Intertextile Shanghai’de Sürdürülebilirlik İlgi Çekti

Intertextile Apparel'in Bahar Sürümü'nde, sürdürülebilirlik yalnızca All About Sustainability için değil, aynı zamanda fuar salonlarında sıkça gündeme getirilen bir konuydu.

  06 Ağustos 2021 16:45 Cuma
Intertextile Shanghai’de Sürdürülebilirlik İlgi Çekti

Uluslararası katılımcılar Mart 2021'de Intertextile Apparel'in Bahar Sürümü'nde bir araya gelirken, sürdürülebilirlik yalnızca alışılagelmiş ürün zone’u olan All About Sustainability için değil, aynı zamanda fuar salonlarında sıkça gündeme getirilen bir konuydu. Bu düşünceyle fuara gelen ziyaretçilere yeni geliştirilen birçok sürdürülebilir konseptte ürün sergilenirken, fuar müdavimlerinin bu dünya çapında yaşanan dönüşümün Çin'de nasıl ivme kazandığına dair söyleyecekleri çok şey oldu.

Orta Anadolu Kenevir’e Odaklandı

Fuar, 17 ülke ve bölgeden yaklaşık 2.600 katılımcıya ev sahipliği yaptı ve Türk markası ORTA neden yerel markalar arasında popüler olduğunu kanıtlayan sürdürülebilir bir malzeme olan kenevir üzerine odaklandıklarını paylaştı. "Kenevir yılda dört kez, pamuk ise yılda sadece iki kez yetişebilir. Ayrıca üretim aşamasında daha fazla su tasarrufu sağlanırken doğal olarak anti bakteriyel özelliklere sahip olması, ürünü halihazırda dünya çapında talep gören bir ürün haline getiriyor” diye açıkladı. Orta Anadolu Bölge Satış Sorumlusu Jackal Tsang “Geçtiğimiz yıl boyunca, Çin pazarı pandemi salgınından sonra oldukça hızlı bir şekilde toplandığı için yerel koşullara daha fazla odaklandık. Intertextile, Çin'deki mevcut ve potansiyel müşterilerimizle buluşmamız için ideal bir platform sağlarken buna bağlı olarak birçok büyük yerel marka ve daha fazla e-ticaret markası ile tanışma şansına sahip olduk.

Japon Pavilyonunun Odağı ‘Gıda Tekstili’ Oldu

Bu arada, popüler Japonya Pavilyonu, kaliteli sürdürülebilir ürünler hakkında kafasında soru işaretleri olan ziyaretçilerin düzenli olarak odak noktasıydı. Toyoshima, biyolojik olarak parçalanabilen mısır lifinden yapılan ürünlerin yanı sıra gıda atık ürünlerini boya olarak yeniden kullanan 'Gıda Tekstili' serisi de dahil olmak üzere bir dizi yeniliği sergiledi. “Ürünlerimizi tanıtmak, müşterileri çekmek ve daha verimli işbirlikleri için Intertextile'a katıldık ve tüm bu beklentiler karşılandı. Toyoshima International (Shanghai) Co Ltd'nin 3. Bölüm Süpervizörü Bayan Xiaoli Pan, "ihracat siparişlerinin geri döndüğünü" de belirtti.

Kasei Advance (Shanghai) Co Ltd. Asahi Fiber Satış Departmanı Müdürü Bay Heling Mo“Bir Japon şirketi olarak Çin'in gelecekte en çok aranan pazarlardan biri olacağına inanıyoruz. Çin'de yaşam standartlarının iyileştirilmesiyle birlikte, birçok tüketici daha yüksek konfor arayışına girdi. Bu alanın gelişme için büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz - konfor ve çevre koruma devam eden bir trend olacak. Çin'deki üst sınıf insan sayısı giderek arttıkça, onları daha konforlu ve çevre dostu ürünlerimizle tanıştırmayı umuyoruz ve bu bizim için bir gelir artışı alanı olacak,"

İtalyanlar Organik Kumaşa Yatırım Yapıyor

İtalya merkezli Ratti SpA, şirketin Asya Satış Müdürü Elisa Ravera'ya göre, Çin'de büyük bir potansiyel olduğuna ve yüksek kaliteli kumaşlarını kullanan lüks markalar için artan bir tüketici talebi olduğuna inanıyor. “Çin pandemiden iyi bir şekilde çıkarken bize de burada işletmemiz için çok fazla potansiyel sunuyor. Şu anda organik ve doğal kumaşlar gibi sürdürülebilir ürünlere yatırım yapıyoruz.”

Sürdürülebilirlik, Çin tekstil endüstrisinin gelecekteki yönü olarak kabul edildi

Intertextile Apparel's Spring Edition'da ziyaretçiler özellikle sürdürülebilir ürünler arıyordu. Çin, Tongxiang Huiquan Garments Co Ltd Tedarik Uzmanı Fiona Qian, “bazı re-jenere, çevre dostu kumaşların yanı sıra Lyocell ve Modal gibi sentetik elyaflar ve yün iplikler” arayışında olduklarını belirtti.

