ADVA®terra'nın Plastik Kirliliği Üzerindeki Etkisi

ADVANSA, %100 geri dönüştürülmüş hammaddeden yapılmış biyolojik çözünebilirliği olan polyester elyaf ADVA®terra'yı piyasaya sunuyor.

  20 Eylül 2021 13:05 Pazartesi
ADVA®terra'nın Plastik Kirliliği Üzerindeki Etkisi

Kağıt  ve ıslak  serme  yöntemleri için  kısa  kesilmiş elyaflar  dahil  olmak  üzere, özel  teknik elyafların geliştirilmesiyle ve çevreye duyarlı  üretimiyle tanınan ADVANSA, %100 geri dönüştürülmüş  hammaddeden yapılmış  biyolojik çözünebilirliği olan  polyester elyaf ADVA®terra'yı piyasaya  sunuyor. Biyolojik olarak  aktif  ortamlarda mikroorganizmalar tarafından  çözünebilirlik, plastik içeren maddelerin kirlilik potansiyelini azaltacak bir katkıdır.

Çevre Kirliliğine Çözüm

Plastik atıkların sebep olduğu kirlilik, denizlerimiz ve doğal yaşam alanlarındaki biyoçeşitlilik, ayrıca da habitat üzerinde artan, geri dönüşü olmayan küresel bir sorundur. Her yıl 380 milyon tondan fazla plastik üretilmekte, aynı miktarda plastik atık oluşmaktadır. Yanlış atık yönetimden dolayı, önemli bir kısmı doğal ekosistemimize ve okyanuslarımıza girmektedir. Plastik maddelerin ancak 500 yıl içinde yok olacağı tahmin edildiğinden bu durum çevre, hayvan ve insan sağlığı üzerinde büyük sorunlara neden oluyor. Günümüzde devam eden plastik tüketiminde ve atık yönetiminde köklü değişiklikler olmazsa, 2050 yılına kadar daha da artarak denizlerde canlılardan çok plastik atıkların yer alacağı öngörülmektedir. Burada, biyolojik olarak yok edilebilir plastikler, çevre kirliliğine karşı çözümün bir parçası olabilir.

ADVANSA, sürdürülebilirliği ve biyolojik olarak ayrışabilirliği tek bir üründe birleştirmek için yenilikçi bir teknoloji uygulamakta. %100 kullanılmış PET şişelerden elde edilen ADVA®terra elyafları, PET'in alışılmış mekanik özelliklerinden ödün vermeden biyolojik geridönüşüm imkanı sağlamak için özel modifikasyonlar yoluyla tasarlanmıştır. ADVA®terra, kağıt ve ıslak serilmiş nonwoven endüstrisi için suda dağılabilen kesik elyafın yanı sıra kuru serilmiş nonwovenlar için kesikli elyaf, ve ayrıca flok endüstrisi için tow şeklinde üretilebilmektedir. Bu nedenle, ADVA®terra çeşitli son kullanım uygulamalarında hatta gıda ile temas eden uygulamalar için bile kullanılabilir.

ADVA®terra ile üretilen ürünlerin geleneksel biyolojik olarak parçalanamayan standart elyaflarla aynı özelliklere sahip olması ve aynı kolaylıkla işlenebilmesi, kalite ve performanstan ödün vermeden çevresel sonuçları en aza indirebilmesi elyafın katma değeridir. Buna ek olarak, ADVA®terra, atıkların azaltılması yoluyla çevresel etkiyi daha da artıran yaşam döngüsünü tamamladıktan sonra geri dönüşüm için uygundur.

STM D5511 test şemasına dayalı laboratuvar çalışmalarımıza göre, ADVA®terra'nın 12 ay içinde %30 ila %60'a kadar biyolojik çözünürlüğü bekleniyor - bu oran bazı doğal elyaflar ile karşılaştırılabilir bir şekilde, birkaç aydan birkaç yıla kadar sürebilmektedir.*


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.