Techtextil & Texprocess Fuarları Başarı ile Tamamlandı

Ziyaretçilerin yüzde 95'i genel olarak fuarı ziyaretlerinden memnundu, fuar hedeflerine ulaştı ve geniş katılımcı yelpazesinden etkilendi.

  29 Mayıs 2024 08:36 Çarşamba
Techtextil & Texprocess Fuarları Başarı ile Tamamlandı

On iki uygulama alanında yüksek teknolojili tekstiller, teknik tekstiller ve nonwoven kumaşlarının küresel yenilikçi gücünün yanı sıra ve tekstil işleme endüstrisinin dijitalleşmesi: 102 ülkeden 38.000 ziyaretçi ve 53 ülkeden 1.700 katılımcıyla Techtextil ve Texprocess katılımcı sayısında büyüyerek ziyaretçi rakamlarında yüzde 29'luk bir artış kaydetti. Önde gelen ticaret fuarlarında, tüm endüstrileri dönüştüren ileriye dönük tekstil çözümlerinin yoğunluğu özellikle kayda değerdi.

Techtextil ve Texprocess 2024, 53 ülkeden 1.700 katılımcı, 102 ülkeden 38.000 ziyaretçi ve ziyaretçi sayısında yüzde 29 oranında artışla sona erdi. En çok ziyaret eden ülkeler Almanya, İtalya, Fransa, Türkiye ve Hollanda oldu. En büyük katılım sağlayan ülkeler Almanya, İtalya, Çin, Fransa ve Türkiye oldu. Mısır, Çin, Endonezya, Kosova, Lüksemburg, Moldova ve Tayland gibi ülkeler de diğerlerinin arasında büyüyen katılımcı sayılarına katkı veren ülkeler arasında yer aldı.

Yapay zekâ teknolojilerinin ortaya çıktığı, yasal gerekliliklerin arttığı ve yüksek enerji maliyetlerinin olduğu bir dönemde, her iki ticari fuar da pazarlara tekstil değer zinciri boyunca ürün yenilikleri için doğru zamanda en önemli uluslararası pazarı sundu. Messe Frankfurt GmbH Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun fuara ilişkin yaptığı değerlendirmelerde, "Yoğun bir atmosfer ve genişlikteki büyümeyle, katılımcılar ve ziyaretçiler, Techtextil ve Texprocess şunu açıkça ortaya koydu: geniş bir endüstri yelpazesine yönelik tekstil inovasyonu yalnızca burada, Frankfurt'taki bu küresel çapta ve etki alanında bulunabilir. Tekstil endüstrisi, önde gelen ticaret fuarları aracılığıyla, sektörler arası dönüşümlerin ve küresel olarak gelecek-odaklı bir ekonominin itici gücü ve sağlayıcısı haline geliyor’’ dedi.

Ziyaretçilerin yüzde 75'i- üreticiler, çeşitli sektörlerden mühendisler, mimarlar, işleyiciler, endüstriyel tasarımcılar, giyim ve yapı malzemesi üreticileri, Ar-GE karar vericileri, tıbbi geliştiriciler, ürün geliştiriciler ve diğer üst düzey yöneticiler dâhil- Techtextil'in ön aşamalarından Texprocess'te sunulan çok çeşitli işleme ve giyim teknolojilerine kadar uzanan bir yelpazede çapraz iş ağı fırsatlarından tam olarak yararlandı. Ticaret fuarı ikilisi böylece sayısız uluslararası iş birliklerine ve iş girişimlerine zemin hazırlayarak sektörler arasında yeniliği teşvik ediyor ve onları pazara hazır hale getiriyor.

Ziyaretçi Memnuniyeti Çok Üst Düzeyde

Katılımcılar ve ziyaretçiler, verimli satış kanalları olarak ticaret fuarlarından yoğun bir şekilde yararlandılar, yeni uluslararası bağlantılar kurdular ve çeşitli endüstrilerde kullanılabilecek yüksek teknolojili tekstillerin yanı sıra tekstil işleme için en son makine ve teknolojiler hakkında küresel bir yelpazede yoğun bir genel bakış açısı elde ettiler. Her iki etkinlikte de ziyaretçi memnuniyeti çok yüksek seviyedeydi: Ziyaretçilerin yüzde 95'i genel olarak ticaret fuarı ziyaretlerinden memnundu, ticaret fuarı hedeflerine ulaştı ve zengin katılımcı yelpazesinden etkilendi.

