Giyim Tarzının Ötesinde

‘’Fast Fashion’’ konseptinin tüketim tercihleri ve yaşam tarzlarını yeniden belirlemesiyle artan konfeksiyon ürünleri salgın süreci de göz önüne alındığında sektörün geri dönüşüme olan talebini kaçınılmaz kılıyor.

  22 Nisan 2021 08:30 Perşembe
Giyim Tarzının Ötesinde

Geri Dönüşüme Yönelik Etkileyici Bir Çalışma

"Giyim Tarzının Ötesinde " kampanyası, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen ve sequa GmbH tarafından uygulanan "SMART Tekstil ve Giysiler" projesinin bir parçasıdır.

Hızlı moda endüstrisinin yıkıcı çevresel ve sosyal etkileri konusunda farkındalık yaratmayı içeren bir Pan-Avrupa kampanyasıdır. Kıyafet tüketimimiz yalnızca 15 yılda% 60 arttığı ve olağan iş senaryosu altında katlanarak artacağı duyurulduğu için, giderek büyüyen bir endişe haline geliyor.

Tekstillerin Yeniden Kullanımı

Bu arada, Covid-19 ile, benzeri görülmemiş düzeyde satılmayan giysiler yakılıyor veya çöp sahalarına gönderiliyor. Sonuç olarak, bazı ülkeler şu anda bu artan sorunla boğuşuyor ve tekstil atığı birikimini durdurmak için ihracat yapmayı düşünüyor.

Bu nedenle, çevreyi tehdit eden bu yeni konjonktür hakkında farkındalığı artırmak özellikle hayati önem taşıyor.

Bu kritik bağlamda, hızlı moda tüketicilerinden geniş bir kitleye farklı bilgi katmanlarını interaktif ve gülünç bir yaklaşımla sunan yenilikçi bir web sitesi teknolojisinden (paralaks) oluşan Giyim Tarzının Ötesinde kampanyası' oluşturulmuştur. Sürdürülebilir şekilde aktif bireyler için.

Tüketici Eğilimleri ve Etkisi

Günümüzde tüketim alışkanlıklarımız büyük ölçüde gelişti, yılda 52 farklı koleksiyonla vitrine çıkan markalarla çok yakın on yıllık dönemlerdeki sadece iki sezon verileriyle karşılaştırıldığında.

Şu anda bir giysi yalnızca bir kez giyilebilir ve tek kullanımlık bir ürün haline gelir.

Bu satın alma davranışı, şu anda giyim ve tekstil endüstrisinin varolan dünyadaki en büyük ikinci kontaminant olduğu göz önüne alındığında çevremizde felakete yol açan sonuçlar doğuruyor.

AB’nin Sürdürülebilirlik Stratejisi

AB’nin Sürdürülebilir Tekstiller Stratejisi, yeni bir Döngüsel Ekonomi Eylem Planı benimseyerek hızlı modanın çevre üzerindeki etkisini azaltmayı amaçlamaktadır.

Tekstil ürünlerinin döngüselliğe uyumlu olmasını sağlamak için eko-tasarım önlemleri geliştirmenin yanı sıra yeni bir sürdürülebilir çerçeve oluşturma önerileri ile birlikte AB'nin yeni kapsamlı Tekstil Stratejisini ve aynı zamanda ikincil hammaddelerin alımını sağlamak, tehlikeli kimyasalların varlığıyla mücadele etmek ve sürdürülebilir tekstillere dayanmak ve yeniden kullanım hizmetlerine kolay erişim elde etmeleri için ticari ve özel tüketicileri güçlendirmek.

Buna ek olarak, AB, 2025 yılına kadar yüksek seviyelerde ayıklanabilir tekstil atığı toplama hedefliyor. 'Tekstil Stratejisi', tekstili AB için öncelikli bir sektör olarak tanımlayan 'Avrupa Yeşil Mutabakat' adı verilen daha geniş bir yaklaşımın parçasıdır. karbon nötr ve döngüsel ekonomiye giden yol.

Web Platformunda Yürütülen Eğitici Çalışmalar

Erişimi en üst düzeye çıkarmak ve tüketicileri hızlı modanın potansiyel ekolojik etkileri konusunda eğitmek için 360 Agency Berlin, kampanyayı etkili bir şekilde oluşturmak için birden fazla dijital varlık yarattı.

Çığır açan ve ödüllü belgesel RiverBlue'nun eş yönetmeni Roger Williams, mesajı perçinleyici görüntülerle daha da geliştirmek için 360 Agency Berlin'in mürettebatın çekimi için üç yıl süren olağanüstü video materyalini yeniden kullanmasına izin verdi.

Ulaşılamayan yetkilere ve zorlu lojistik koşullarına rağmen, güzel, ilgi çekici ve eksiksiz bir belgesel yapmayı başardılar ve dünyanın en kirli su yollarına ve küresel giyim üretim endüstrisinin bölgelerine ışık tutmayı başardılar: Çin, Bangladeş, Hindistan ve Endonezya.

Buna paralel olarak, 360 Agency Berlin, kampanyanın hayati sürdürülebilirlik yönüne gerçek ilgi gösteren, dünyanın dört bir yanından en bilinçli bireyleri bir araya getirmek aylar sürdü. Sürdürülebilir katılımlarını değerlendirmek için, 360 Agency Berlin, bu kampanyanın aktarılmasına hiçbir fonun dahil edilmediğini ve yalnızca maddi bir motivasyona dayanan sorumlu bireylerin elimine edildiğinin altını çizdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.