Milano Unica İle Made in Italy Sunumu

Milano Unica 36. Edisyonunda seçkin İtalyan tekstil ve aksesuar şirketleri tarafından üretilen İlkbahar/Yaz 2024 sezonu için en yenilikçi teklifleri ve Avrupa şirketlerine ait kaliteli bir seçimi vitrine çıkarıyor.

  17 Mart 2023 08:41 Cuma
Milano Unica İle Made in Italy Sunumu

Fuarının dinamik ve çeşitli içeriği kapsamında bir araya gelen ve dört salonda dağıtılan mükemmelliğin önde gelen temsilcileri olarak adlandırılan katılımcılar, son edisyondan bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyen önemli sayıda uluslararası müşteriyi ağırladı. Milano Unica, 328'i İtalyan ve 66'sı Avrupalı olmak üzere 394 katılımcı ile yüksek kaliteli tekstil ve aksesuarların küresel pazarında mevcut olan en iyi ürünleri tekliflendirmek, ziyaret etmek, dokunmak ve hissetmek adına erkekler ve kadınlar için moda, stil ve trendin büyük patronlarının kreasyonlarına dönüştürülmeye hazır ideal bir bağlantı noktası olarak bir kez daha ön plana çıkmaktadır.

Japonya Gözlemevi ve Kore Gözlemevi, İnovasyon Alanı, MU Bilgi & Stil ve MU Tasarımcıları alanları onaylandı.

Milano Unica'ya sıkı sıkıya bağlı olan Woolmark Company, Filo sürdürülebilirlik ve Avrupa Keten Ağacı- Keten & Kenevir İşbirliği, ultra-yüksek kaliteli sürdürülebilir malzeme tekliflerini sunacak.

Genç Girişimci Tekstil Ağı, döngüsel ekonomi, denetlenebilirlik, kalite kontrol, atık yönetimi ve dijital çözümler alanlarını kapsayan sekiz genç girişime görünürlük sağlayarak daha fazla araştırma ve bakış açıları sağlar.

Sertifikasyon Enstitüleri de katılımlarını onayladı. Sistema Moda İtalya, uluslararası ilişkileri korumayı, teşvik etmeyi ve desteklemeyi amaçlayan girişimlerle endüstri operatörlerine desteğini sağlamaya hazırdır.

Genç Tasarımcılar Unutulmadı

Ticaret fuarı ayrıca yeni jenerasyonların eğitimine adanmış alanları da içeriyor: En yenilikçi ve sorumluluk sahibi malzemeler hakkında daha fazla bilgi edinmesi gereken genç tasarımcılar için Spazio C.L.A.S.S. ve ayrıca Biella ve Verona kampüsleri öğrencileri tarafından sunulan yeni MODÜLER sürdürülebilirlik projesiyle ITS TAM Biella. Son olarak fakat en az olmamak kaydıyla, uluslararası ticari yayınlara ayrılmış masaları olan MU Ticaret Yayınevi ve arşivlerden sofistike ürün ve aksesuar seçenekleriyle MU Vintage alanının dönüşü. Bu alan, tasarım ofisleri için önemli bir araştırma ekipmanı sağlamanın yanı sıra moda tarihinin en büyüleyici parçalarına yeni bir soluk vererek sürdürülebilirliğe olan bağlılığı da yansıtıyor.Son olarak Banca Sella ve Lauretana da Milano Unica'nın ortakları olarak değerli desteklerini teyit ettiler.

Sürdürülebilirlik Alanları Göz Dolduruyor

Milano Unica'nın Sürdürülebilir Yaratıcılığa uzun süredir devam eden taahhüdünün bir sonucu olan MU Tendenze & Sürdürülebilirlik alanı, MUSuperpower teması aracılığıyla bir pozitiflik mesajı aktarıyor. Yaklaşan İlkbahar/Yaz 2024 sezonunun trendleri, Milano Unica'nın temel değerlerinden biri olan, güven verici bir ritüel olarak sorumlu yaratıcılığın gücünü kutluyor. Bu değer, çevreye duyarlı ve içinde yaşayanlara saygılı sertifikalı ürünler sunma yönünde artan bir eğilim gösteren girişimciler tarafından paylaşılmaktadır.

