Intertextile Shanghai Apparel Fabrics’ten Yenilikçi Ürünler

Çin’de sektörün yeniden toparlanmasıyla birlikte, tekstil piyasası hızlı iyileşme sürecinde kayıp yaşamadan ilerliyor.

  02 Mart 2022 09:56 Çarşamba
Intertextile Shanghai Apparel Fabrics’ten Yenilikçi Ürünler

Intertextile Shanghai Apparel Fabrics, şimdiye kadar uluslararası markaların yeni ürünlerini Çin pazarına tanıtmaları için bir fırlatma rampası görevi gördü. Pandemi, kişisel hijyen, e-ticaret’te yaşanan büyüme ve spor giyim için daha fazla talep hakkında farkındalığın artmasına neden olurken, Messe Frankfurt tekstil inovasyon liderleri The LYCRA Company ve Intertextile Shanghai Apparel Fabrics'teki HeiQ ile en son pazara sunulan ürünlerin Çinli alıcılar tarafından nasıl karşılandığı hakkında fikir sahibi olmak için biraraya geldi. The LYCRA Company Kumaş Başkan Yardımcısı Bay Vincent Hu ve HeiQ (Çin) Material Tech Co Ltd İcra Kurulu Başkanı Bayan Celine Huang soruları cevapladı.

S: Lütfen şirketinizin fuarda sergilediği yeni ürünler hakkında bize bilgi verin.

C. Bay Vincent Hu, Başkan Yardımcısı – Apparel, Asia, The LYCRA Company: LYCRA® ADAPTIV elyafı, devrim niteliğinde polimer malzemeden elde edilen en yeni spandeks elyafımızdır. Bu yenilikçi teknoloji, kumaşlarımıza ve giysilerimize daha rahat, daha bilimsel ve daha kapsayıcı bir uyum deneyimi getiriyor, böylece tüketiciler birden fazla senaryoda konforlu giyim ayrıcalığının keyfini çıkarabiliyor. Aynı zamanda, "tek-beden-artan-uyum" deneyimini de ulaşılabilir hale getirirken çevrimiçi perakendeciler gibi alt-segment müşterilerimizin satış iade hususunda yaşadıkları sorunları azaltmalarına da yardımcı oluyor.

C. Bayan Celine Huang, İcra Kurulu Başkanı, Greater China, HeiQ (Çin) Material Tech Co Ltd: Bu, Çin pazarına girdiğimizden beri üçüncü yılımız ve fonksiyonel kumaşların geliştirilmesiyle ilgili olarak, spor giyim ve ev giysilerine doğal antiviral koruma ve akıllı sıcaklık kontrolü uygulamaya odaklanıyoruz. Ve kış mevsimi yaklaşırken, ısı tutma özelliğine sahip ürünlerimizi de tanıtıyoruz.

S: Ziyaretçilerden gelen geri bildirimler nasıldı?

C. VH: Aslında fuardan önce, Çin'deki bazı önemli müşterilerimizle bazı tanıtımlar yaptık ve ürün uygulaması için ilk denemeleri gerçekleştirdik. Sonuçlar çok iyiydi. Burada da fuarda, bizimle birlikte yeni ürünler geliştirmek amacıyla yeni teknolojilerimize yoğun ilgi gösteren mevcut müşterilerimiz de dahil olmak üzere çok sayıda ziyaretçi deneyimledik.

C. CH: Pandemi ve fuarın ertelenmesi nedeniyle çok fazla ziyaretçi beklemiyorduk. Ancak, şaşırtıcı sayıda marka ve sektör paydaşı geldi ve dün ve bugün fonksiyonel ürünlerimizi sordu. Çin tüketici pazarının fonksiyonel ürünleri daha fazla kabul ettiğini hissedebildiğimiz için bundan oldukça memnunuz.

S: Piyasada son zamanlarda gözlemlediğiniz bir değişiklik var mı?