Çin EP Yaying Fashion Group Co Ltd Kumaş Geliştirme Başkanı Rongfei Hu, Mitsubishi Chemical'ın Intertextile'daki standını özel bir ziyarette bulundu. “Mitsubishi Chemical, değer verdiğimiz ve işbirliği yaptığımız bir tedarikçi. Soalon triasetat elyafları çevre dostu ve geri dönüştürülebilir, bu da markamızın teşvik ettiği çevre koruma konseptine uygun” dedi. “Uluslararası markalardan yerli giyim markalarına kadar herkes, örneğin yenilenebilir unsurlarla yapılan hammaddeler gibi çevre korumayı düşünüyor. Pek çok katılımcı, stantlarında bizim gibi markalara rehberlik etmesi açısından güzel olan yeni fikirleri tanıttı.”

Ziyaretçiler ayrıca, yurtdışı katılımcılarının ürünlerini ziyaretçilerin dokunması ve hissetmesi için yerinde sergilemek üzere gönderdikleri fuarın yeni Hibrit Vitrin alanında bulabilecekleri karşısında şaşırdılar. “Yüksek kaliteli bir elyaf tedarikçisi Sateri keşfettim. Sürdürülebilir ve çevre dostu Lyocell ve EcoCosy kumaşlarıyla çok ilgileniyorum," diyerek menuniyetini dile getirdi, CPAX Ltd, Çin'de Kumaş Satın Alan May Wu ve ekledi, “Tekstil endüstrisi şu anda rejenere, doğal, çevre dostu ve koruyucu ürünlere daha fazla önem verirken, daha fazla tedarikçinin sürdürülebilir ürünlere yatırım yapmaya başladığını da gözlemledim. Bu eğilimlerin Çin pazarının ve küresel endüstrinin gelecekteki yönü olacağına inanıyorum.”

Fringe programı en son uygulamaları, sürdürülebilir modayı ve döngüsel ekonomiyi kapsar

Impact Hub Shanghai, moda ürünlerinde malzeme seçimi ve tüketici davranışıyla ilişkili faktörler de dâhil olmak üzere sektör üzerindeki etkileri hakkında bir forum düzenledi. Sürdürülebilir Moda, Impact Hub Shanghai Direktörü ve aynı zamanda R.I.S.E. Sustainable Fashion Lab Yönetim Direktörü Ms. Karen Du, fuarda sunum yaparak Çin pazarında sürdürülebilir moda konusundaki farkındalık seviyesini ölçmeyi umuyordu.

“Intertextile'ın son birkaç baskısında, stantların giderek daha fazla 'yeşil' hale geldiği açık, bu harika!” yorumladı Bayan Du. “Pandemi ilk etkilerini gösterdiğinde herkes sonrasında misilleme olarak tüketimön planda olur mu diye spekülasyon yapıyordu ama bu gerçekleşmedi. Tüketiciler bu konuda daha rasyonel hale geliyor. Pandemiden sonra bu yeni normal haline gelebilir ve insanlar sürdürülebilir modanın teşviki için çok belirgin bir trend olan toplumla ilişkilerini daha fazla yansıtacaklar.”

R.I.S.E. tarafından yayınlanan araştırmaya göre. Ekim 2020'de Sürdürülebilir Moda Laboratuvarı'nda Çinli tüketiciler bir "ahlaki kaygı" duygusuna sahipler ve satın alma ve tüketimlerinin çevre sorunlarını ağırlaştıran olumsuz bir etkisi olacağından korkuyorlar - ankete katılan tüketicilerin yaklaşık %85'i, olumsuz çevresel koşullarda üretim yaoan markalardan satın almayacağını söyledi .

Çin hazır giyim pazarındaki sürdürülebilirlik konusundaki en son gelişmeler için, 09-11 Ekim 2021 tarihleri ​​arasında Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi'nde (Şanghay) gerçekleştirilecek olan Intertextile Apparel'in Sonbahar Baskısını kaçırmayın. Yüz yüze, hibrit ve çevrimiçi çözümler dahil olmak üzere fuara katılmanın birkaç yolu var.

Katılım seçeneklerinizi görüşmek için bizimle iletişime geçin!

Maggie.tse@hongkong.messefrankfurt.com

www.intertextileappparel.com

Intertextile Shanghai ve Yarn Expo'nun Sonbahar Edisyonları Ekim Takvimine Kaydırıldı

Çin'deki son Covid-19 vakaları ışığında, Intertextile Shanghai Apparel Fabrics, Intertextile Shanghai Home Textiles ve Yarn Expo'nun Sonbahar Edisyonları 9 - 11 Ekim 2021'e ertelenecek. Fuarlar aslında Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi'nde (Şanghay) Ağustos ayının sonunda gerçekleşecekti.

Haberin linki ektedir;

https://intertextile-shanghai-apparel-fabrics-autumn.hk.messefrankfurt.com/shanghai/en/press/press-releases/2021/ITSA21-postponement.html

Intertextile Shanghai Apparel Fabrics – Autumn Edition, Intertextile Shanghai Home Textiles – Autumn Edition, Yarn Expo Autumn, CHIC ve PH Value ile eş zamanlı olarak düzenlenecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.