20 yıllık Techtextil: En Büyük Baskı Yeni Standartları Belirliyor

Techtextil, yıldönümü edisyonunda büyüklük açısından rekor kırarak tekstil sektörünün dinamik büyümesinin ve yenilikçi gücünün altını çizdi.

Araştırmalar, teknik tekstillerin gelecekteki muazzam potansiyelini doğruluyor: Fortune Business Insights, küresel pazarın 2023'te 225,99 milyar dolar olacağını tahmin ediyor ve 2030'a kadar 346,67 milyar dolara çıkacağını öngörüyor. Allied Market Research'ün benzer tahminleri, 2032'ye kadar 331,8 milyar dolara kadar bir artış bekliyor. AB tekstil endüstrisinde teknik tekstiller tıp, tarım, inşaat, dış giyim ve otomotiv gibi sektörlerde talebin en dinamik itici güçleridir.

Techtextil, 12 uygulama alanında yüksek teknolojili tekstil ürün yelpazesinin tamamını teşhir eden dünyadaki tek platformdur. Virüs korumalı medikal tekstiller, yapı ve inşaat sektöründe ses yalıtımı için elyaf yapı ve katmanlar veya otomotiv sektörü için teknik nonwoven kumaşlar gibi örneklerin yanı sıra, bunlar aynı zamanda 2024 yılında yenilikçi dünya ilklerini de içeriyordu: açık ağızlı en son dokuma teknolojisinden Start-Up Casmue’dan, Alman Tekstil ve Elyaf Araştırma Enstitüleri Denkendorf'tan kendi kendini soğutan tekstillere ve Start-Up SA-Dynamics'in biyo bazlı aerojel elyaflardan yapılmış geri dönüştürülebilir yalıtım tekstillerine kadar yeni bir kaplama türü. Techtextil ayrıca sürdürülebilir eylem ve üretime de açık bir şekilde odaklandı. Katılımcıların yüzde 15'inden fazlası doğal elyaf ve malzemeler sundu.

Sürdürülebilir Çözümlerimiz Açısından Fuar Çok Önemli

Freudenberg Performance Materials Küresel Pazarlama & İletişim Kıdemli Başkan Yardımcısı Holger Michael Steingräber açıklamasında, "Techtextil bizim için yılın en önemli sektör etkinliği ve 2024'te bizim için gerçekten iyi geçti. Bir kez daha teknoloji uzmanlığımızı ziyaretçilere sergileme fırsatı bulduk. Bu küresel sektör buluşma yerinin ayırıcı özelliği şudur ki, sadece bize potansiyel yeni müşteriler kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda ortak şirketlerimiz ve tedarikçilerimizle de tanışma şansı buluyoruz. Texprocess ile bağlantı muhteşem sinerjiler yaratıyor. Techtextil 2024, sektörün ilerleme rotasında olduğunu ve sürdürülebilirliğin en etkin tema olduğunu açıkça ortaya koydu. Sürdürülebilir çözümlerimiz açısından da çok özel iş birliği talepleri olan çok sayıda genç ziyaretçi-öğrencilerin yanı sıra genç yenilikçiler- tarafından ziyaret edildiğimizi görmek bizleri şaşırttı ve sevindirdi’’ dedi.

Klopman Genel Müdürü Amaury Sartorius Fuara ilişkin yaptığı açıklamada, "Techtextil 2024 şunu gösterdi: Döngüsel ekonomiye yatırım konusunda doğru yoldayız. Giysileri çoklu elyaflara dönüştüren ölçeklenebilir çözümümüze verilen yanıtlar oldukça coşkuluydu. Ticaret fuarı bizim için çok iyi geçti. Özellikle İskandinavya ve Güney Avrupa'dan mevcut ve yeni müşterilerle tanıştık. Techtextil'de gerçekten takdir ettiğimiz şey: Son müşterilerimiz, geliştirmelerimizin çalışanlarına faydalarını anlamak için fuara geliyor ve bizimle fikir alışverişinde bulunuyor. Ve son olarak, inovasyonlarımızı sergilemek için Techtextil kesinlikle doğru yer" dedi.