Bu edisyon yine kadın giyimine odaklanacak ve vurgu üç alt temayla ifade edilecek. En iyi malzemelerdeki yeni hafiflik konseptleri, sofistike bir şeffaflık dünyasını ve ayrıca organze ve makrome gibi hiper-feminen finisajları ifade ediyor. Aksesuarlar dantel, sedef düğmeler, fırçalanmış metal finisajlı büyük boy fermuarlar ve tül fırfırlı kesimleri vurgular.

Renkler şık pastellerden gölgelemelere, Vichy ve şeritlerden parlak, ışıltılı tonlara kadar uzanır.

Açılış Töreni, ham maddeden bitmiş ürüne kadar tedarik zinciri boyunca denetlenebilirlik ve blok zinciri konularını ele alarak artan sorumluluğun değerini kutladı. Bir konuşmacı paneli, tüketici ve marka bakış açıları da dahil olmak üzere endüstrinin perspektiflerinin derinlemesine ve ayrıntılı bir analizini, tekstil sektörüne yönelik bakış açıları ve yeni rekabet avantajları sağlayabilecek teorik unsurlar sağladı.

Fiera Milano CEO'su Luca Palermo, İtalyan Ulusal Moda Odası Başkanı Carlo Capasa, Confindustria Moda Başkanı Ercole Botto Poala ve İtalyan Ticaret Ajansı ICE Ofisi Made in Italy Koordinasyon ve Promosyon Direktörü Maurizio Forte’nin kurumsal tebriklerinin ardından, Açılış Töreni tanınmış ve histrionik dijital ankorman ve girişimci Marco Montemagno'nun sunduğu vizyonla açıldı. Montemagno, sosyal medya platformlarının kaliteyi nasıl etkileyebileceğini ve tüketicilerin en çok önemsediği unsurları ele aldı ve ayrıca denetlenebilirlik alanındaki önümüzdeki iki yıl içinde evrensel hale gelmesi beklenen ana eğilimlere ilişkin konuları ve öngörüleri ele aldı. "Made in Italy üretiminin gelecekteki trendleri nelerdir? Önümüzdeki aylarda patlamak üzere olan iki tane var: Yapay Zeka ve blok zinciri aracılığıyla malzeme denetlenebilirliği. Yapay zeka aynı zamanda lüks segmentte de temel olacak: fikir üretiminden tasarıma; üretim süreçlerinden ürün ve hizmet özelleştirmeye. Blok zinciri teknolojisi, bir ürünün menşeini, özgünlüğünü ve kalitesini şeffaf bir biçimde sağlayacaktır" dedi.

Made in Italy Bu Yıl 8.1 Milyar Dolar Satış ve %32 Artışla Kapandı

Girişte Milano Unica Başkanı Alessandro Barberis Canonico, Confindustria Moda Araştırma Merkezi tarafından yayınlanan ekonomik verileri genişleterek motivasyon sağlayan bir mesaj aktardı. Veriler, Made-in-Italy tekstillerinin, salgından önceki dört yılda kaydedilen tüm satış ve ihracat verilerini aşan rekor istatistiklerle toparlandığını ve yılllık bazda %32,4 artışla 8,1 milyar Euro'luk toplam satışla kapattığını doğruluyor.

Başkan ayrıca, sosyal ve çevresel etik değerlerini ve Made-in-Italy mükemmelliğini korumaya devam ederken; şeffaflık, özgünlük, güvenilirlik ve değişmezlik olarak anlaşılan denetlenebilirliğin yol açtığı yeni zorluklarla yüzleşmek zorunda kalacak sektör için böylesine kritik bir konuyu tartışma kararını da açıkladı. "Kesinlikle, teknik destekler ve BT ile geliştirilmiş denetlenebilirlik- ham maddeden bitmiş ürüne kadar- tüm tedarik zinciri boyunca- sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili kavramları ve her şeyden önce ham madde ve süreçlerle ilgili kalite içeriklerini tüm üretim zinciri boyunca aktarabilir. Denetlenebilirlik/Blok zinciri: Bu, tekstil-hazır giyim endüstrisi için gelecekte oyun değiştirici olacak mı?" dedi.

