KTM 2021 Fuarı Sektörü Buluşturdu

ECR Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2021, Kasım ayında tekstil sektörünü Kahramanmaraş'ta buluşturdu.

  20 Aralık 2021 10:51 Pazartesi
KTM 2021 Fuarı Sektörü Buluşturdu

Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2021,Uluslararası Tekstil Zirvesi UTZ ile eş zamanlı olarak Türkiye ve dünyanın en önemli tekstil teknoloji üreticilerini, tekstilin yuvası Kahramanmaraş’ta bi kez daha ağırladı. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Çoşkun, İçişleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı İsmail Gülle, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kaynak, Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Kahramanmaraş  Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, Belediye başkanları, kaymakamlar, sanayici ve işadamları ile davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreni sonrasında kapılarını açtı. KTM 2021, 3 gün boyunca özel makine şovları eşliğinde konuklarını ağırladı.

Yerli ve Yabancı Üreticilerin Makine Şovuna Sahne Oldu

ECR Fuarcılık tarafından bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen KTM 2021, 110’a yakın katılımcı firmaya ev sahipliği yaptı.  Fuar kapsamında tekstil sektöründen ulusal ve uluslararası  teknoloji üreticilerinin yanı sıra, servis ve yedek parça sağlayıcılar ve aksesuar üreticileri; tekstil üreticilerinin yanı sıra sektör dernek ve temsilcilerinden oluşan ziyaretçilerle buluştu.

Makine İthalatımızı Yerli Makinelerden Karşılamaya Başladık.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Hanefi Öksüz KTM2021 fuarı açılışı sırasında yaptığı konuşmada KTM fuarının şehir ve bölge sanayisi için oldukça önemli olduğunu söyledi. Öksüz ‘’ Fuarımıza katılan firmalarımıza ben teşekkür ediyorum fuarımızda şu bakımdan çok önemli yavaş yavaş ülkemizde yerli tekstil sanayii makine sanayii gelişmeye başladı ve hızla da gelişmekte. Bu fuarla özellikle tabii fuarımız çok büyük değil ama burası da çok önemli özellikle yerli makine üreticililerimizle yerli sanayicilerimiz burada bir araya geliyor ve artık yavaş yavaş artık makine ihracatımızın bir kısmını kendi yerli malımızdan karşılamaya başladık bu çok güzel. Onun için fuarımız hayırlı uğurlu olsun’’dedi

‘’Yeni ve Yerli Teknolojiler Açısından KTM Önemli’’

Kahramanmaraş Bütükşehir BB Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş'ın kendine özgü potansiyelinin olduğunu belirterek, ‘’Kahramanmaraş’ımızın sahip olduğu bu potansiyele uygun böyle organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Bugün burada açılışını yaptığımız Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarında iki şeyin çok önemli olduğu benden önceki konuşmacılar tarafından da vurgulandı. Bir; yeni teknolojileri görme açısından bir diğeri de yerli teknolojimizi geliştirmek ve görmemiz açısından. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum ben her bir iş giderek gelişiyor. Bugün sahip olduğumuz varlıklar teknolojiler birden bu aşamaya gelmemiş. Her zaman üstüne koyarak devam etmiş Kahramanmaraş ta bu potansiyele sahip olarak hak ettiği yere inşallah geliyor. Ben tekrar buna katkı sağlayan bütün hemşerilerime buradaki paydaşlara kurum temsilcilerimize kurum arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyor fuarın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

‘’Tekstil’de Türkiye’nin Birincisi Kahramanmaraş’’

Türkiye İhracatçılar Meclis (TİM) Başkanı İsmail Gülle, yaptığı açılış konuşmasında Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM’nin hayırlı olmasını diledi. ‘’ 2021 yılında ihracatımızda Türkiye’ye gösterilen teveccühün şekil bulduğunu ve Kahramanmaraş’ta ve de Türkiye’nin bütün illerinde olduğu gibi ihracata yansıdığını ve çok istediğimiz aylık bazda 20 milyar doları yıllık bazda da 200 milyar doları yakaladığımız bir yıl oldu. Bu nedenle 2021’i asla unutmayacağız. İçerisinde pek çok başarıların hikayelerin olduğu bir yıl dünyada tedarik zinciri koptu ama Allaha şükür biz koparmadık. İrade odur ki almış olduğu kararla üretimimizin ihracatımızın insanımızın gelişmesini destekleyen bu sektörlerimizin çalışmasına devamlılık sağlamak. Biz bunu koparmadığımız için Dünya bu süreci iyi yönetemediği için bugün çok farklı bir tabloyla karşı karşıyayız.’’dedi

Gülle konuşmasını ‘’ Bugün buradayız çünkü bunun altyapısını sağlayacak olan işlerden bir tanesi de fuarlar. Fuarlarda yatırım iştahımızı büyümemizi yenilenmemizi sağlayacak teknolojileri bugün göreceğiz ve gelişeceğiz. Maraş bu resmi çok iyi okudu bunu bu dönemi yatırımlar açısından bir yatırım talebinin olduğunu ve bunlarla ilgili de adımların atıldığını görüyoruz. Bu da bizi şuna götürüyor her sektörümüzdeki bu yatırım canlılığını gördüğümüz zaman işte diyoruz bu yatırımlar ve mevcut yatırımlarla güçlü insan kapasitemizle biz hedefleri birer birer birer geçeceğiz. İnşallah bu amaca hizmet amacıyla kurulan ve takip ettiğimiz içinde olduğumuz bu Kahramanmaraş’taki bu makine fuarının hem bölgemize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyoruz.’’ Diyerek sonlandırdı.

‘’Kahramanmaraş Ülkemizin Potansiyeline Büyük Katkı Sağlayan Bir Şehrimiz’’

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Kahramanmaraş’ın önemine vurgu yaparak ‘’ Kahramanmaraş için tekstilin anavatanı diyebiliriz. İhracat rakamlarına baktığımızda 700 milyon dolar tekstil ihracatı yapıyor, Makine konusuna baktığımızda da ihracat yapıyor ama o da yetmez. Türkiye’nin Tekstil Makineleri ihracatı 1 milyar dolar civarında.Teknolojik katma değeri yüksek tekstil makineleri üretmemiz lazım. Kahramanmaraş Uluslararası Tekstil Makineleri fuarı Türk sanayicisinin, Türk tekstil makine sektörünün de nasıl geliştiğini görmesi açısından büyük önem arz ediyor. Bugün Kahramanmaraş’ımız için iki önemli olay  var. Birisi Açılışını yaptığımız Uluslararası tekstil makineleri fuarı KTM bir diğeri ise ise Eximbank Kahramanmaraş şube açılışıdır. Türkiye’mizin potansiyelini hepimiz biliyoruz bu potansiyeli daha da yukarı taşımamız lazım. İhracatçılarımız, sanayicilerimiz durmaksızın çalışıyor. Türkiye’mizin istikrarı ortada, geldiği nokta ortada. İkinci çeyrek büyüme oranı %21.7 geldi. 211 milyar dolarlık ihracat hedefimizin de üzerine çıkacağız bunu hepimiz göreceğiz’’dedi. Turagay ‘’ Fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyor. Emeği geçen, katkı veren tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.