Intertextile Apparel Mart’ta Gerçekleştirilecek

Intertextile Shanghai Apparel Fabrics İlkbahar Edisyonu Şanghay’da bulunan Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi (NECC)’de 9-11 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

  07 Şubat 2022 08:00 Pazartesi
Intertextile Apparel Mart’ta Gerçekleştirilecek

Spring Edition 2021, 17 ülke ve bölgeden yaklaşık 2.600 katılımcıya ve 57 ülke ve bölgeden 80.000'den fazla alıcıya ev sahipliği yaptı. Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi'nde (Şanghay)’da 9-11 Mart 2022 tarihlerinde  düzenlenecek olan bir sonraki etkinlik, küresel tekstil ve hazır giyim endüstrisini işletmelerin geri kazanımı, karşılıklı bilgi alışverişi ve iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yapılacak çalışmalara ilişkin destek sağlayacak.

Uluslararası Tekstil Üreticileri Federasyonu tarafından yakın gemişte düzenlenen bir ankete göre, küresel tekstil endüstrisinin önümüzdeki altı aylık süreç için iş beklentileri yine yüksek olacak. Sipariş alımları Eylül 2021’de Mayıs ve Temmuz aylarına kıyasla önemli ölçüde artarken şirketler Mart 2022’nin artışların daha yüksek oranda gerçekleşeceği bir ay olacağı beklentisinde. Endüstrinin geleceğe yönelik talep ve  beklentileri daha parlak olması Intertextile Apparel fuarını küresel katılımıclar için gerçek alıcılarla siparişler için biraraya gelmesi açısından ideal bir ticaret platformu haline getiriyor.

Çin Pazarı Toparlanıyor

Messe Frankfurt (HK) Ltd'nin Kıdemli Genel Müdürü Bayan Wendy Wen şunları paylaştı, ‘’İntertextile fuarları, İlkbahar ve Sonbahar aylarında zorlu geçen birkaç yıllık bir dönemde devamlılığa sahip bir ticaret fuarı olarak yerlerini korudular ve gururlular. 2021 Sonbahar Edisyonlarında şu ana kadar bir aksama yok, fuarlar gerçekleşiyor. Küresel hazır giyim tekstil amiral gemisi Intertextile Apparel'ın ısrarlı tutumu, hızla değişime uğrayan iklim koşullarında iki etkinlik birlikte ivme kazanırken Çin pazarındaki güçlü toparlanmanın takibindeydi. Bu yıl itibari ile her iki edisyonda da alıcı kalitesi ve siparişler konusunda güçlü oranda bir eğilim aşikar idi ve Çin ekonomisinin süregelen büyüme hacmi ile bu büyümenin 2022 fuarlarında da sürmesi dileğindeyiz.’’

Çin tekstil endüstrisi süreç içinde büyümesini sürdürürken 2021 ilk üç çeyrek dilimi itibari ile üretim, gelir ve kârlılık açısında büyüme deneyimlendi. Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Çinli tekstil şirketlerinin toplam kârının 26,8 milyar ABD dolarına, yani yıllık bazda 31,7% büyüme rakamına ulaştığını bildirdi. Çin'in çevrimiçi giyim endüstrisinde satış rakamlarında yine bu dönemde yıllık bazda 15,6% seviyelerine tırmanılırken, bu dönem itibari ile de yıllık bazda artışlar kaydedildi.

Bayan Wen sözlerini şöyle sürdürdü, ‘’2021 yılında Çin’in gelişen pazarında var olan cazip iş fırsatlarının farkına varan birçok uluslararası katılımcının dikkat çeken geri dönüşlerine de tanık olduk. Ve toparlanma sürecinde olan küresel tekstil ve hazır giyim endüstrisi için güvenilir ve etkili bir iş platform sağlamaya devam etme hususunda ortaya koyduğumuz kararlılığa sahip çıkarken  Mart 2022 itibari ile daha fazla sayıda denizaşırı katılımı dört gözle bekliyoruz.’’

Etkinliğe Yönelik Katılımcı Görüşleri

Mart 2021 itibari ile Premium Wool Zone'da İtalya'dan Successori Reda SpA'yı temsil eden Reda (Shanghai) Trading Co Ltd'nin Genel Müdürü Bayan Weili Jiang, ‘’Müşterilerimiz ile alışveriş yoluyla sağladığımız kazanımlarla pazarın toparlanma sürecini devam ettirdiğini ve bunun da güvenimizi arttıdığını çok açık bir şekilde söyleyebilirim. Intertextile, ürünlerimizi doğrudan sergilemek ve potansiyel siparişleri müzakere etmek için çok etkili olan biz ve müşterilerimiz için bir salon ve platform sağladı.’’

“Bir Japon menşeli şirket olarak Çin'in gelecek için en çok beklentileri karşıılayan pazar olduğuna yönelik inancımız tam. Çin’de iyileşen yaşam standartlarıyla birçok üretici açısından konfora yönelik daha büyüyen bir talep var, ve bu nedenle sözü edilen alanda gelişme için büyük bir potansiyel mevcut ve bu sebeple biz de konforlu ve çevre dostu ürünlerimizi Çinli tüketicilere ulaştırma ümidindeyiz. Intertextile tam da bu noktada bize etkili tanıtım olanakları sunuyor. Hem yerli hem de uluslararası tüketiciler bu platform aracılığıyla şirketimiz ve ürünlerimiz hakkında bilgi ediniyor.’’ Asahi Kasei Advance (Shanghai) Co Ltd'nin Elyaf Satış Departmanı Müdürü Bay Heiling Mo.

Salon Europe Geri Dönüyor

Hong Kong Pavilyonu, Japonya Pavilyonu, Kore Pavilyonu, ve Tayvan Pavilyonu, Accessories Vision, All About Sustainability, Beyond Denim, Digital Printing Zone, Functional Lab, Premium Wool Zone, SalonEurope ve Verve gibi öne çıkan ürün zone’ları ile birlikte Intertextile Apparel'ın Uluslararası Salonuna geri dönecek. Yurt içi katılımcılara, salonlarda ürün kullanımına göre yer tahsisi yapılacaktır.

Intertextile Shanghai Ev Tekstili İlkbahar Edisyonu, Yarn Expo Spring, CHIC ve PH Value aynı takvimde eş zamanlı olarak biraraya gelirken, tüm tekstil tedarik zinciri, alıcıların aradıkları ürünleri rahat bir şekilde tedarik etmeleri için tek bir çatı altında yerleşkilendirilebilir. Katılımcılar ve ziyaretçiler ayrıca endüstrideki en son gelişmeleri izleme ve en yenilikçi trendlere ulaşmak için Intertextile Apparel Trend Forumu aracılığıyla, seminerler, panel oturumları ve Tasarım ve Trendler, Pazar Verileri ve İşletme Stratejileri, Sürdürülebilirlik Temaları ve Teknoloji ve Çözümlerini deneyimleyecekler.

Intertextile Shanghai Apparel Fabrics – Spring Edition 2022, Messe Frankfurt (HK) Ltd; Tekstil Sanayi Alt Kurulu, CCPIT; ve Çin Tekstil Bilgi Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenmektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.