Milano Unica Başkanı'nın açılış konuşmasının ardından D La Repubblica Yazı İşleri Müdürü Emanuele Farneti, moderatör olarak söz aldı ve pazar ve ilgili yasama arasındaki bağlantıya ilişkin bakış açılarını aktaran Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu Sürdürülebilir Ticaret ve Sosyal Yardım Birimi Başkan Vekili Maria Teresa Pisani'yi tanıttı. Bu eğilimler, ortaklık ve işbirliğine dayalı bir kültürel dönüşüm ve yeni bir iş yapma biçimine ihtiyaç duyuyor.

Milan Polytechnic'te Kadrolu Profesör olan Paola Bertola, konuyu insani ve varoluşsal bir bakış açısıyla analiz etti ve sosyal inovasyon için bir başlangıç noktası ve itici güç olarak sosyokültürel zeminde bağlamsallaştırdı.

Stella McCartney CEO'su Gabriele Maggio, konuyu tüketici ve iletişim açısından ele alarak dinleyicilerin dikkatini markalar için bir avantaj olarak denetlenebilirliğe çekti.

Tüm Üretim Zinciri Denetlenebilir Olmalı

Sistema Moda İtalya Başkanı Sergio Tamborini, denetlenebilirliğin tüm değer zinciri boyunca uygulanması ihtiyacından bahsetti ve Made-in-Italy ürünlerinin savunulmasında yeşil yıkamayla mücadele etmek için Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Trick projesini anlattı. "Milano Unica'nın yeni edisyonu, tekstil ve hazır giyim firmaları için büyük beklentilerin olduğu bir yıla denk geliyor. Salgın dönemine göre toparlanma ikliminde olmasına rağmen yaşanan zorluklar- bir yandan artan enerji fiyatları, ham madde eğilimleri ve jeopolitik gerilimler konularıyla bağlantılı ve öte yandan, yeni pazar taleplerini şeffaflık, denetlenebilirlik ve sürdürülebilirlik açısından yorumlayabilecek moda sistemini Avrupa'da rekabetçi hale getirme ihtiyacıyla ilişkilidir. Bu anlar, İtalyan modasının ateşleyici gücünü temsil eden değişimin tercümanlarını, yani imalatçıları dinleme fırsatı sunması nedeniyle esastır’’ dedi.

Törenin başında konuşan İtalyan Ticaret Ajansı ICE Made in Italy Koordinasyon ve Promosyon Ofisi Direktörü Maurizio Forte, Milano Unica ile tarihi ve konsolide işbirliğine tanıklık eden bir mesaj gönderdi, "Maeci ve İtalyan Ticaret Ajansı ICE’nin Milano Unica'ya olan desteği birçok stratejik hedefi takip etmektedir. Birincisi, Made-in-Italy ürünlerinin başarısı için en umut vaad eden pazarlardan davet edilen yerel katılımcılar ile nitelikli ithalatçılar, distribütörler ve gazeteciler arasındaki ilişkinin konsolide edilmesi. İkincisi, Milano Unica'nın küresel liderliğinin devam eden tanıtımı ve güçlendirilmesi. Son fakat en az olmamak kaydıyla, mevcut uluslararası koşullar dikkate alındığında, İtalyan şirketlerinin küresel üretim zincirlerinde yeniden konumlandırılması için bir fırsat olarak Milano Unica'nın tanıtımı. İtalyan Ticaret Ajansı ICE ile Milano Unica arasındaki güçlü ve uzun süreli işbirliğinin arkasında ayrıca, üst düzey tekstiller üretiminde ve aksesuar imalatında İtalya'nın benzersizliğini ve ana önceliğini konsolide etmek için dış pazarlarda ortaklaşa yoğun iletişim faaliyetleri yürütmek gibi sebepler yatmaktadır."

Milano Unica'nın Genel Müdürü Massimo Mosiello yaptığı konuşmada "Yenilenen uyaranlar ve yeni paradigmalar durumuna olası bir dönüşü işaret eden derin bir değişim döneminde, bu edisyonun ifade ettiği dinamizme tanık olmaktan yalnızca gurur ve mutluluk duyabilirim. Bu nedenle, bunun gerçekleşmesinde payı olan tüm insanlara teşekkür etmek benim görevim. İlk edisyondan bu yana Milano Unica'yı destekleyen ve faaliyetlerimizi iyileştirmek için süregelen çabalarımıza sorunsuz bir şekilde katılan İtalyan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı ile İtalyan Ticaret Ajansı ICE'ye derin ve özel şükranlarımı sunuyorum" dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.