Evteks Fuarı Sorunlu Bir Şekilde Ertelendi

Covid 19 pandemisi nedeni ile 2020 yılı Mayıs ayında yapılması planlanan Evteks, Önce 2021 Mayıs’a daha sonra 20-24 Eylül 2021’e ertelenmişti. Evteks başlamasına günler kala yeniden ertelemeye gitti.

  30 Eylül 2021 09:02 Perşembe
Evteks Fuarı Sorunlu Bir Şekilde Ertelendi

20-24 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirileceği duyrulan 26.İstanbul Uluslararası Ev Tekstili fuarı Evteks Fuarın başlangıcına günler kala yeniden erteleme duyurdu. Organizatör CNR holding tarafından yapılan açıklamada ‘’Tüm dünyada ağırlaşan pandemi koşulları ve özellikle Avrupa ülkelerinin Türkiye’yi kırmızı listeye alması nedeniyle EVTEKS fuarımızı erteleme kararı aldık’’ denildi. Fuarın yeni tarihi konusunda ise ise açıklama şu şekilde oldu ‘’Bu vesile ile EVTEKS - 26. İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı’mızı, Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştireceğiz’’

Diğer taraftan Evteks fuarının en önemli destekçisi ve işbirlikçisi Türkiye ev tekstili sanayicileri derneği Tetsiad tarafından yapılan açıklamada yaşanan mağduriyet ve erteleme kararının doğuracağı sonuçları hukuki zemine taşıyacaklarını bildirerek ‘’ Ev tekstili sektörü açısından büyük önem arz eden buluşmamız bundan böyle HOMETEX EV TEKSTİLİ VE AKSESUARLARI FUARI adı altında  17-21 Mayıs 2022 tarihlerinde TETSİAD ve Küresel Fuar Acentesi Şirketi (KFA Fuarcılık) organizasyonu ile İstanbul Fuar Merkezi'nde, ulusal ve uluslararası alım heyetlerinin yoğun ve güçlü katılımı ile düzenlenecektir. Açıklamasında bulunuldu.

Kulislerde konuşulanlar ise sektöre verilen zararın boyutlarının önümüzdeki dönemde ortaya çıkacağının bir ispatı gibi. CNR ve Tetsiad birlikde 25 kez birlikde düzenledikleri ve marka haline gelen fuarı Covid 19 nedeni ile 2020 yılında yapamayınca fuarı 2021 Eylüle almaya karar verirler. Temmuz ayında CNR holding kiracısı (İşletmecisi) olduğu İstanbul Fuar Merkezindeki Fuar salonlarını mahkeme kararı ile tahliye etmek zorunda kalınca da Tetsiad KFA Fuarcılık ile (KFA Fuarcılık Bursa sanayi ve ticaret odasının şirketi) 2022 yılında ki fuarı yapmak üzere anlaşma yoluna gider. CNR holdingde görünürde covid 19 pandemisini bahane ederek standları dahi yapılmış tüm otel rezervasyonları tamamlanmış uçak biletleri alınmış olan Evteks fuarının başlamasına günler kala erteleme kararı alarak yeni fuar ile aynı tarihlerde Evteks fuarını gerçekleştireceğini duyurdu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.