Türk Tekstilcilerden Fransa’ya Çıkartma

Dünyanın en büyük tekstil fuarlarından olan ve Paris’te düzenlenen Premiere Vision Fuarı sona erdi. Toplam 1.310 firmanın yer aldığı fuarda, Türkiye 211 firmayla katılım sayısı bakımından ikinci sıradaydı.

  04 Eylül 2023 08:56 Pazartesi
Türk Tekstilcilerden Fransa’ya Çıkartma

Türk tekstil sektörünü tüm platformlarda tanıtmaya devam ettiklerini ifade eden İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, “Dünyaya hitap eden bir fuarda İtalya’dan sonra en büyük ikinci katılımcı ülke olduk. Fuar, Türk tekstil sektörü için ayrı bir önem taşıyor. Sürdürülebilir üretim, arge ve tasarım kabiliyeti konularında Türkiye’nin oldukça iyi bir kabiliyeti oluştu. Biz de Premiere Vision Fuarı’nda bunu tüm dünyaya duyurmak ve göstermek istiyoruz” dedi.

Tekstil sektörü, Fransa’da düzenlenen dünyanın en büyük tekstil fuarlarından Premiere Vision’da buluştu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 1.310 firmanın yer aldığı fuarda, Türkiye’den 211 firma katıldı. 211 Türk firmasının 145’i kumaş, 11’i aksesuar, 9’u ise iplik, diğerleri ise hazır giyim ve deri firmalarıydı. Türkiye katılım sayısı bakımında ikinci sırada yer alırken, İtalya’dan 304, Fransa’dan ise 162 firma fuarda hazır bulundu.

Paris’te Premiere Vision’da değerlendirmelerde bulunan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, “Türk tekstil sektörümüzü tüm platformlarda tanıtmaya devam ediyoruz. Premiere Vision’da 211 firmamızla ciddi bir tanıtım gerçekleştiriyoruz. Premiere Vision’a yılda 2 kere katılım gösteriyoruz. Fuarda İtalya’dan sonra en büyük ikinci katılımcı olarak yer alıyoruz. Premiere Vision Fuarı dünyaya hitap eden bir fuar niteliğinde. Dünyanın birçok ülkesinden katılımcılar ve ziyaretçiler geliyor. Avrupa ve ABD’deki genel durgunluk fuarı da bir miktar etkiledi.. Ancak sektörümüzün sürdürülebilir ve entegre üretim kabiliyeti bizi birkaç adım öne çıkarıyor” ifadelerini kullandı.

Doğa ile Uyumlu Üretime Öncülük Ediyoruz

Premiere Vision Fuarı’nın Türk tekstil sektörü için ayrı bir öneminin de olduğuna vurgu yapan Ahmet Öksüz, “Sürdürülebilirlik, Türk tekstil sektörünün mottosu konumunda yer alıyor. Geri dönüşüm, daha az su kullanarak ve doğayla uyumlu üretim yapmak bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor. Sürdürülebilir ürünler üretme konusunda Türkiye’nin oldukça iyi bir kabiliyeti oluştu. Biz de Premiere Vision Fuarı’nda bunu tüm dünyaya duyurmak ve göstermek istiyoruz. Fuarda ‘İTHİB Trend Alanı’nda sergilediğimiz kumaşlar, sürdürülebilir üretim yapan firmalarımızın kumaş koleksiyonlarından oluşuyor. Doğa ile uyumlu üretim konusunda dünyada bir gidişat var. Biz de buna öncülük ediyoruz” dedi.

Hedefimiz İlk 3’e Girmek

Türk tekstil sektörünün dünyanın en büyük beşinci, AB’nin ise en büyük ikinci tedarikçisi konumunda olduğunu kaydeden Ahmet Öksüz, sözlerini söyle sürdürdü̈; “Türkiye’nin genel ihracatı, dünya ihracatından henüz yüzde 1 pay alıyorken, tekstil sektörümüz yüzde 3,5 pay alıyor. Hedefimiz ise dünyanın en büyük ilk 3 ihracatçı ülkesinden biri olmak. Bunun için ihracatımızı 3 milyar dolar daha artırmalı, katma değerli ihracata yönlenmeliyiz. Bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2023 yılının ilk 6 ayında 6 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirdik. Yıl sonunda ise 13 milyar dolar değerinde ihracata imza atarak mevcut seviyemizi korumayı hedefliyoruz. Tekstil sektörü olarak önceliğimiz uluslararası rekabette pazar payımızı kaybetmemek ve küresel pazardaki payımızı artırmak. Bu çerçevede Premiere Vision Paris fuarında olduğu gibi etki alanımızı tüm platformlarda genişletiyoruz. Geçtiğimiz günlerde INDITEX Grubu CEO’su Oscar Garcia Maceiras’ı ülkemizde ağırlayarak iş birliğimizi artırmaya yönelik girişimlerde bulunduk. Önümüzdeki dönemde de gerek küresel markalarla gerekse uzak pazarlarla ilişkilerimizi artırmaya hızla devam edeceğiz.’’


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.