Tekstilciler Modanın Merkezi Paris’te İki Fuara Birden Katıldı

Türk tekstil sektörünün seçkin ürünleri, Texworld 2022 Sonbahar ve Premiere Vision Paris 2022 fuarlarında ilgi odağı oldu. Katılım rekoru kıran firmalar, yeni iş birliklerinin temelini attı.

  14 Eylül 2022 08:41 Çarşamba
Tekstilciler Modanın Merkezi Paris’te İki Fuara Birden Katıldı

Fransa’nın başkenti Paris’te 5-7 Temmuz’da yaklaşık 20 ülkeden binin üzerinde firmanın katılımıyla gerçekleşen ve Türkiye’nin 211 firma ile en fazla katılım gösteren 2’nci ülke olduğu Premiere Vision Paris Fuarı’nda, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) standı, sektörün en önemli buluşma noktası oldu.

Buluşma Noktası Oldu

Texworld 2022 Temmuz fuarında da yılın ikinci buluşması, 4-6 Temmuz’da yine Paris’te Le Bourget Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tekstil, moda, kumaş, ev tekstili ve deri sektörlerindeki katılımcı ve ziyaretçilerin bir araya geldiği fuara, Türkiye’den toplam 100 firma katılım gösterdi. Moda aksesuarları tedariği için Avrupa'daki en büyük buluşma noktalarından biri olan ve fuarda ‘Turkish Fashion Fabrics’ standını açan UTİB, Türk tekstil sektörünün kalbinin attığı Bursa’nın önde gelen 26 firmasını profesyonel alıcılarla bir araya getirdi.  Alıcıların yüzde 92'sinin yeni tedarikçilerle tanışmak için ziyaret ettiği ve yoğun katılımın olduğu fuarda sergilenen ürünler katılımcı firmalar ve ziyaretçiler tarafından ilgi ile incelendi.

“İhracatımıza Önemli Katkı Sunacak”

Fuarların çok başarılı geçtiğini kaydeden UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Dünya pazarına yön veren Türk ev tekstili ve hazır giyim sektörü, modanın başkenti Paris’te düzenlenen iki fuarla birlikte yeni pazarların kapılarını araladı. Yılın ilk yarısında 1,5 milyar doları aşan ihracat gerçekleştiren Bursalı tekstil ve hazır giyim firmaları için Texworld Paris ve Premiere Vision Paris, son derece önemli iki fuar. UTİB olarak katılım gösterdiğimiz fuarlar sayesinde, sektör temsilcilerimize ürünlerini daha fazla alıcıya ulaştırabilmesi, yeni iş birlikleri sağlayabilmeleri fırsatı sunarken, aynı zamanda güncel gelişmeler ve sektörün geleceği hakkında da vizyon kazanmalarını sağladık. Ziyaretçilerin büyük ilgisi ile karşılaştığımız fuarlarda yapılan görüşmelerin başta ülkemiz olmak üzere Bursa ihracatına da büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.