Monforts Techtextil Kuzey Amerika'da

Monforts, Mayıs ayında Atlanta'daki Georgia Dünya Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Techtextil North America'da teknik tekstillerin üretimi için gelişmiş terbiye ve kaplama teknolojilerini vurguladı.

  10 Ağustos 2022 08:54 Çarşamba
Monforts Techtextil Kuzey Amerika'da

Şirket ve Charlotte, Kuzey Karolina'daki ABD temsilcisi PSP Marketing, fuardaki VDMA Alman Pavilyonu'nun en önemli merkezi parçalarından biri olarak yer aldı.

Avrupa yapımı Montex ram makineleri, sağlamlıkları, güvenilirlikleri ve ekonomileri nedeniyle kumaş terbiyesi için pazardaki lider konumlarını kazanmıştır. Mevcut teknik tekstil müşterileri arasında ev tekstili, jeotekstiller, otomotiv kumaşları ve fonksiyonel malzemeler alanlarındaki üreticiler yer almaktadır. Hava yastığı, alev geciktirici bariyer kumaşları ve aralıklı kumaşların yanı sıra yüksek sıcaklık filtre malzemeleri üreticilerine özel Montex hatları da sağlanmıştır.

Monforts Genel Müdürü Stefan Flöth, "Teknik tekstiller son kullanım uygulamalarında son derece çeşitlidir, ancak çok çeşitli malzeme üreticilerinin ihtiyaçları birçok açıdan hala uyumludur" dedi ve ekledi, “Montex ram makineleri maksimum verimlilik, esneklikte en üst nokta ve bir kumaş formülünden diğerine hızla geçiş yapma yeteneği sağlar. Müşterilerimizin birçoğunun kesintisiz vardiya sistemleri üzerinden günde 24 saat çalışması gerekiyor.”

Enerji Fiyatları

Enerji fiyatları limitlerin üzerinde artış ivmesini korurken, Techtextil Kuzey Amerika'da, kurutma sürecinden kaynaklanan atık ısının kullanıldığı MonforClean sistemi gibi özellikler aracılığıyla kurutma havasını önceden ısıtmak için Montex ramözlerle elde edilebilecek enerji ve ısı geri kazanımına ağırlık verilecek. Bu, gereken geleneksel ısı tedarikinde radikal bir azalma ile sonuçlanır. Her bir hat kurulumu için çok çeşitli yeni kaynak tasarrufu ve enerji geri kazanım seçeneği belirlenebilir.

Gelişmiş Makine Çalışması

Son derece sezgisel Qualitex 800 görselleştirme yazılımı ile tüm artikel-spesifik ayarlar saklanabilir ve herhangi bir zamanda binlere ulaşan uygulama süreçleri için formülasyonlar yeniden dahili işleme alınabilir. Bireysel operatörler ayrıca en hayati makine fonksiyonları ve işlem parametreleriyle gösterge panolarını kişiselleştirebilir.

PSP başkan yardımcısı Alex Franco, "Kullanımı kolay HMI, hattın çalışmasını çok daha basit hale getiriyor ve gerekli eğitim sürelerini kısaltırken aynı zamanda bireysel kullanm odaklı hataları da azaltıyor" dedi.

Qualitex 800 sistemi, şirketin Montex ram makinelerinin yanı sıra Thermex kontinü boyama serileri, Monfortex çekme sistemleri ve Montex®Coat kaplama ünitelerinin otomatik ve sürekli çalışması için mevcuttur.

Çok Yönlülük Anahtardır

Monforts Montex®Coat kaplama üniteleri, çadırlar, brandalar ve tenteler, karartma storları ve yelken kumaşları, otomotiv iç kumaşları ve tek kullanımlık tıbbi malzemeler dahil olmak üzere eşit derecede çeşitli pazarlara hizmet vermektedir. Tam PVC kaplamalar, pigment boyama veya minimum uygulama yüzeyi ve düşük penetrasyon işlemleri ve bıçak kaplama, rulo kaplama veya serigrafi ile çözelti kaplamalar (patlamaya dayanıklı koşullarda) bu sistemle karşılanabilir.

Flöth, "Teknik tekstiller, üretim programımızın temel direğidir ve Kuzey Amerika, Techtextil Kuzey Amerika'yı bizim için çok önemli bir gösteri yapan ana pazarlarımızdan biridir" dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.