Nonwoven Kumaşlar Profesyonelleri IDEA’da Buluştu

IDEA25'in teması, sürdürülebilirlik çerçevesinde nonwoven kumaşlar ilerlemelerini vurgulayan "Daha Sağlıklı Bir Gezegen için Nonwoven Kumaşlar" olurken başvurular INDA web sitesi'nde kabul edildi.

  24 Mayıs 2024 08:30 Cuma
Nonwoven Kumaşlar Profesyonelleri IDEA’da Buluştu

Ürün geliştiricileri, tasarımcıları, mühendisleri, teknik gözlemcileri ve ürünlerinin çevresel etkilerinden sorumlu pazarlama profesyonelleri IDEA'ya katıldı. Sunumlar, nonwoven kumaşlar ve ilgili endüstriler için sorumlu kaynak kullanımı, sürdürülebilirlik alanındaki yenilikler ve kullanım ömrü sonu çözümlerine odaklandı.

Değerlendirmeye giren konu başlıklarına birkaç örnek:

Sorumlu Kaynak Kullanımı

-Doğal Elyaflar (Pamuk, Kenevir, Bambu, Muz, Odun Hamuru, Rejenere Selüloz, Yün, Kürk, Kitin, Tüy)

-Polimerler (Biyopolimerler, Rejenere ve Geri Dönüştürülmüş polimerler, Geleneksel Olmayan ve Geleneksel Polimerlere Alternatifler)

-Sürdürülebilir Kimyasallar (bitirme, yağlayıcılar, yapıştırıcılar ve katkı maddeleri)

Sürdürülebilirlik Alanında Yenilikler

-Sürdürülebilirlik Etkisine Sahip Süreç İyileştirmeleri (daha az atık, daha az enerji, daha az su tüketimi)

-Sürdürülebilirlik Etkisine Sahip Ürün Tasarımı İyileştirmeleri (hafif ağırlıkta, kullanım ömrünün sonuna yönelik tasarımlar, "yeterince iyi" tasarım)

Geri Dönüşüm Çözümleri

-Kompostlanabilirlik, biyolojik olarak parçalanabilirlik, geri dönüşüm, gelişmiş geri dönüşüm ve döngüsellik

-Sunum, teknik profesyonellerin öncü araştırmaları, yenilikçi çözümleri ve teknoloji gözlemcileriyle uzman bakış açılarını ortaya koymaları için bir fırsattır.

INDA Hakkında

Nonwoven Kumaş Endüstrisi Birliği olan INDA, ticari büyüme elde etmek için nonwoven/mühendislik kumaş endüstrisindeki yüzlerce üye şirkete hizmet vermektedir. 1968'den bu yana INDA, üyelerinin bir araya gelmesine ve bağlantı kurmasına, yenilik yapmasına ve işlerini geliştirmesine yardımcı oluyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.