Sioen Industries CEO'su Michèle Sioen fuar değerlendirmesinde, "Techtextil bizim için son derece önemli ve çok değerli. Piyasayı görüyor ve hissediyoruz, başta Avrupa ve yurtdışında olmak üzere dünyanın her yerinden müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve yeni ilgilenen taraflarla tanışıyoruz. Sürdürülebilirlik, fuar salonlarında en güncel tema ve iki yıl öncesine göre çok daha fazla konuşuluyor. Dünya çapındaki tekstil şirketleri CO2 emisyonlarını azaltmak ve KSS (Kurumsal Sosyal Sorumluluk) düzenlemelerine uymak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Sıkılaşan Avrupa yasaları bunda büyük etmen. Buna göre Techtextil'de yüzde elli CO2 tasarruflu PVC alternatifimiz gibi sürdürülebilir gelişmelerimize yönelik talep güçlü" dedi.

Lenzing AG Küresel Satış Direktörü Oliver Spöcker yaptığı değerlendirmede, "Techtextil, Lenzing'de bizim için olağanüstü bir deneyimdi. Ticaret fuarına çok iyi bir katılım oldu ve değerli müşteri bağlantılarını korumayı ve yenilerini kazanmayı başardık. Ziyaretçilerin çeşitliliği özellikle etkileyiciydi- deneyimli uzmanlardan, yenilikçi ve sürdürülebilir elyaf teknolojilerimiz hakkında keşfetmek isteyen meraklı öğrencilere kadar. Geri dönüşüm konusunun giderek daha fazla önem kazandığı açıkça görülüyor. Techtextil bizim için tam bir başarıydı" dedi.

Texprocess Dijitalleşme ve Otomasyonda Öncü Rolünü Güçlendiriyor

Texprocess'te, yenilikçi yapay zekâ teknolojilerinden tasarım sistemlerine ve görselleştirme araçlarına, ayrıca son derece verimli kesim ve son teknoloji ürünü dikiş makinelerine kadar tekstil ve giyim işlemeye yönelik çok çeşitli son teknoloji makineler, süreçler ve hizmetler sergilendi. Texprocess, en son teknolojileri kullanan ana çözümleri vitrine çıkardı.

VDMA Tekstil Bakım, Kumaş ve Deri Teknolojileri Genel Müdürü Elgar Straub, "Texprocess katılımcıları için bu ticaret fuarı her zamankinden daha önemliydi. Tüm tekstil işleme endüstrisi, dünya çapında değişen ticaret koşulları veya iş gücü kıtlığı gibi çok büyük zorluklarla karşı karşıya. Texprocess'te bu zorluklara yönelik birçok yeni teknolojik çözüm sergilendi. Bu, özellikle dijitalleşme, otomasyon ve yapay zekâ alanlarında büyük yeni gelişmelerdir. Texprocess böylece geleceğe odaklandı ve birçok yeni fırsata vurgu yaptı" dedi,

Dürkopp Adler COO'su Michael Kilian fuarı değerlendirirken, "Sektörün mevcut genel tablosu göz önüne alındığında beklentilerimiz görece düşüktü. Ticaret fuarı gerçekten beklentilerimizi aştı. Ziyaretçiler uluslararasılık ve uygulama alanları açısından çok iyi dengelenmişti. Avrupa'nın tamamı oradaydı, aynı zamanda Orta Doğu, Bangladeş, Hindistan, Pakistan, ABD ve Meksika da vardı. Müşterilerimiz otomasyon ve süreç optimizasyonuna yön veriyor. İnovasyon Ödülü'nü kazanan döner dikiş kinematikli CNC dikiş ünitemiz ve yapay zekâ tabanlı dikiş düzeltmesi de dâhil olmak üzere- bu alanda geleceğe yönelik çözümler sunduk" ifadelerini kullandı.

