya ve cila endüstrileri için özelleştirilmiş dişli ölçüm pompaları sunmaktadır. Mühendislik yetkinliği, döngüsel ekonomi yaklaşımıyla tüm polimer işleme değer zinciri için sürdürülebilir ve enerji verimliliğine sahip çözümlere yol açar.

Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Bölümü, teknoloji markalarıyla – Oerlikon Barmag, Oerlikon Neumag, Oerlikon Nonwoven ve Oerlikon HRSflow– yaklaşık 120 ülkede üretim, satış, dağıtım ve servis organizasyonlarıyla müşterilerine hizmet vermektedir.

Bölüm, merkezi İsviçre'de bulunan ve 13.000'den fazla çalışanı olan ve 2022'de 2,9 milyar CHF satış gerçekleştiren halka açık listelenen Oerlikon Grubu'nun bir parçasıdır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.