Sürdürülebilir ve Fonksiyonel Kumaşlar Intertextile Hazır Giyim'de Ana Vurgu

Sürdürülebilirlik ve fonksiyonel kumaşlar arasındaki ortak sıkıntı giderek daha fazla yeniliktir.

  24 Nisan 2023 09:00 Pazartesi
Sürdürülebilir ve Fonksiyonel Kumaşlar Intertextile Hazır Giyim'de Ana Vurgu

Özellikle Çin'in genç nesilleri arasında daha yeşil ürünlere yönelik bir talep tarafından yönetilen gelecek ayki Intertextile Şanghay Hazır Giyim Kumaşları – Bahar Edisyonu'ndaki yenilikler, farklı ürün bölgelerinde tüm çeşitlilikte yeni geliştirilen sürdürülebilir denim, fonksiyonel kumaşlar, aksesuarlar ve daha fazlasını içerecek şekilde ayarlandı. 28-30 Mart tarihleri arasında Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi'nde (Şanghay) için takvime alınan fuarın kapsamlı, çığır açan ürün teşhiri, kaliteli alıcıların ilgisini çekiyor ve tedarikçilerin Çin'in hızla gelişen pazarını keşfetmesini sağlıyor.

Çin'in genç nesillerinin daha sağlıklı, daha aktif yaşam tarzlarını benimsemesiyle, ülkenin aktif giyim pazarı hızlı bir büyüme deneyimliyor ve birçok lüks moda markası şu anda bu yeni iş potansiyelini yakalamak için atletik ürünler sunuyor. Bu eğilim, salon 5.1'de atletik, spor ve koruyucu giyim için yenilikçi fonksiyonel kumaşların sergilendiği Fonksiyonel Laboratuar’ın, alıcıların güçlü ilgisini karşılama potansiyeline sahip olduğu anlamına geliyor. Öne çıkan bir katılımcı, ABD'den Ascend Performans Materyalleri, kokuya neden olan bakteri ve mantarlara karşı antimikrobiyal koruma sağlayan Acteev® çinko içerikli poliamid kumaşlarını teşhir için fuara geri dönüyor.

Sürdürülebilirlik: Şanghay'da Evinde Küresel Bir Trend

Aktif giyime ek olarak, yalnızca sürdürülebilirliğe adanmış birçok bölgeyle, fuar uzun süredir yeşil üretimin şampiyonu olmuştur - bu sadece Çin'de değil, tüm dünyada yankılanan ekonomik ve politik bir etkidir. Intertextile Hazır Giyim katılımcılarının büyük bir kısmına ev sahipliği yapan Avrupa Birliği, son zamanlarda tekstil endüstrisi tesislerini daha yeşil hale getirmek için yeni stratejiler benimsedi. Değişiklikler özellikle kasarlama, boyama, su iticilik gibi alan özellikli terbiye dahil olmak üzere tekstillerin ıslak işlenmesini, tehlikeli veya çevre dostu olmayan kimyasalların ikamesi yoluyla daha sürdürülebilir üretimi teşvik ederek etkileyecektir.

Döngüsel ekonomi, birçok hazır giyim markasının ürün yelpazelerinin akabinde uyumuyla AB'nin bir başka yasal önceliğidir. Mango yakın geçmişte, daha efektif geri dönüşüm sağlamak için perçin veya jakron etiket içermeyen, tek tip elyaftan yapılan ilk denim koleksiyonunu piyasaya sürdü. Intertextile Hazır Giyim'de bu tarz modaya uygun denim ürünler ve son teknoloji çözümler Beyond Denim'de Salon 7.2'de bulunacak. Türkiye'den sürdürülebilir denim tedarikçisi Bossa Ticaret Ve Sanayi İşletmeleri TAS, organik pamuk kullanılarak yapılan ürünleri ve SaveBlue su tasarruflu boyama sürecini teşhir için geri dönecek. Diğer yeşil katılımcılar, All About Sustainability’e adanan özel alanda sergilenecek ve birçoğu için bu, ilk lansmanlarından çok uzak olacak. Geri dönen katılımcılar arasında, yenilikçi bir boyama, örme ve terbiye kumaş fabrikası olan Oeko-Tex 100 sertifikalı Şanghay Tiqiao Tekstil İplik Boyama ve saygın bir kalite kontrol ve uyum kuruluşu olan QIMA yer alıyor.