C. VH: Geçen yıl pandemi patlak verdiğinden beri, başta Çinli tüketiciler olmak üzere tüm müşterilerimiz streç özellikli konfeksiyon kumaşları için yeni talepler almaya başladı. Geçmişte, insanların spor ve iş gibi belirli senaryolar için çok farklı kıyafet gereksinimleri olurdu; Günümüzde birçok tüketici, dinamik veya hareketsiz bir yaşam tarzına sahip olsalar da, uyum ve rahatlık sağlayan çok çeşitli senaryoları da kapsamına alacak.

Bir başka yeni trend, " tek-beden-artan-uyum " için daha fazla talep. Başka bir deyişle, seçim esnekliği. Bu, en büyük endişesi satış getirisi olan artan çevrimiçi perakendeci sayısıyla ilgilidir. Tüketiciler, kıyafetleri için kolayca bir beden seçebilmek isterler; aynı zamanda, seçtikleri beden ne olursa olsun giysilerinin rahat ve esnek olmasını isterler - giysiler herhangi bir esneklik veya fonsiyonellik olmadan çok dar olamaz.

C. CH: Son iki gün içinde farklı müşteri ve markalarla yaptığımız alışverişe göre, Çin pazarı ve kumaş pazarı kesinlikle işlevselliğe daha fazla önem verecek. Fonksiyonel ürünlerin veya genel olarak giysilerin sınıflandırılmasında bazı olağanüstü değişiklikler olmuştur. Geçmişte fonksiyonel ürünler denince aklınıza outdoor spor giyim veya belirli mesleklere yönelik giyim geliyor olabilir idi ancak bu yıl birçok kişi bize ev giyimi hakkında sorular soruyor.

Geleneksel konseptimizde ev kıyafetlerinin sadece rahat olması gerekiyor. Pandemi nedeniyle insanlar evde daha fazla zaman geçiriyor ve aile üyeleri arasındaki etkileşime daha fazla değer veriyor. Fonksiyonel ürünlere, örneğin evde giymek için yoga kıyafetlerine ihtiyaç duyacaklar - kıyafetler onların yoga egzersizlerini mükemmelleştirmelerini nasıl sağlıyor veya giysiler nasıl streç haline gelebilir, koku önleyici ve hatta kaslarını destekleyebilir? Bu alanlar bizi heyecanlandırıyor ve tüketicilerin daha sağlıklı ve daha kişiselleştirilmiş deneyimler peşinde koşarken kendilerini daha fazla önemsediğini gösteriyor.

S: Son olarak, şirketinizin neden Intertextile'a katılmaya karar verdiğini bize anlatır mısınız?

C. VH: The LYCRA Company her zaman Intertextile Shanghai'ın sadık bir katılımcısı olmuştur. Fuarı, Çin'deki ve hatta Asya'daki en önemli yıllık fuar şansımız olarak görüyoruz. Ayrıca, yukarı ve aşağı segment müşterilerimizle bir araya gelmek, yeni teknolojileri ve yenilikleri tartışmak ve geleceği birlikte tasavvur etmek için en iyi platformdur.

C. CH: Bir İsviçre şirketi olarak Intertextile'ın bize sunduğu platform için gerçekten minnettarız. Nispeten genç bir tekstil inovasyon markasıyız, bu nedenle bu, Çin pazarındaki tüketiciler ve sektördeki emsallerle hızlı bir şekilde buluşmamız için büyük bir platform. Meslektaşlarımız ve bizim birbirimizin eksikliklerini tamamlamamız için gerçekten harika bir iletişim platformu ve bilimsel araştırmamızın Çin tüketici pazarının ihtiyaçlarını daha iyi karşılamasını sağlıyor. Anladığımız kadarıyla Intertextile sadece "uluslararası" olmayı değil, aynı zamanda Çinli markalar, endüstri oyuncuları ve tüketiciler arasındaki "etkileşimi" de temsil ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.