Yeni Bağlantılar Edindik

Texprocess, dikiş teknolojisi ve kesme çözümleri alanlarında, yapay zekâ aracılığıyla da verimli ve gelişmiş üretim süreçleri için öncü çözümler sunan dünyanın en kapsamlı tedarikçi yelpazesini sundu; "Bu yıl, yapay zekâyı doğrudan makineye entegre eden en son yeniliğimizi sunduk. Texprocess bunun için tam olarak doğru bir platform: teknoloji, ortaklıklar ve dünyanın her yerinden müşteriler için bir buluşma noktası ve küresel moda endüstrisinin vazgeçilmezi, Güney Afrika ve Avustralya gibi bizim için yeni olan pazarlar da dahil olmak üzere sayısız yeni bağlantı edindik" diye vurguladı, Orox Group CTO'su Marta Maiandi.

Katılımcı Eurolaser de çok memnun oldu; "Ticaret fuarı bizim için mükemmel geçti. Avrupa'nın her yerinden, ABD'den, Meksika'dan ve diğer ilgi çekici pazarlardan ve tabii ki koruyucu giysiler, tıp ve otomotiv gibi çok çeşitli uygulama alanlarından ziyaretçiler geldi. Format ticaret fuarı tüm gücüyle geri döndü. En büyük yeniliğimiz, doğrudan çubuğun üzerine konuşlanan kamera sistemimizdir. Tüm masayı üç saniye içinde tarar ve ayrıca kesimi ve konturları optimize eder."

Katılımcı Assyst, yaratıcı süreçte tasarımı destekleyen ve stilleri gerçek zamanlı olarak görselleştiren yapay zekâ eksenli çözümlerle -moda endüstrisi için tamamen dijital, sürdürülebilir ve kârlı bir geleceğin neye benzeyeceğine dair yenilikçi bakış açıları sağlarken- Style3D | Assyst Genel Müdürü Hans Peter Hiemer, "Texprocess 2024 bizim için son derece başarılıydı. Ziyaretçilerimiz, yapay zekâ, 3D simülasyon ve 2D CAD kusursuz bir şekilde entegre edildiğinde giyim endüstrisi için dijitalleşmenin ne kadar basit hale geldiği konusunda heyecan duydular. Oldukça ilgili bir uluslararası ticaret kitlesiyle bu ticaret fuarı, bu tür ürün yeniliklerini sunmak için ideal bir ortam sunduğunu bildirdi.’’

Ticaret Fuarı İkilisi Araştırma, Bilgi Birikimi Aktarımı ve Yüksek Kaliteli İçerikle Parlıyor

Konuların güçlü bir karışımı, araştırma ve endüstri arasındaki yoğun alışverişi yönlendirdi ve ziyaretçilere en yeni tekstil çözümleri, üstün zekâ malzemeler ve sektörlerdeki en son araştırma sonuçları hakkında önemli itici güç sağladı. Sayısız katılımcı, Start-Up ve tanınmış araştırma enstitüsü, her iki ticaret fuarında da yapay zekâ, dijitalleşme ve otomasyonun sektörü büyük ölçüde ilerlettiğini gösterdi. Tekstil geri dönüşümü, üretim ve işlemede kusur tespiti, ağ bağlantılı üretim adımları veya kullanıcının fiziksel işlevlerini izleyen akıllı giysiler olsun- yapay zekâ ve dijitalleşmenin sunduğu yeni fırsatlar çok yönlüdür. Bu teknolojiler sektörün geleceğine giden yolu açıyor.

Yasal Gerekliliklerin Döneminde En Son Malzemeler ve Geri Dönüşüm Teknolojileri

AB'nin sürdürülebilir tekstil stratejisinin bir parçası olarak yaklaşan yasal gerekliliklerin olduğu zamanlarda Techtextil ve Texprocess, geri dönüştürülebilir çözümlere ve ayrıca kaynak verimliliği ve geri dönüşüm hakkında en son araştırma sonuçlarına odaklandı. Bu aynı zamanda Econogy Finder'daki artan katılımcı sayısına da yansıdı: iki kattan fazla katılımcı, tanınmış etiket ve sertifikaların yanı sıra Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kriterlerine göre kontrol edildi ve Finder'a dahil edildi. Buna ek olarak, Econogy Talks, kaynak tasarrufu sağlayan çözümler konusunda diyalog için bir platform sağlarken, bağımsız bir uzmanın liderliğindeki Econogy Tours, sürdürülebilir ürünler hakkında ilk elden bakış açıları sağladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.