Yaklaşan fuardaki Uluslararası Salon, ürün gruplarına göre sınıflandırılmış katılımcılar ve 5.1, 6.1, 6.2, 7.1, 7.2 ve 8.1 salonlarında ürün son kullanımına göre tahsis edilen yerli katılımcılar ile Salon 5.1'de yer alacaktır. Gösterimde olan diğer bölgeler arasında, güncel dijital baskı çözümlerini ve modaya uygun baskılı kumaşları teşhir üzere ayarlanmış, salon 5.1'deki Dijital Baskı Bölgesi; ve tüm hazır giyim ve moda aksesuarları için salon 7.2'de Aksesuar Vizyonu yer almaktadır. Etki yaratmaya kararlı bir aksesuar tedarikçisi, dünyanın en büyük fermuar üreticilerinden biri olan Ideal Fastener Asia'dır. Şirket, dünyanın öncü bagaj üreticilerinden bazılarını, çok sayıda büyük hazır giyim markasını ve NASA'yı içeren bir müşteri listesini uzatmak istiyor.

Intertextile Şanghay Hazır Giyim Kumaşları – Bahar Edisyonu 2023, Messe Frankfurt (HK) Ltd tarafından; Tekstil Endüstrisi Alt Konseyi, CCPIT; ve Çin Tekstil Bilgi Merkezi işbirliğinde ortaklaşa organize edilmektedir. 28 – 30 Mart tarihleri arasında Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi'nde (Şanghay) Intertextile Şanghay Ev Tekstilleri, İplik Fuarı Bahar Edisyonu, CHIC ve PH Değer Bahar Edisyonları ile birlikte gerçekleştirilecek.

Intertextile hakkında daha fazla bilgi için lütfen organizatörün web sitesini ziyaret edin. Uluslararası tekstil sektöründen ve Messe Frankfurt'un dünya çapındaki tekstil fuarlarından bilgiler, textertise ağının web sitesinde bulunabilir.

Haber Odası

Tekstil İş Ağı Texpertise, Messe Frankfurt'un tüm tekstil taahhüdünü temsil ediyor. Şu anda 11 ülkede yaklaşık 50 uluslararası ticaret fuarından oluşan benzersiz bir portföy ile şirket, tekstil endüstrisi için ticaret fuarlarında dünya pazar lideridir. Texpertise Ağı, tekstil endüstrisinin tüm değer zincirini kapsar ve merkezi bir iletişim platformu olarak tekstil ticaret fuarı markaları hakkında değerli bilgiler sağlar.

Messe Frankfurt Hakkında Faydalı Bilgiler

Messe Frankfurt Grubu, kendi sergi alanlarına sahip dünyanın önde gelen ticaret fuarı, kongre ve etkinlik organizatörlerinden biridir. Frankfurt am Main'deki genel merkezinde ve 28 yan kuruluşunda yaklaşık 2.200* kişilik bir iş gücü ile dünya çapında etkinlikler düzenlemektedir. 2022 mali yılında grup satışları yaklaşık 450 milyon Euro'ydu* Fuarlar ve Etkinlikler, Lokasyonlar ve Hizmetler iş alanlarımız altyapısı çerçevesinde müşterilerimizin ticari çıkarlarına verimli bir şekilde hizmet ediyoruz. Messe Frankfurt'un en temel yetkinliklerinden biri, dünyanın tüm bölgelerinde yaklaşık 180 ülkeyi kapsayan güçlü ve birbirine sıkı sıkıya bağlı küresel satış ağıdır. Kapsamlı hizmet yelpazemiz - hem yerleşik hem de çevrimiçi - dünya çapındaki müşterilerin etkinliklerini planlarken, organize ederken ve yürütürken sürekli olarak yüksek kalite ve esnekliğin keyfini çıkarmasını sağlar. Yeni iş modelleri geliştirmek için dijital uzmanlığımızı kullanıyoruz. Geniş hizmet yelpazesi, sergi alanlarının kiralanması, ticaret fuarı inşası ve pazarlaması, personel ve yemek hizmetlerini içermektedir. Sürdürülebilirlik, kurumsal stratejimizin temel direklerinden biridir. Burada ekolojik ve ekonomik çıkarlar, sosyal sorumluluk ve çeşitlilik arasında sağlıklı bir denge kuruyoruz. Daha fazla bilgi için messefrankfurt.com/sürdürülebilirlik linkinden lütfen web sitemizi ziyaret edin. Merkezi Frankfurt am Main'de bulunan şirketin mülkiyeti Frankfurt Belediyesi'ne (yüzde 60) ve Hessen Eyaleti'ne (yüzde 40) aittir. Daha fazla bilgi için lütfen organizatörün web sitesini ziyaret edin.

* 2022 için Öncelikli Veriler


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.