Genç Tasarımcıların ‘‘Kumaş’’ Şovu

İTHİB tarafından organize edilen Futuretex İstanbul Kumaş Tasarım Yarışması’nda kazananlar, ödüllerini aldı. Yenilikçi ve özgün tasarımlar, İstanbul’da düzenlenen defilede görücüye çıktı.

  12 Şubat 2024 11:35 Pazartesi
Genç Tasarımcıların ‘‘Kumaş’’ Şovu

İTHİB tarafından düzenlenen Futuretex İstanbul Kumaş Tasarım Yarışması’nın kazananları ödüllerini aldı. Tasarımcıların elinde birer sanata dönüşen kumaşlar, İstanbul’da düzenlenen defilede görücüye çıktı. Ödül töreni sunuculuğunu ise Özge Ulusoy üstlendi. İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz’ün ev sahipliğinde düzenlenen törene 400’ü aşkın seçkin davetli katıldı. Düzenlenen yarışmanın sektörün geleceği için büyük önem taşıdığını vurgulayan Ahmet Öksüz, “Yarışmalarımız aracılığıyla inovatif fikirler değerlendirilerek üretime kazandırılıyor. Tasarımı katma değerli ihracatın kilit unsurlarından biri olarak görüyoruz. Bu yüzden tasarım alanında çalışacak nitelikli gençlerimizi de destekliyoruz.” dedi.

Singer Tüm Finalistlere Dikiş Makinesi Hediye Etti

Yarışmada Seçil San birincilik ve Singer özel ödülü, Gülşah Yılmaz ikincilik, Arife Gedik üçüncülük ödülü almaya hak kazandı. İpekyol özel ödülünün sahibi ise Betül Tezcan oldu. Singer de tüm finalistlere dikiş makinesi hediye etti. Yarışmada ikinci olan Gülşah Yılmaz, ödülünü alırken sahnede duygusal anlar yaşandı. Gülşah Yılmaz, ödülünü kızına atfederek, bugün elde ettiği başarıların arkasında kızının olduğunu dile getirdi ve salonda bulunan kızını sahneye davet ederek ödülünü kızıyla birlikte aldı.

Depremzedeler Yararına Tasarım Yastıklar Satıldı

Yarışmada 10 finalist tarafından hazırlanan kumaşlar, tasarımcı Siren Ertan Kayalar’ın tasarımıyla yastığa dönüştü. Futuretex’e özel olarak tasarlanan yastıklar düzenlenen gecede satışa sunuldu. Gecede yoğun ilgi gören yastıklar kısa sürede tükendi. Satışından elde edilen tüm gelirin, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen çocuklara ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacağı açıklandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.