Paris FW: Artan Sürdürülebilir Moda İçin Epson Teknolojisi

Epson ve Tasarımcı Yuima Nakazato arasındaki ortaklık, geri dönüştürülmüş giysilerden benzersiz tasarımlar oluşturmak için mürekkep baskı ve kuru fiber teknolojilerini birleştiriyor.

  25 Nisan 2023 08:44 Salı
Paris FW: Artan Sürdürülebilir Moda İçin Epson Teknolojisi

Epson, hem etkileyici hem de sürdürülebilir tasarımları ortaya çıkarmak için ünlü Japon moda tasarımcısı Yuima Nakazato ve ön adını taşıyan YUIMA NAKAZATO markasıyla Paris Haute Couture Moda Haftası İlkbahar-Yaz 2023'te ortaklık kurdu. YUIMA NAKAZATO, benzersiz ve yaratıcı dünya görüşünü yeniden üretmek için Epson'un dijital tekstil baskısını kullanmanın yanı sıra, yeni, daha sürdürülebilir ve potansiyel olarak endüstriyi dönüştüren bir tekstil üretim sürecinin yardımıyla tasarımlarından bazılarını gerçekleştirdi.

Epson'un halihazırda ofis kağıtlarını geri dönüştürmek için ticari olarak kullanılan ve neredeyse hiç su gerektirmeyen kuru fiber teknolojisi, kullanılmış giysilerden baskıya uygun dokunmamış kumaşlar üretmek üzere uyarlanmıştır. Yeni kumaş üretim süreci, Epson ve YUIMA NAKAZATO arasındaki üç yıllık işbirliğinin bir parçası olarak Paris'te tanıtıldı ve ilk kez 25 Ocak 2023'te Palais de Tokyo'daki en son podyum gösterisinde öğelerin yaratılmasında kullanıldı. Epson ve YUIMA NAKAZATO arasındaki işbirliği, şirketin modasına yönelik baskı desteğinin başarısı üzerine inşa ediliyor ve yüksek kaliteli özel giysilerin düşük çevresel etkiye sahip üretimini sağlamak için tasarımlarının seviyesini geliştiriyor. Hem Epson hem de YUIMA NAKAZATO, kapasite fazlası üretimle ilişkili su ve malzeme atığı konusunda farkındalık yaratmaya eğimli.

En yeni YUIMA NAKAZATO Moda Serisi

Paris Show, dijital tekstil baskısına geçişin nasıl olduğunu gösteriyor-daha az çevresel etkiye sahip bir süreci içeren pigment mürekkepleri kullanmak- ve moda endüstrisine daha sürdürülebilir ve daha az atık içeren bir tekstil baskısı sağlıyor.

En son YUIMA NAKAZATO moda serisini yaratmak için seçilen kumaş, dünyanın başka herhangi bir yerinden atılan birçok giysinin varış noktası olan Afrika'dan gelen kullanılmış giysilerden elde edilen malzemeler kaynaklıdır. Nakazato Kenya'yı ziyaret etti ve orada karşılaştığı atılmış tekstillerden oluşan "giysi dağına" giderken yaklaşık 150 kg atık giysi malzemesi topladı. Epson daha sonra, bazıları Epson'un Monna Lisa dijital baskı teknolojisi ile pigment mürekkeplerle baskı yapmak için kullanılan 50 metreden fazla yeni ve yeniden fiberli dokunmamış kumaşlar üretmek için kuru fiber sürecini uyguladı.

Epson'un Baskı Çözümleri Bölümü'nden Hitoshi Igarashi, teknolojinin önemini şöyle açıklıyor, "Epson, ilk aşamalarında kuru fiber teknolojisinin pigment mürekkebin dijital baskıyla birleştirilmesinin moda endüstrisine çok daha sürdürülebilir bir gelecek sunabileceğine inanıyor, tasarımcılara yaratıcılıklarını tam olarak ifade etme özgürlüğünü su kullanımını önemli ölçüde azaltarak sağlarken. Epson'un Çevresel Vizyonu döngüsel bir ekonomiye katkıda bulunmaya kararlıdır ve bu gelişme, buna ulaşmak için atılan bir adım olabilir. Moda endüstrisine uygulanan kuru fiber teknolojisi, kullanılmış giysilerden geri dönüştürülen yeni parçalar için malzeme üretme imkanı sunuyor.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.